O prietena care a trait ceva vreme in Orientul apropiat, mi-a starnit curiozitatea povestindu-mi multitudinea de retete care de care mai deosebite in care se foloseste rodia. Ca demonstratie, mi-a dat aceasta reteta de  dressing de rodie pe care am preparat-o cu prima ocazie….Nu va mai tin in suspans, e delicios…Chiar si asa gol:))).

Dressing de rodie

Oricum, trebuie intai sa subliniez calitatile terapeutice ale rodiei.

In primul rand, s-a dovedit in urma unor studii impactul sucului de rodie in prevenirea artritelor si aterosclerozei dar si  impotriva radicalilor liberi.

In al doilea rand, se pare ca sunt bune si in combaterea diabetului si a osteoartritei.

Puternice motive, zic eu, sa includem acest fruct in alimentatia noastra zilnica, macar in sezonul rece.

In bucataria internationala este foarte popular, in primul rand, sucul de rodie. In special in bucataria persana, rodia e folosita si in mancaruri, mai ales inainte de raspandirea rosiilor in Orientul Mijlociu. Dressingul de rodie e ceva specific mai degraba Turciei. Se pare ca in aceasta tara se obisnuieste prepararea de sos din rodie pentru salata. Tot in aceasta tara, rodia mai e folosita si in marinade pentru carne.

Dressing de rodie – reteta completa, printabila

Dressing de rodie

Dressingul de rodie merge de minune cu salatele de frunze verzi, cu orez sau cus cus. Combinatiile rezultate sunt proaspete, minunate.
Salveaza pe Pinterest Tipareste reteta
Fel de reteta Sosuri si dresinguri
Bucatarie usoara
Cuvinte cheie dressing de rodie pentru salata, dressing de rosie, dressing pentru salate
Timp de pregatire 5 minutes
Timp de gatire 3 minutes
Timp total 8 minutes
Portii 4 portii
Calorii 67kcal
Author Laura

Reteta video

Ingrediente

  • 1 rodie
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 linguri otet
  • 1/2 lingurita zahar

Mod de preparare

  • Crestam coaja rodiei si indepartam partea alba. Daca vrei sa eviti murdarirea, operatiunea asta o poti face intr-un bol de apa. Se inlatura cojile, pastrand doar semintele rosii.
  • Jumatate din cantitatea de seminte o zdrobim folosind blenderul (e mai rapid si...mai curat) dupa care strecuram sucul printr-o sita.
  • Intr-un borcan, amestecam sucul de rodii cu uleiul, otetul, zaharul, punem capacul si agitam voios cateva secunde.
  • Deschidem capacul si adaugam si restul de seminte de rodie ramase.
  • Il folosim imediat sau poate fi pastrat pana la 5 zile in frigider.

Retete la care am folosit acest dressing de rodie:

Salata de branza feta cu rodie

Salata cu branza feta si rodie

CategoriesRetete culinare
Laura

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

  1. Pingback:Salata cu branza feta si rodie ~ Casuta Laurei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.