Cotlet in sos Singapore
|

Cotlet in sos Singapore

Cotlet in sos Singapore, reteta simpla, explicata pas cu pas, preparat cu iz asiatic, o reteta savuroasa

Cotlet in sos Singapore

Preparatul asta face parte din seria „aceeasi Marie, alta palarie”. De obicei, imi place sa mananc gratar dar ma mai plictisesc si atunci imi place sa variez cu ajutorul condimentelor, a unui sos mai exotic pe care sunt curioasa sa-l testez. Daca mai e o reteta si care se prepara rapid, imi merge direct la suflet.
Reteta asta am gasit-o in revista „Secretele bucatariei”, cotletul e delicios si aromat mai ales daca se respecta indicatia de a fi tinut in folie cateva minute inainte de a fi consumat – acea ”odihna” a carnii inainte de a servi carnea face o mare diferenta, sosul este interesant, nu e cel mai bun care l-am gustat vreodata dar da o nota exotica mancarii intregi si e suficient de bun cat sa-l mai incerc si alta data, poate si cu alte preparate cu care mi se pare mie ca ar mai merge (cred ca l-as incerca cu peste de pilda).
[su_divider top=”no” style=”double” divider_color=”#9dbd6f”]

Cotlet in sos Singapore – reteta completa, printabila

Cotlet in sos Singapore

Cotlet in sos Singapore

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
O reteta simpla, cu iz asiatic
timp de pregatire 10 minutes
timp de gatire 30 minutes
10 minutes
timp total 40 minutes
fel de mancare fel principal
bucatarie asiatica
portii 4 portii
calorii

Ingrediente
  

  • 600 gr cotlet cu os bucata intreaga
  • 1 lingurita piper negru, boabe
  • 1 lingurita boabe verde, boabe
  • 4 seminte coriandru
  • 1 fir rozmarin
  • sare de mare
  • 1 lingura ulei

Sos Singapore

  • 100 ml supa concentrata de pui
  • 5 linguri vin de orez
  • 2 linguri sos de soia
  • 3 linguri sos de stridii
  • 10 gr ghimbir decojit si dat pe razatoarea fina
  • 11/2 lingura piper boabe
  • 1/2 lingurita amidon de porumb

Mod de preparare
 

  • In mojar, pisam piperul si coriandrul, maruntim si piperul verde.
  • Ungem carnea cu ulei pe ambele fete si presaram condimentele maruntite, presam usor sa se lipeasca de carne.
  • Punem cotletul pe gratarul incins, dureaza cam jumatate de ora pana e gata dar trebuie sa intoarcem bucatile de cateva ori pe o parte si pe cealalta.
  • Cand e gata, se ia de pe foc si se lasa sa se odihneasca. In general, e regula ca orice gratar sa fie lasat 5 minute dupa ce e luat de pe foc, eventual sa fie invelit in folie alimentara pentru ca sucul sa revina in carne si sa o faca suculenta - altfele posibil sa fie prea uscata.

Cat timp carnea se face pe gratar, avem suficient timp sa facem si sosul Singapore

  • Intr-o tigaie fara ulei, prajim piperul dupa care adaugam supa si vinul de orez, sosul de soia si de stridii, ghimbirul si lasam la fiert, amestecand din cand in cand.
  • Luam un polonic din sosul ce fierbe si-l amestecam intr-un blidisel cu amidonul pana nu mai raman cocoloase.
  • Turnam inapoi in sos si lasam sa fiarba, amestecand foarte des, pana se ingroase compozitia - se va intampla destul de repede asa ca fiti cu ochii in patru.
  • Punem deoparte si lasam sa se raceasca

Asamblare

  • Pe o farfurie, asezam cotletul, il saram si-l stropim din belsug cu sos.

Notite bine de stiut

Am pregatit foarte rapid si niste ciuperci sote: le-am taiat felii mari, le-am pus la calit in ulei incins pana au ineput a se inmuia, apoi am turnat si putin vin, le-am lasat sa fiarba laolalta zece minute pana scade lichidul, saram, piperam. Ciupercile s-au potrivit la fix cu sosul Singapore, s-au "imprietenit" imediat in farfurie.

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

[su_divider top=”no” style=”double” divider_color=”#9dbd6f”]

Similar Posts

2 Comments

Dă-i un răspuns lui coco Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.