Cotlet in sos Singapore
Cotlet in sos Singapore, reteta simpla, explicata pas cu pas, preparat cu iz asiatic, o reteta savuroasa
Cotlet in sos Singapore – reteta completa, printabila

Cotlet in sos Singapore
Ingrediente
- 600 gr cotlet cu os bucata intreaga
- 1 lingurita piper negru, boabe
- 1 lingurita boabe verde, boabe
- 4 seminte coriandru
- 1 fir rozmarin
- sare de mare
- 1 lingura ulei
Sos Singapore
- 100 ml supa concentrata de pui
- 5 linguri vin de orez
- 2 linguri sos de soia
- 3 linguri sos de stridii
- 10 gr ghimbir decojit si dat pe razatoarea fina
- 11/2 lingura piper boabe
- 1/2 lingurita amidon de porumb
Mod de preparare
- In mojar, pisam piperul si coriandrul, maruntim si piperul verde.
- Ungem carnea cu ulei pe ambele fete si presaram condimentele maruntite, presam usor sa se lipeasca de carne.
- Punem cotletul pe gratarul incins, dureaza cam jumatate de ora pana e gata dar trebuie sa intoarcem bucatile de cateva ori pe o parte si pe cealalta.
- Cand e gata, se ia de pe foc si se lasa sa se odihneasca. In general, e regula ca orice gratar sa fie lasat 5 minute dupa ce e luat de pe foc, eventual sa fie invelit in folie alimentara pentru ca sucul sa revina in carne si sa o faca suculenta - altfele posibil sa fie prea uscata.
Cat timp carnea se face pe gratar, avem suficient timp sa facem si sosul Singapore
- Intr-o tigaie fara ulei, prajim piperul dupa care adaugam supa si vinul de orez, sosul de soia si de stridii, ghimbirul si lasam la fiert, amestecand din cand in cand.
- Luam un polonic din sosul ce fierbe si-l amestecam intr-un blidisel cu amidonul pana nu mai raman cocoloase.
- Turnam inapoi in sos si lasam sa fiarba, amestecand foarte des, pana se ingroase compozitia - se va intampla destul de repede asa ca fiti cu ochii in patru.
- Punem deoparte si lasam sa se raceasca
Asamblare
- Pe o farfurie, asezam cotletul, il saram si-l stropim din belsug cu sos.
Notite bine de stiut
Disclaimer
Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
[su_divider top=”no” style=”double” divider_color=”#9dbd6f”]
Ce bine arata, suculent si rumenit!
vreau…e pranzul ! 🙂