Creme brule cu lavanda

Creme brule cu lavanda

Daca tot a venit toamna si vremea nu mai este atat de calda cat sa nu aprindem cuptorul pentru un rasfat culinar, va propun un desert simplu si aromat: Creme brule de lavanda – o reteta adaptata dupa Jamie Oliver. Ce ziceti, va tenteaza?

Creme brule cu levantica

Pentru patru portii de desert, avem nevoie de:

Creme brule cu lavanda
0 from 0 votes
Tipareste reteta

Creme brule cu lavanda

Bineinteles ca aroma de lavanda poate fi inlocuita cu altele preferate: cafea, migdale, arac, portocale
Tip de reteta Desert
Bucatarie usoara
Timp de preparare 10 minutes
Timp de gatire 40 minutes
timp total 50 minutes
portii 4 portii
Autor Laura - www.casutalaurei.ro

Ingrediente

  • 270 ml lapte
  • 270 ml smantana de frisca
  • 6 galbenusuri
  • 80 gr. zahar
  • 1 lingura flori uscate de levantica
  • coaja spalata de portocala
  • esenta de vanilie
  • 4 linguri zahar pudra pentru ornat

Mod de preparare

  1. Preincalzim cuptorul la 180 grade C.
  2. Intr-o craticioara, turnam laptele, frisca, adaugam levantica, vanilia, coaja de portocala, punem pe foc si asteptam pana da in clocot.
  3. Stingem focul si acoperim cu un capac, lasand la infuzat cinci minute. Dar de fapt, eu zic sa gustati inainte. Aroma de lavanda trebuie sa fie foarte subtila, nu trebuie sa fie coplesitoare, asadar daca gustand imediat dupa ce a dat in clocot, vi se pare ca aroma de levantica e deja suficient de pregnanta, strecurati laptele cu frisca. Daca credeti ca nitel gust de lavanda in plus nu strica, mai lasati la infuzat cateva minute.
  4. Intre timp, mixam galbenusurile cu zaharul. Strecuram laptele cu frisca infuzate, in asa fel incat sa scape de impuritati si incepem a adauga incet, peste galbenusuri, laptele fierbinte.
  5. La inceput punem foarte putin, amestecand incet, apoi putem adauga tot mai mult, pana terminam laptele.
  6. Nu uitati sa amestecati continuu in timp ce turnati laptele peste oua.
  7. Turnam compozitia in forme mici, termorezistente pe care le asezam intr-o tava adanca si adaugam pe langa forme apa clocotita (atentie sa nu varsati din apa, din greseala, in forme, peste crema). Apa trebuie sa fie la 2/3 din inaltimea formelor. Bagam la cuptor 40 de minute la 180 grade C.
  8. Se scot formele din cuptor si le lasam sa se racoreasca, presaram pe fiecare cate 1 lingurita de zahar pudra si se lasa sa se caramelizeze pe gratarul din cuptor. Ori puteti folosi pentru a topi zaharul, o lampa cu gaz genul asta cu care sa topiti si sa caramelizati zaharul. Eu n-am avut rabdare sa mai bag o data formele cu zaharul deasupra la cuptor sa se caramelizeze si am topit intr-o craticioara 4 linguri de zahar iar cand aceste s-a topit, am picurat usor peste crema, in strat cat mai subtire. Prima varinata este mai corecta si mai apetisanta dar...deh, rabdarea asta.

 

Creme brule preparare

Sa ne fie de bine ca a fost un desert gustos!

Published by

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

Comments · 2

  1. Normal ca ne tenteaza, arata bine, apetisant. Am inceput sa salivez, intr-un mod ciudat de-a spune asta, imediat ce am vazut poza articolului. O sa mi-l prepar imediat ce pun mana pe incrediente. Daca le-as fi avut acum, probabil ca nu as fi stat pe ganduri.

Lasă un răspuns

*

7 Shares
Share5
Pin
+12
WhatsApp