S

Supa de morcovi cu ghimbir

Supa de morcovi cu ghimbir
Supa de morcovi cu ghimbir, supa crema perfecta in seri de iarna
Supa de morcovi cu ghimbir

Supa de morcovi cu ghimbir, reteta de supa crema simpla, perfecta iarna.

Supa de morcovi cu ghimbir

Genul de mancare la care te gandesti in timp ce lupti cu troienele intr-o zi friguroasa de decembrie. Ceva hranitor. Ceva aromat. Cu conditia sa va placa ghimbirul. Eu una il ador.

Imi cam plac supele crema. Stiu ca nu este un fel chiar favorit la romani dar mie imi dau o stare de confort suficient de placuta cat sa ma faca sa gatesc acest gen de mancare cam de doua ori pe saptamana. Este drept, se face si foarte usor, in plus e foarte usor de adaptat propriului gust.

Supa de morcovi cu ghimbir – reteta completa, printabila

Supa de morcovi cu ghimbir

Supa de morcovi cu ghimbir

Supa de morcovi cu ghimbir, supa crema perfecta in seri de iarna
Salveaza pe Pinterest Tipareste reteta
Fel de reteta Supe si ciorbe
Bucatarie usoara
Cuvinte cheie supa crema de morcovi, supa crema de morcovi cu ghimbir
Author Laura
Ai testat reteta?Voi fi incantata sa vad rezultatul. Pune o poza cu reteta pe instagram, foloseste tagul @casutalaurei sau foloseste hashtag #casutalaurei si ne putem bucura impreuna!

Ingrediente

  • 400 gr. morcovi
  • 1 lingurita ghimbir maruntit fin pe razatoare
  • 1 lingurita praf de curry
  • 200 ml smantana
  • 2 catei usturoi
  • 2 - 3 linguri ulei
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • crutoane de casa optional
  • 1 cana supa de legume
Vrei sa ne imprietenim?Hai si in Cafeneaua cu retete!

Mod de preparare

  • Curatam morcovii si ii taiem cuburi, curatam si usturoiul si-l maruntim. 
  • Intr-o cratita, incingem uleiul si punem la calit morcovii, lasam cateva minute. 
  • Adaugam si usturoiul.
  • Punem praful de curry si ghimbirul, amestecam bine sa nu se arda,
  • Stingem totul cu supa de legume si lasam sa fiarba mocnit pana ce morcovii sunt facuti.
  • Luam de pe foc si lasam nitel de o parte sa se raceasca putin pana e ceva mai domoala, numai buna de bagat in blender si de transformat intr-o matasoasa supa crema.
  • O data blenduita supa, o turnam inapoi in cratita.
  • Intr-un blidisel, punem jumatate din cantitatea de smantana, turnam deasupra cu polonicul nitica supa, amestecam ca sa omogenizam bine, turnam totul inapoi in supa.
  • Saram, piperam, presaram si nitel cimbru sau poate patrunjel…….gustam.
  • Alaturi merg de minune niste crutoane crocante.

Reteta video

Mai punem si ceva smantana. N-are rost sa ne zgarcim, nu? Afara zana iarna e in toi…..

Laura

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *