Crispy strips
Crispy strips – fasii din piept de pui prajite in crusta crocanta de fulgi de porumb. Bucati fragede, suculente de piept de pui marinate invelite in crusta crocanta si aurie. O reteta pe gustul copiilor dar si al celor mari.
Am tot povestit pe aici ca multa vreme am detestat pieptul de pui. De fapt, il detest si acum daca nu e corect gatit. Asta pentru ca iasa o carne atoasa, usacata si fara gust. Parintii ne-o bagau pe gat, cand eram mici, clamandu-i virtutile nutritive.
Intre timp, am invatat sa-l gatesc sa fie bun, savuros. Pot spune ca reteta cu piept care mi-a placut cel mai mult e reteta de pui Supreme, am preparat-o dupa indicatiile lui Gordon Ramsay.
Iar o reteta extrem de buna si rapida este aceste mini-snitele tip crispy strips. Reteta de fata seamana destul de mult cu delicioasele aripioare crocante a la KFC, doar ca sunt cu piept de pui.
Nu am prefiert carnea inainte cum am procedat la aripioare. In schimb, am apelat la un procedeu de fragezire in albus de ou despre care am mai vorbit pe aici din cand in cand. Pe scurt, tinut in albus de ou circa o jumatate de ora, se formeaza o pelicula ce protejeaza carnea impotriva uscarii. Cu alte cuvinte, albusul sigileaza sucul din carne inauntru. Vom avea un produs final fraged, cu o textura placuta. Acelasi procedeu cu albusul de ous se poate aplica si pentru fileuri de peste alb. Le va proteja contra uscarii cand le preparam.
Crispy strips – reteta completa, printabila
Crispy strips
Reteta VIDEO
Ingrediente
- 500 gr. piept de pui dezosat si fara piele
- 2 - 3 bucati ou in functie de marime
- faina
- fulgi de porumb
- sare
- piper
- boia de ardei dulce sau iute
pentru marinare și fragezire
- 1 albus de ou
Mod de preparare
Pregatirea ingredientelor crispy strips
- Pentru crispy strips e nevoie de bucatele cumva lunguiete de carne, care sa nu fie foarte subtiri pentru ca se usuca, nu foarte groase ca se poate intampla sa nu se faca in interior. Am feliat pieptul in circa opt bucati.
- Intr-o farfurie adanca in care am pus un albus de ou, am pus si feliile de piept si le-am amestecat bine cu albusul, lasandu-le asa circa o jumatate de ora, la temperatura camerei.
- Intre timp am pregatit recipientele cu ou, faina si o farfurie de fulgi de porumb
- Fulgii de porumb i-am maruntit usor cu dosul unei linguri de lemn.
- Oul se bate cu furculita ca pentru omleta, se sareaza si se pipereaza.
- Am scos carnea din marinada si am scurs-o de albus.
- Am trecut fasiile de piept de pui prin faina apoi prin ou, inca o data prin faina si din nou prin ou si, la sfarsit, prin fulgii de porumb maruntiti.
Prajirea crispy strips
- De obicei, pentru genul asta de prajire, in baie de ulei, folosesc o cratita de fonta care pastreaza o temperatura constanta si ma ajuta foarte mult cand vin vorba de reglarea temperaturii.
- Se toarna ulei destul de mult, circa doua degete grosime, si se lasa sa se incinga. Uleiul e bun cand sfaraie, supravegheati focul ca sa evitati sa se incinga si sa inceapa sa fumege.
- Punem bucatile de piept in uleiul sfaraind si rumenim pe o parte - circa 3 - 4 minute, dupa care inca 2 - 3 minute pe cealalta parte, fiind permanent cu atentia la o temperatura constanta la uleiului, nici prea fierbinte dar nici prea rece cat sa se opreasca din sfarait.
- Odata rumenite.feliile de crispy strips le scot intr-o sita, pe bucati de prosop de hartie de bucatarie, absorbante care vor elimina grasimea.
- Se servesc imediat.
Notite bine de stiut
Disclaimer
Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Deliciosi, parol!