provocarea Craciun binecuvantat

Craciun binecuvantat: planul saptamanii 1 – 6 decembrie

dreamstime_xs_21615841m

Dupa straduinte nitelus cam opintite, am reusit ieri sa termin ce-mi propusesem saptamana trecuta. Am spalat si geamuri – la timp caci din 30 a dat prin Sibiu un frig de-ti ingheata carpa umeda in mana.  De azi incepand, vreau sa definitivez curatenia in camere. Le iau pe rand – intai camerele copiilor, baia, sufrageria, bucataria si cat apuc, camara si debaraua. Cum curatenia am cam facut-o, ma straduiesc sa definitivez si, chestie complicata, sa mentin cat de cat casa intr-o stare…..decenta.

Vezi planificarile pe celelalte saptamani ale provocarii

Saptamana 1

Saptamana 2

Saptamana 4

Saptamana 5

Saptamana 6

Ce gatim de Craciun

Asadar Craciun binecuvantat: planul saptamanii 1 – 6 decembrie:

  • zilnic, o sa steg praful si o data la doua zile o sa aspir.
  • O sa ornez ferestrele de Craciun – normal, abia le-am spalat – acum le mazgalim:).
  • Zilnic o sa veghez ca toate lucrurile sa fie puse la loc si nimic imprastiat. Imi doresc succes ca-i tare ambitioasa propunerea.
  • Mai dau o tura prin camere cu o punga de gunoi in mana si voi cauta lucruri de aruncat – jucarii stricate, hartii si…altele.Sfantul Serafim de Sarov
  • in baie o sa tin curatenia zilnica – curatat zilnic toaleta si igienizat, spalat si lustruit zilnic chiuveta si saptamanal lustruitul oglinzii, stersul vanii si al dusului si dat cu mopul pe gresie.
  • Mi-am facut lista de cumparaturi, saptamana asta mergem sa bifam lista. Tot saptamana asta vreau sa impachetez si sa dosesc cadourile pentru prichindei.
  • De Sfantul Nicolae, vor primi dulciuri in cizmulite si musai o joarda decorata:).
  • Azi trebuie sa fac si o prajitura pentru un targ de Craciun cu prajituri. Am ales ideea, nu prea stiu exact cand voi reusi, e o zi foarte aglomerata.

Cateva notite personale

Zilele trecute am trecut pe la Catedrala din Sibiu si am intrat si la magazinul lor de carti si icoane. Era o muzica minunata, un CD de colinde de ziceai ca esti in Rai, nu am cumparat insa colinde (desi mi-au ramas in minte si acum vreau sa ma duc sa aflu cine canta si sa-l cumpar). In schimb atunci am cumparat o icoana. De obicei nu prea cumpar, am in casa vreo zece, majoritatea primite cadou dar aceasta m-a atras ca un magnet si m-am simtit foarte bucuroasa cand am cumparat-o. Il reprezinta pe Sfantul Serafim de Sarov, in picioare, nitel garbov, dand binecuvantare. Fata lui e un amestec de seriozitate, concentrare si atentie ca si cum te scruteaza adanc pana in suflet. Mai nou, si-a gasit loc chiar pe biroul meu, inca nu l-am scos din punga de plastic transparenta in care am cumparat-o, mai astept putin pana se mai osteoieste curiozitatea ficiorilor mei si inceteaza sa mai tot puna mana pe ea.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.