Crostini cu cascaval si sunca
Crostini cu cascaval si sunca, o reteta – aperitiv inspirata din bucataria italiana. Usor de facut si mai usor de savurat, perfecte pentru o masa lejera intre prieteni. Cum se preparata crostini cu cascaval si sunca.
Acesti crostini cu cascaval si sunca au fost partenerii de distractie ai baietilor mei intr-o seara lejera de vara, petrecuta in gradina.
Ce sunt crostini?
Crostini sunt un antipasto italian adica aperitive. Un fel clasic, cu origini in Toscana, preparate potrivite pentru ocazii deosebite dar si pentru masa de zi cu zi.
Una din caracteristicile de baza ale unui aperitiv tip crostini este ca are o marime mica, cat sa poate fi consumat din doua imbucaturi.
In italiana, crostini se traduce ca fiind felii mici de paine prajita. Painea recomandata pentru acest gen de gustare este ciabatta sau,in esenta, painea alba, cu coaja moale si afanata – eu am folosit de obicei bagheta frantuzeasca.
Peste paine, se adauga ulei de masline, sare de mare, eventual usturoi si diverse toppinguri dupa preferinta.
Alte retete de crostini publicate pe blog:
Crostini cu legume varatice. O reteta simpla si delicioasa de vara, cu ingrediente la indemana
Retete cu ingredientele Crostini cu sunca si cascaval
Cascaval de casa – click pe link si veti putea chiar voi prepara un cascaval de casa, cu ingrediente la indemana. E mai simplu decat credeti.
Sunca din piept de pasare – pentru o varianta ceva mai dietetica la sunca de porc, puteti incerca sa faceti chiar voi acasa o sunca din piept de pasare. Naturala si fara conservanti dubiosi
Crostini cu cascaval si sunca – reteta completa, printabila
Crostini cu cascaval si sunca
Reteta VIDEO
Ingrediente
- 8 felii paine - eu am folosit o bagheta frantuzeasca
- 8 felii cascaval
- 8 felii sunca cat mai subtire
- 8 rosii cherry
- frunze de busuioc
- 1 lingura ulei
- sare
Mod de preparare
Pregatim ingredientele
- Aprindem cuptorul la 180 grade C.
- Am spalat si am taiat rosiile in doua, le-am pus intr-un bol, am adaugat ulei si am amestecat usor.
- Intr-o tava, am intins o foaie de copt, am asezat rosiile cu partea taiata in jos, am presarat sare deasupra si am bagat la cuptor pentru zece minute. Intre timp....
Preparam crostini
- Am folosit un suport tip grill - am asezat pe el feliile de paine, deasupra am asezat cate o felie de sunca, busuiocul si cascavalul.
- Intre timp, rosioarele s-au facut - pielita s-a zbarcit putin si au capatat un gust...minunat, dulce.
- Am pus 1 - 2 jumatati de rosie pe fiecare felie de crostini - mda, nu va spun cate rosioare am gustat intre timp....
- Punem crostini la cuptor pentru 20 de minute.
- Se servesc calde.
Disclaimer
Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Arata foarte bine! Un fel de bruschete?!
Da, niste aperitive italiene, diferenta este in painea care se foloseste si in faptul ca crostinis sunt aperitive mici cat sa le mananci in doua bucaturi.
Delicioase! Ma duc sa iau cascaval si bagheta. Multam pentru idee!
Faine! Si apetisante si usor de facut 🙂