Conopida pane cu sos de usturoi
|

Conopida pane cu sos de usturoi

Conopida pane cu sos de usturoi este o reteta culinara usoara, o mancare cu ingrediente naturale, ce reuseste sa complimenteze din plin conopida, aceasta leguma cu textura crocanta.

Conopida pane cu sos de usturoi

Reteta de fata este reteta lui iubi favorita cu conopida. Eu una nu spun ca nu e gustoasa doar ca o prefer la cuptor sau sub forma de supa crema . Dar cum, pana la urma, imi place conopida in orice forma, mananc cu placere si aceasta varianta. Mai ales stropita din belsug cu mujdei de usturoi cremos.

Conopida este o leguma sanatoasa (doh!!) si foarte versatila. Se poate prepara cu ea o multime de feluri. Eu una, fiind fana a acestei legume, am tot testat diverse retete de la pizza cu blat de conopida la gustarele in stil indian. Colectia intreaga cu retete de conopida de pe blog o puteti vedea aici.

Conopida gatita pane este una simpla. Conopida se blanseaza dupa care se da prin faina, ou si pesmet, prajindu-se rapid in ulei incins. In mod normal, cea mai mare cantitate de sare se pun in oul si in faina pentru pane dar la reteta asta as recomanda precautie daca ati blansat deja conopida. Nu de alta dar la o oparire corect facuta, leguma isi trage destul fix atata sare cata este nevoie. Un surplus de sare poate fi prea mult. Asa ca inainte de a decide daca pui sare si cata cantitate, gusta musai din conopida blansata. S-ar putea sa ajungi la concluzia ca nu mai este nevoie de mai multa sare.

Conopida pane gata facuta se serveste imediat,  amestecata lejer cu mujdei de usturoi.

Conopida pane cu sos de usturoi – reteta completa, printabila

Conopida pane cu sos de usturoi

Conopida pane cu sos de usturoi

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
O reteta simpla si la indemana in care regina este conopida, cu o nota de iuteala data de mujdeiul de usturoi
timp de pregatire 20 minutes
timp de gatire 20 minutes
timp total 40 minutes
fel de mancare fel principal, garnitura
bucatarie usoara
portii 3 portii
calorii 120 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 1 conopida
  • faina cateva linguri
  • 1 - 2 ou in functie de marimea conopidei
  • pesmet cateva linguri
  • ulei pentru prajit

mujdei

  • 8 - 10 catei usturoi
  • sare dupa gust
  • ulei

Mod de preparare
 

  • Pentru inceput, taiem capatana, separand buchetelele de trunchiul comun, si le punem in apa cu sare pentru o ora (pentru a inlatura eventualele gâze ratacite in leguma).
  • Apoi le punem la fiert in apa cu sare (alta apa decat cea in care au stat initial) (eu am preferat ca, de multe ori, sa folosesc aparatul de fiert la aburi).
  • Cand s-au fiert (nu dureaza deloc mult), asezam langa aragaz trei boluri/ farfurii in care punem: in prima faina, in a doua ouale pe care le batem bine ca pentru omleta, in a treia pesmet.
    blank
  • Incalzim pe foc tigaia cu o pelicula de ulei iar cand se infierbanta, punem buchetelele de conopida pe care, in prealabil, constiincios, le-am sarat si piperat, dupa care le-am trecut prin faina, ou si pesmet.
  • In tigaie, le intoarcem din cand in cand pana prind o frumoasa crusta aurie dupa care le scoatem pe o farfurie pe care am asezat un servetel de hartie care sa absoarba uleiul in exces.

Pentru mujdei:

  • curatam cateii si ii taiem marunt dupa care i-am zdrobit in mojar pana capata consistenta unei paste. Lucrul acesta se face usor daca, in prealabil, saram putin usturoiul si picuram putin ulei. 
  • Daca nu aveti mojar, puteti zdrobi usturoiul cu o presa speciala (dar care, spun din proprie experienta, nu zdrobeste atat de..glorios precum mojarul). 
  • Apoi cu o lingurita, incepem sa mestecam iute in sensul acelor de ceasornic in pasta de usturoi, aceasta va incepe sa capete o consistenta cremoasa, din cand in cand adaugam cate putin (jumatate de lingurita maxim) ulei care va ajuta la “cresterea” cantitatii de sos de mujdei. Asta e varianta preferata a lui iubi.
  •  Eu una prefer sa adaug in usturoiul de o consistenta cremoasa, smantana, mi se pare mult mai delicios asa. Deh, fiecare cu gusturile sale.
  • Pasta de usturoi o putem amesteca cu buchetelele de conopida sau o putem pune la masa pentru ca fiecare sa-si adauge cat doreste.

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Pofta buna!

Similar Posts

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.