Supa de morcovi cu ghimbir

Supa de morcovi cu ghimbir

Genul de mancare la care te gandesti in timp ce lupti cu troienele intr-o zi friguroasa de decembrie. Ceva hranitor. Ceva aromat. Cu conditia sa va placa ghimbirul. Eu una il ador.

Supa de morcovi cu ghimbir – reteta completa, printabila

Supa de morcovi cu ghimbir
Tipareste reteta

Supa de morcovi cu ghimbir

Autor: Laura

Supa de morcovi cu ghimbir, supa crema perfecta in seri de iarna

Ingrediente

  • 400 gr. morcovi
  • 1 lingurita ghimbir maruntit fin pe razatoare
  • 1 lingurita praf de curry
  • 200 ml smantana
  • 2 catei usturoi
  • 2 - 3 linguri ulei
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • crutoane de casa optional

Mod de preparare

  1. Curatam morcovii si ii taiem cuburi, curatam si usturoiul si-l maruntim. 
  2. Intr-o cratita, incingem uleiul si punem la calit morcovii, lasam cateva minute. 

  3. Adaugam si usturoiul.

  4. Punem praful de curry si ghimbirul, amestecam bine sa nu se arda,

  5. Stingem totul cu supa de legume si lasam sa fiarba mocnit pana ce morcovii sunt facuti.

  6. Luam de pe foc si lasam nitel de o parte sa se raceasca putin pana e ceva mai domoala, numai buna de bagat in blender si de transformat intr-o matasoasa supa crema.
  7. O data blenduita supa, o turnam inapoi in cratita.

  8. Intr-un blidisel, punem jumatate din cantitatea de smantana, turnam deasupra cu polonicul nitica supa, amestecam ca sa omogenizam bine, turnam totul inapoi in supa.

  9. Saram, piperam, presaram si nitel cimbru sau poate patrunjel…….gustam.

  10. Alaturi merg de minune niste crutoane crocante.

Mai punem si ceva smantana. N-are rost sa ne zgarcim, nu? Afara zana iarna e in toi…..

Leave a Reply

0 Shares
Share
Pin
+1
WhatsApp