|

Dulceata de dovlecei reteta ieftina, aromata, cu gust de ananas – VIDEO

Dulceata de dovlecei, conserva de iarna, o reteta interesanta, avand la baza o leguma ieftina si cu gust neutru: dovlecelul, ce rezulta este o dulceata fina, gustoasa, cu textura si gust ce aduce aminte de exoticul fruct, ananas.

Dulceata de dovlecei

Cand a inceput a se lasa frigul, vine soacra intr-o dimineata cu cinci dovlecei, recolta din gradina, daduse mana pe ei, asa ca se cerea a fi preparati cat mai iute inainte sa apuce sa se strice. Initial m-am gandit la o musaca de dovlecel, apoi o mancarica de dovlecel, apoi la niste dovlecei pane …..Intr-un final, mi-am amintit ca vazusem o reteta interesanta de dulceata de dovlecei.

Deci, se ivise prilejul perfect pentru a incerca noua reteta – o intriganta  si delicioasa reteta, cu atat mai mult cu cat aveam destul de multi si asa ii terminam pe toti dintr-o tura.

Singura retinere o aveam in legatura cu gelfix, n-am verificat cu dictionarul de E-uri in mana dar nu-mi place sa folosesc nici un fel de conservanti nenaturali in conserve.

publicitate

Dar anticipam deja ca va fi o dulceata destul de lichida, chestie pe care o cam detest, de pilda ador dulceata de visine dar ma calca pe nervi siropul care se scurge din acea dulceata, urmarea este ca trebuie sa fii extracarefull cand mananci ca sa nu te patezi. Asa ca i-am dat dreptate Ioanei (de la care am preluat reteta asta) cu gelfixul si am dat o fuga la magazinul din colt sa cumpar un plic. Si daca tot vorbim de dulceturi, gemuri si marmelade mai exotice, aici puteti vedea si reteta de gem de kiwi facut in casa.

Dulceata de dovlecei – reteta printabila – VIDEO

Dulceata de dovlecel

Dulceata de dovlecei

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
Dulceata de dovlecei este o reteta cu un ingredient neobisnuit la o dulceata – totusi, rezultatul este uluitor de gustos. Merita incercat.
timp de pregatire 10 minutes
timp de gatire 20 minutes
timp total 30 minutes
fel de mancare Conserve de iarna
bucatarie usoara
portii 4 portii
calorii 535 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 1 kg dovlecei taiat cubulete
  • 500 gr. zahar
  • 1 lamaie
  • 1 plic gelfix
  • esenta de vanilie

Mod de preparare
 

  • Pregatim intai dovleceii: am „despielitat” cu un cutit de legume, le-am scos samburii cu o lingura si am taiat pulpa legumei in cubulete nu foarte marunte (ca mai scad la fiert), le-am pus intr-o oala mare, am turnat apa deasupra, am pus totul la fiert.
    pregatire dovlecei pentru dulceata de dovlecel
  • Dureaza vreo 10 minute pana se inmoaie, timp in care amestecam zaharul cu gelfix. 
  • Cand dovlecelul e gata, il strecuram prin sita, ii punem iar in oala, adaugam zeama de lamaie si vanilia, apoi zaharul, amestecam si punem pe foc mic, maxim 20 de minute mai dureaza.
  • Borcanele curate si sterilizate sunt la datorie, punem dulceata in ele (mi-au iesit trei borcane si jumatate dintr-un kg de legume), le-am pus capacul ermetic si – metoda noua – am intors borcanul cu susul in jos, cica e metoda sigura de sterilizare a capacului, hihihi ma vedem noi. 
    punem dulceata de dovlecel in borcanele sterilizate
  • Le-am pus pe bufet si le-am invelit in niste prosoape curate de bucatarie sa se raceasca incet. A doua zi au fost aliniate in camara pentru portia de dulce zilnic.

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

O maaaare bunatate aceasta dulceata de dovlecel! Merita sa o incercati!

Dulceata de dovlecel

publicitate

Similar Posts

2 Comments

    1. :)))) Si mie dar când o mananca ai mei copiii….lasa lichid peste tot. Totusi la dulceata de afine imi place asa mult ca nu ma deranjeaza ca e mai lichida…Noa, ca sa vezi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.