Crispy strips

Crispy strips – fasii din piept de pui prajite in crusta crocanta de fulgi de porumb. Bucati fragede, suculente de piept de pui marinate cu turmeric, ceapa si usturoi si apoi invelite in crusta crocanta si aurie. O reteta pe gustul copiilor dar si al celor mari.

crispy strips

Am tot povestit pe aici ca multa vreme am detestat pieptul de pui. De fapt, il detest si acum daca nu e bine gatit, carne aceea atoasa si fara gust pe care parintii ne-o bagau pe gat, clamandu-i virtutile nutritive.

Intre timp, am invatat sa-l gatesc sa fie bun , savuros iar o reteta extrem de buna si rapida este aceste mini-snitele tip crispy strips. Reteta seamana destul de mult cu delicioasele aripioare crocante a la KFC, doar ca sunt cu piept de pui si nu am fiert carnea inainte cum am procedat la aripioare ci am apelat la un procedeu de fragezire in albus de ou despre care am mai vorbit pe aici din cand in cand.

Crispy strips – reteta completa, printabila

0 from 0 votes
Tipareste reteta

Crispy strips

Crispy strips, felii lunguiete de piept de pui prajite in crusta crocanta de fulgi de porumb

Tip de reteta fel principal
Bucatarie usoara
Keyword crispy strips
Timp de preparare 10 minutes
portii 4 portii
Autor Laura

Ingrediente

  • 500 gr. piept de pui dezosat si fara piele
  • 2 - 3 oua in functie de marime
  • faina
  • fulgi de porumb
  • sare
  • piper
  • boia dulce sau iute

pentru marinare și fragezire

  • 1 albus de ou

Mod de preparare

Pregatirea ingredientelor crispy strips

  1. Pentru crispy strips e nevoie de bucatele cumva lunguiete de carne, care sa nu fie foarte subtiri pentru ca se usuca, nu foarte groase ca se poate intampla sa nu se faca in interior. Am feliat pieptul in circa opt bucati.

  2. Intr-o farfurie adanca in care am pus un albus de ou, am pus si feliile de piept si le-am amestecat bine cu albusul, lasandu-le asa circa o jumatate de ora, la temperatura camerei.

  3. Intre timp am pregatit recipientele cu ou, faina si o farfurie de fulgi de porumb

  4. Fulgii de porumb i-am maruntit usor cu dosul unei linguri de lemn.
  5. Oul se bate cu furculita ca pentru omleta, se sareaza si se pipereaza.

  6. Am scos carnea din marinada si am scurs-o de albus.

  7. Am trecut  fasiile de piept de pui prin faina apoi prin ou, inca o data prin faina si din nou prin ou si, la sfarsit, prin fulgii de porumb maruntiti.

Prajirea crispy strips

  1. De obicei, pentru genul asta de prajire, in baie de ulei, folosesc o cratita de fonta care pastreaza o temperatura constanta si ma ajuta foarte mult cand vin vorba de reglarea temperaturii.

  2. Se toarna ulei destul de mult, circa doua degete grosime, si se lasa sa se incinga. Uleiul e bun cand sfaraie, supravegheati focul ca sa evitati sa se incinga si sa inceapa sa fumege.

  3. Punem bucatile de piept in uleiul sfaraind  si rumenim pe o parte - circa 3 - 4 minute, dupa care inca 2 - 3 minute pe cealalta parte, fiind permanent cu atentia la o temperatura constanta la uleiului, nici prea fierbinte dar nici prea rece cat sa se opreasca din sfarait.

  4. Odata rumenite.feliile de crispy strips le scot intr-o sita, pe bucati de prosop de hartie de bucatarie, absorbante care vor elimina grasimea.

  5. Se servesc imediat.

Notite

Am servit aceste crispy strips cu pireu de cartofi, muraturi si sos de usturoi cu smantana.

Deliciosi, parol!

Published by

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

Leave a Reply

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.