Conopida pane cu sos de usturoi

Conopida pane cu sos de usturoi

Conopida pane cu sos de usturoi este o reteta culinara usoara, o mancare cu ingrediente naturale, ce reuseste sa complimenteze din plin conopida, aceasta leguma cu textura crocanta.

Conopida pane cu sos de usturoi

Este reteta lui iubi favorita cu conopida, eu una nu spun ca nu e gustoasa doar ca o prefer la cuptor sau sub forma de supa crema . Conopida gatita pane se serveste amestecata lejer cu mujdei de usturoi.

Conopida pane in sos de usturoi – reteta completa, printabila

Conopida pane cu sos de usturoi
0 from 0 votes
Tipareste reteta

Conopida pane cu sos de usturoi

O reteta simpla si la indemana in care regina este conopida, cu o nota de iuteala data de mujdeiul de usturoi
Tip de reteta fel principal, garnitura
Bucatarie usoara
Timp de preparare 20 minutes
Timp de gatire 20 minutes
timp total 40 minutes
Autor Laura - www.casutalaurei.ro

Ingrediente

  • 1 conopida
  • faina cateva linguri
  • 1 - 2 oua in functie de marimea conopidei
  • pesmet cateva linguri
  • ulei pentru prajit

mujdei

  • 8 - 10 catei usturoi
  • sare dupa gust
  • ulei

Mod de preparare

  1. Pentru inceput, taiem capatana, separand buchetelele de trunchiul comun, si le punem in apa cu sare pentru o ora (pentru a inlatura eventualele gâze ratacite in leguma).
  2. Apoi le punem la fiert in apa cu sare (alta apa decat cea in care au stat initial) (eu am preferat ca, de multe ori, sa folosesc aparatul de fiert la aburi).
  3. Cand s-au fiert (nu dureaza deloc mult), asezam langa aragaz trei boluri/ farfurii in care punem: in prima faina, in a doua ouale pe care le batem bine ca pentru omleta, in a treia pesmet.

  4. Incalzim pe foc tigaia cu o pelicula de ulei iar cand se infierbanta, punem buchetelele de conopida pe care, in prealabil, constiincios, le-am sarat si piperat, dupa care le-am trecut prin faina, ou si pesmet.
  5. In tigaie, le intoarcem din cand in cand pana prind o frumoasa crusta aurie dupa care le scoatem pe o farfurie pe care am asezat un servetel de hartie care sa absoarba uleiul in exces.

Pentru mujdei:

  1. curatam cateii si ii taiem marunt dupa care i-am zdrobit in mojar pana capata consistenta unei paste. Lucrul acesta se face usor daca, in prealabil, saram putin usturoiul si picuram putin ulei. 
  2. Daca nu aveti mojar, puteti zdrobi usturoiul cu o presa speciala (dar care, spun din proprie experienta, nu zdrobeste atat de..glorios precum mojarul). 

  3. Apoi cu o lingurita, incepem sa mestecam iute in sensul acelor de ceasornic in pasta de usturoi, aceasta va incepe sa capete o consistenta cremoasa, din cand in cand adaugam cate putin (jumatate de lingurita maxim) ulei care va ajuta la “cresterea” cantitatii de sos de mujdei. Asta e varianta preferata a lui iubi.

  4.  Eu una prefer sa adaug in usturoiul de o consistenta cremoasa, smantana, mi se pare mult mai delicios asa. Deh, fiecare cu gusturile sale.

  5. Pasta de usturoi o putem amesteca cu buchetelele de conopida sau o putem pune la masa pentru ca fiecare sa-si adauge cat doreste.

 

DSCF8205
Pofta buna!

Published by

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

Comments · 2

Leave a Reply

*