Clatite din fulgi de ovaz
| |

Clatite din fulgi de ovaz

Clatite din fulgi de ovaz, o reteta  culinara pe care o recomand fie pentru un mic dejun dulce si satios, fie pentru o cina usoara si rapida.

Clatite din fulgi de ovaz

In primul rand, e destul de sanatoasa (zic destul deoarece musai trebuie prajita in tigaie): contine fulgi de ovaz si faina integrala si, spre deosebire de clatitele clasice (care pe mine ma cam …umfla la burtica – si nu pentru ca mananc prea multe) ma simt foarte usurica dupa ele si, foarte important, ma simt satula mult timp.

E de post. E gustoasa si crocanta. Nu stiu voi dar eu una ador clatitele fierbinti si crocante. Mmmm….

Dezavantajul nu e asa de insurmontabil – clatitele nu mai sunt asa de bune dupa ce se racesc. De fapt, cele mai bune sunt abia ce au fost facute, asa ca sfatul meu este sa gatiti fix cate vreti sa mancati iar aluatul (de va ramane) il puteti pune la frigider si sa-l folositi cel tarziu pana a doua zi pentru inca o tura de clatitareala.

Eu de obicei pregatesc un aluat din jumatate din cantitatea de mai jos si ne ies suficiente clatite pentru mine si cei doi praslea (Praslea sef – adica tati – e mai mofturos si mai putin dieteticos).

Inca n-am publicat pe blog o reteta de clatite clasica dar una ne-clasica am clar…..niste clatite din tarate de ovaz. N-or fi clasice dar noua ne-au placut. O retete e clatite de post, cu apa minerala si fara ou am publicat pe www.lauralaurentiu.ro – delicioase.

Clatite din fulgi de ovaz – reteta completa, printabila

Clatite din fulgi de ovaz

Clatite din fulgi de ovaz

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
O reteta de clatite de post, satioase si rapide
fel de mancare aluaturi
bucatarie vegana
portii 4 portii
calorii 6 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 2 cani lapte vegetal
  • 1 cana fulgi de ovaz
  • 1 cana faina integrala de grau
  • 2 linguri ulei (plus pentru prajit)
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita miere optional

Mod de preparare
 

  • Se pun toate ingredientele in blender, se omogenizeaza intr-o pasta destul de grosuta, de consistenta smantanii usor lichide.
  • Se incinge o tigaie non-aderenta, turnam aluatul cu un polonic, avem grija sa-l intindeti cat mai subtire, rotim tigaia pentru omogenizarea asezarii aluatului in tigaie si coacem una cate una in foarte putin ulei.
  • Le-am mancat cu diverse umpluturi: dulceata de afine, mar ras cu scortisoara, banana rasa cu scortisoara, pasta tahini cu miere – cat ne tine imaginatia gasim gramada de variante.

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Similar Posts

9 Comments

  1. Eu am încercat niște clătite, dar am cam greșit rețeta, așa că am avut niște clătite cu 30% ulei… 😀
    Am să le încerc și pe ale tale!

  2. Am facut reteta si la inceput au iesit bune dar m’am gandit ca sunt prea groase, am mai diluat cu lapte si apa si s’a stricat. In mod normal la clatite poti dilua.
    Dar bune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.