Cornulete cu nuca, crocante si delicioase

Cornulete cu nuca, reteta extrem de simpla si delicioasa, ies niste bunatati crocante care dau dependenta.

cornulete cu nuca

Deja  am intarziat cu postarea asta, e provocarea de la Weekend cu spor, in fiecare luna un gru de fete inimoase isi rasfata familia gatind bunatati propuse de alte bucatarese. In fiecare luna este o gazda care propune trei teme iar fetele isi aleg din acele categorii niste retete care le fac cu ochiul si le sunt pe plac. Luna aceasta, gazda este Cristina Pana , veche prietena de bloggareala, care luna aceasta ne-a propus trei categorii – aperitive, salate si dulciuri.

Mi-a trebuit putin sa rasfoiesc printre retete, ca instant am fost atrasa de aceasta minunatie, deliciosenie, crocanteala (cum ar spune fiu-meu) – din astea facea si mama des cand eram mica dar personal n-am facut pana acum si chiar imi doream sa le fac. Punct dorit, punct lovit :).

Oricum va recomand aceasta reteta din toata inima. Cornuletele ies o bunatate, reteta este foarte spornica, iasa o cantitate generoasa, e un desert ce poate fi savurat atat in zi obisnuita cat si la ocazii si sarbatori.

Singurul detaliu la care trebuie sa fiti atenti este temperatura cuptorului, trebuie sa fie joasa undeva la 150 grade Celsius, daca cuptorul e prea fierbinte, untul si zaharul vor “fierbe” si vei sfarsi cu niste biscuiti foarte friabili, ce se vor rupe de indata ce pui mana pe ei.

Cornulete cu nuca – reteta printabila, completa

Cornulete cu nuca

Cornulete cu nuca, crocante si delicioase
Salveaza pe Pinterest Tipareste reteta
Fel de reteta Desert
Bucatarie usoara
Cuvinte cheie cornulete cu nuca
Timp de pregatire 30 minutes
Timp de gatire 15 minutes
Timp total 45 minutes
Pasionata de bucatareala?Hai in Cafeneaua cu retete, sa schimbam retete, impresii si o vorba buna!!
Calorii 513kcal
Author Laura

Reteta video

Ingrediente

  • 400 gr. faina
  • 250 gr. unt 80% grasime
  • 160 gr. zahar tos
  • 160 gr. nuca macinata
  • 1 ou
  • 2 galbenus de ou
  • 2 gr. sare
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
Esti in criza de timp?Comanda ingredientele online. Rapid si fara batai de cap!!

Mod de preparare

  • Punem intr-un bol mare toate ingredientele uscate: făina, praful de copt, miezul de nucă măcinat, zahărul, zahărul vanilinat si le amestecam bine. 
  • Adaugam ouăle si am mixat energic, până ce se înglobează. 
  • Adaugam untul rece, răzuit și se frământă aluatul până se omogenizeaza, cca. 10 minute. Initial am incercat sa razuiesc dar apoi m-am apucat sa tai felii subtiri de unt pe care le-am adaugat treptat, mi s-a parut mai usor de manevrat decat prin razuire. Am preferat sa amestec aluatul cu mana, la sfarsit doar am folosit mixerul deoarece devenea prea moale de la maini.
  • Am invelit in folie alimentara si am bagat la frigider minim o ora.
  • Dupa o ora, l-am scos si rupand din aluat am format mici semilune, ruland rapid putin aluat intre maini si gandu-i forma de semi-cerc.
  • Fiecare cornulet astfel aranjat l-am pus in pe tava unsa in prealabil cu putin unt.
  • Am preincalzit cuptorul la 150 grade C. Nu vrei sa supra-incalzesti cuptorul deoarecele cornuletele vor deveni friabile si se vor sfarama foarte repede.
  • Nici nu mai stiu cat au stat cornuletele la cuptor - in jur de zece minute cred. Oricum verificati din cand in cand. Cornulete sunt gata cand baza se rumeneste usor.
  • Cat sunt inca fierbinti, se tavales pe toate partile prin zahar pudra. E musai sa o facem cat sunt fierbinti, caci daca se racesc zaharul nu mai adera cum trebuie .
Ai testat reteta?Voi fi incantata sa vad rezultatul. Pune o poza cu reteta pe instagram, foloseste tagul @casutalaurei sau foloseste hashtag #casutalaurei si ne putem bucura impreuna!

Informatii nutritionale

Nutrition Facts
Cornulete cu nuca
Amount Per Serving (100 gr.)
Calories 513
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
CategoriesDesert
Tags

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *