Cornulete cu nuca

Cornulete cu nuca, reteta extrem de simpla si delicioasa, ies niste bunatati crocante care dau dependenta.

cornulete cu nuca

Deja  am intarziat cu postarea asta, e provocarea de la Weekend cu spor, in fiecare luna un gru de fete inimoase isi rasfata familia gatind bunatati propuse de alte bucatarese. In fiecare luna este o gazda care propune trei teme iar fetele isi aleg din acele categorii niste retete care le fac cu ochiul si le sunt pe plac. Luna aceasta, gazda este Cristina Pana , veche prietena de bloggareala, care luna aceasta ne-a propus trei categorii – aperitive, salate si dulciuri.

Mi-a trebuit putin sa rasfoiesc printre retete, ca instant am fost atrasa de aceasta minunatie, deliciosenie, crocanteala (cum ar spune fiu-meu) – din astea facea si mama des cand eram mica dar personal n-am facut pana acum si chiar imi doream sa le fac. Punct dorit, punct lovit :).

Oricum va recomand aceasta reteta din toata inima. Cornuletele ies o bunatate, reteta este foarte spornica, iasa o cantitate generoasa, e un desert ce poate fi savurat atat in zi obisnuita cat si la ocazii si sarbatori.

Singurul detaliu la care trebuie sa fiti atenti este temperatura cuptorului, trebuie sa fie joasa undeva la 150 grade Celsius, daca cuptorul e prea fierbinte, untul si zaharul vor “fierbe” si vei sfarsi cu niste biscuiti foarte friabili, ce se vor rupe de indata ce pui mana pe ei.

Cornulete cu nuca – reteta printabila, completa

5 from 1 vote
Tipareste reteta

Cornulete cu nuca

Cornulete cu nuca, crocante si delicioase

Tip de reteta Desert
Bucatarie usoara
Calorii 513 kcal
Autor Laura

Ingrediente

  • 400 gr. faina alba
  • 250 gr. unt 80% grasime
  • 160 gr. zahar tos
  • 160 gr. nuca macinata
  • 1 ou
  • 2 galbenusuri
  • 2 gr. sare
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

  1. Punem intr-un bol mare toate ingredientele uscate: făina, praful de copt, miezul de nucă măcinat, zahărul, zahărul vanilinat si le amestecam bine. 

  2. Adaugam ouăle si am mixat energic, până ce se înglobează. 

  3. Adaugam untul rece, răzuit și se frământă aluatul până se omogenizeaza, cca. 10 minute. Initial am incercat sa razuiesc dar apoi m-am apucat sa tai felii subtiri de unt pe care le-am adaugat treptat, mi s-a parut mai usor de manevrat decat prin razuire. Am preferat sa amestec aluatul cu mana, la sfarsit doar am folosit mixerul deoarece devenea prea moale de la maini.

  4. Am invelit in folie alimentara si am bagat la frigider minim o ora.

  5. Dupa o ora, l-am scos si rupand din aluat am format mici semilune, ruland rapid putin aluat intre maini si gandu-i forma de semi-cerc.

  6. Fiecare cornulet astfel aranjat l-am pus in pe tava unsa in prealabil cu putin unt.

  7. Am preincalzit cuptorul la 150 grade C. Nu vrei sa supra-incalzesti cuptorul deoarecele cornuletele vor deveni friabile si se vor sfarama foarte repede.

  8. Nici nu mai stiu cat au stat cornuletele la cuptor - in jur de zece minute cred. Oricum verificati din cand in cand. Cornulete sunt gata cand baza se rumeneste usor.

  9. Cat sunt inca fierbinti, se tavales pe toate partile prin zahar pudra. E musai sa o facem cat sunt fierbinti, caci daca se racesc zaharul nu mai adera cum trebuie .

Nutrition Facts
Cornulete cu nuca
Amount Per Serving (100 gr.)
Calories 513
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

 

 

Scurt indrumar de folosit caseta de retete de mai jos
Caseta de retete este o modalitate eficienta si la obiect de a prezenta o reteta cu informatiile esentiale de care aveti nevoie. Totusi, fiind si varianta printabila, incerc sa fiu cat mai succinta – ca atare, nu uitati sa cititi intreaga postare pentru cat mai multe informatii, nu doar reteta din cutie.

  • Apasand pe butonul tipareste reteta, va va aparea o fereastra separata cu textul retetei gata de a fi tiparit la imprimanta. Din aceasta versiune gata de tiparire, am eliminat fotografiile, acestea consumand multa cerneala din toner si nefiind musai necesare.
  • Daca apasat cu mouse-ul pe numarul ce indica portiile, va va aparea o mica bara. Mergand in dreapta sau in stanga cu mouse-ul pe acea linie, puteti ajusta numarul de portii din reteta dupa dorinta si, in consecinta, asta va modifica automat si cantitatile indicate la ingrediente.
  • In dreptul ingredientelor si al etapelor de preparare, aveti niste patratele care sunt, de fapt, casete de bifat. Le puteti utiliza online cand va pregatiti ingredientele, le puteti bifa pe cele pe care le aveti deja si veti vedea imediat ce va mai lipseste. In acelasi fel, puteti bifa fiecare etapa de preparare imediat ce ati terminat-0, asigurandu-va ca n-ati ratat din greseala nici un pas.
  • La modul de preparare, acolo unde sunt indicati timpi de preparare tip 10 minute, 20 minute – treceti cu mouse-ul pe deasupra, va aparea o caseta care va va indemna sa dati click, daca o veti face, veti declansa un timer foarte util in caz ca vreti sa gatiti in timp ce consultati reteta. Acest timer va va insoti atatea minute cate sunt indicate.
  • Nu uitati sa apreciati reteta, bifand un numar de la 1 la 5 stelute dupa cum credeti si dupa cum v-a ajutat si v-a iesit reteta respectiva. M-as bucura sa lasati si un mesaj dar numai dand un rating retetei, bifand stelutele, ma ajutati atat pe mine in fata atotputernicului si pretentiosului Google cat si pe ceilalti cititori ce vor citi in viitor reteta. Multumesc din suflet pentru efort!
  • Toate aceste detalii sunt interactive si pot fi foarte utile pentru voi dar erau cumva prea subtile si rar sesizate de cititori. Ca atare, am hotarat sa fac acest mic indrumar, pe care sper sa-l pot pune la toate retetele, pentru a va ajuta. Spor la gatit si pofta buna!!!!

Published by

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

Leave a Reply

*