
Am si eu niste mici nelamuriri: ce-or fi cu jumarile acelea despre care vorbeste mai jos, caci eu stiu ca untul se face din lapte, de fapt din smantana grasa a laptelui.
Sfaturile de mai jos sunt ultimul capitol al cartii doamnei Comsa, la sectiunea Taierea porcului 🙂 (eu am denumit-o asa). Si vorba Juliei si “Julie and Julia”: “there is never enough butter.” (sau cam asa ceva). Totusi nu inteleg legatura dintre taierea porcului si topirea untului.
Doamna Comsa despre gelatina si aspic
Later edit iulie 2018 – Hai ca intre timp m-am lamurit – doamna Comsa vorbeste, de fapt, despre clarifierea untului. Jumarile sunt depunerile ce apar odata topit untul, in fapt despre toata procedura am mai povestit cand am detaliat cum se face untul ghee, click pe link , gasiti acolo si un filmulet video pe care m-am straduit a-l face pentru voi.
Sincer nu stiu cine e doamna Comsa dar sper ca se refera defapt la untura avand in vedere capoitolul la care este vorba despre “untul asta” dar oricum ar fi, acel “mestecandu-l din cand in cand” e de neiertat, asta daca nu cumva doamna ne indeamna sa molfaim untul inainte sa-l punem la pastrat…