Clatite din fulgi de ovaz

Clatite din fulgi de ovaz
140 Shares

Clatite din fulgi de ovaz, o reteta  culinara pe care o recomand fie pentru un mic dejun dulce si satios, fie pentru o cina usoara si rapida.

Clatite din fulgi de ovaz

In primul rand, e destul de sanatoasa (zic destul deoarece musai trebuie prajita in tigaie): contine fulgi de ovaz si faina integrala si, spre deosebire de clatitele clasice (care pe mine ma cam …umfla la burtica – si nu pentru ca mananc prea multe) ma simt foarte usurica dupa ele si, foarte important, ma simt satula mult timp.

E de post. E gustoasa si crocanta. Nu stiu voi dar eu una ador clatitele fierbinti si crocante. Mmmm….

Dezavantajul nu e asa de insurmontabil – clatitele nu mai sunt asa de bune dupa ce se racesc. De fapt, cele mai bune sunt abia ce au fost facute, asa ca sfatul meu este sa gatiti fix cate vreti sa mancati iar aluatul (de va ramane) il puteti pune la frigider si sa-l folositi cel tarziu pana a doua zi pentru inca o tura de clatitareala.

Eu de obicei pregatesc un aluat din jumatate din cantitatea de mai jos si ne ies suficiente clatite pentru mine si cei doi praslea (Praslea sef – adica tati – e mai mofturos si mai putin dieteticos).

Inca n-am publicat pe blog o reteta de clatite clasica dar una ne-clasica am clar…..niste clatite din tarate de ovaz. N-or fi clasice dar noua ne-au placut. O retete e clatite de post, cu apa minerala si fara ou am publicat pe www.retetecalamama.ro – delicioase.

Clatite din fulgi de ovaz – reteta completa, printabila

Clatite din fulgi de ovaz
5 from 1 vote
Tipareste reteta

Clatite din fulgi de ovaz

O reteta de clatite de post, satioase si rapide

Tip de reteta aluaturi
Bucatarie vegana
Autor Laura

Ingrediente

  • 2 cani lapte vegetal
  • 1 cana fulgi de ovaz
  • 1 cana faina integrala de grau
  • 2 linguri ulei (plus pentru prajit)
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita miere optional

Mod de preparare

  1. Se pun toate ingredientele in blender, se omogenizeaza intr-o pasta destul de grosuta, de consistenta smantanii usor lichide.

  2. Se incinge o tigaie non-aderenta, turnam aluatul cu un polonic, avem grija sa-l intindeti cat mai subtire, rotim tigaia pentru omogenizarea asezarii aluatului in tigaie si coacem una cate una in foarte putin ulei.

  3. Le-am mancat cu diverse umpluturi: dulceata de afine, mar ras cu scortisoara, banana rasa cu scortisoara, pasta tahini cu miere – cat ne tine imaginatia gasim gramada de variante.

140 Shares

Published by

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

Comments · 11

  1. Eu am încercat niște clătite, dar am cam greșit rețeta, așa că am avut niște clătite cu 30% ulei… 😀
    Am să le încerc și pe ale tale!

Leave a Reply

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.