| |

Supa de morcovi cu ghimbir

Supa de morcovi cu ghimbir, reteta de supa crema simpla, perfecta iarna.

Supa de morcovi cu ghimbir

Genul de mancare la care te gandesti in timp ce lupti cu troienele intr-o zi friguroasa de decembrie. Ceva hranitor. Ceva aromat. Cu conditia sa va placa ghimbirul. Eu una il ador.

Imi cam plac supele crema. Stiu ca nu este un fel chiar favorit la romani. Dar mie imi dau o stare de confort suficient de placuta cat sa ma faca sa gatesc acest gen de mancare cam de doua ori pe saptamana. Este drept, se face si foarte usor, in plus e foarte usor de adaptat propriului gust.

publicitate

Ghimbirul e perfect de consumat iarna pentru ca incalzeste, combate racelile si da o senzatie de confort pe frig. E si foarte sanatos, are vitamina B6, C, magneziu, potasiu, zinc si fosfor, cu un efect antioxidant, antialergic si antiinflamator. E bun si contra stresului si e energizant, asa ca dacaveti o zi in care sunteti cu energia la zero, beti niste ceai de ghimbir. Numai cu grija, sa nu o faceti daca aveti inflamatii ale stomacului si plamanilor. Acestea sunt ptintre singurele contradindicatii pentru o radacina altfel extrem de benefica.

Si daca vreti o alta idee noua de incercat, musai sa incercati si supa crema de dovleac cu portocale, condimentata si foarte gustoasa.

Supa de morcovi cu ghimbir – reteta completa, printabila

Supa de morcovi cu ghimbir

Supa de morcovi cu ghimbir

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
Supa de morcovi cu ghimbir, supa crema perfecta in seri de iarna
fel de mancare Supe si ciorbe
bucatarie usoara
portii 4 portii
calorii 905 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 400 gr. morcovi
  • 1 lingurita ghimbir maruntit fin pe razatoare
  • 1 lingurita praf de curry
  • 200 ml smantana
  • 2 catei usturoi
  • 2 - 3 linguri ulei
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • crutoane de casa optional
  • 1 cana supa de legume

Mod de preparare
 

  • Curatam morcovii si ii taiem cuburi, curatam si usturoiul si-l maruntim. 
    blank
  • Intr-o cratita, incingem uleiul si punem la calit morcovii, lasam cateva minute. 
  • Adaugam si usturoiul.
  • Punem praful de curry si ghimbirul, amestecam bine sa nu se arda,
  • Stingem totul cu supa de legume si lasam sa fiarba mocnit pana ce morcovii sunt facuti.
  • Luam de pe foc si lasam nitel de o parte sa se raceasca putin pana e ceva mai domoala, numai buna de bagat in blender si de transformat intr-o matasoasa supa crema.
  • O data blenduita supa, o turnam inapoi in cratita.
  • Intr-un blidisel, punem jumatate din cantitatea de smantana, turnam deasupra cu polonicul nitica supa, amestecam ca sa omogenizam bine, turnam totul inapoi in supa.
  • Saram, piperam, presaram si nitel cimbru sau poate patrunjel…….gustam.
  • Alaturi merg de minune niste crutoane crocante.

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Mai punem si ceva smantana. N-are rost sa ne zgarcim, nu? Afara zana iarna e in toi…..

publicitate

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.