|

Clafoutis cu cirese

PinPrint

Clafoutis cu cirese
Provocarea de dulce a lunii august la Bucatarul curajos apartine Kadiei care ne-a momit cu un desert frantuzesc pe cat de usor de facut pe atat de savuros. Este vorba de clafoutis de cirese care, de schimbi ciresele cu alte fructe: prune sau piersici sau caise sau….. se transforma magic in flaugnarde, n-am inteles foarte clar de ce nu poate fi clafoutis de prune ci e musai sa se transforme in flaugnarde de prune…..in fine, eu clar m-am situat pe clafoutis, asta pentru ca am folosit cirese….sau visine? Hm, nu mi-e clar si clar nu mai suntem in sezon, va dati seama, m-am dovedit harnicuta la vremea cuvenita, asa incat congelatorul meu contine delicatese de genul visine congelate – numai bune de infulecat in iarna cu un vin fiert si aromat. Reteta asta este revoltator de simpla,pentru care motiv n-avem nici o scuza de comoditate.
Avem nevoie de:

4 oua mari
50g zahar
15g unt 
130g faina
360ml lapte
o jumatate de lingurita de sare
1 lingurita de extract de vanilie
400g cirese
2 pliculete de zahar vanilat

Intai dam drumul la cuptor, musai sa-l avem preincalzit la 220°C. E momentul sa  ne ocupam de fructe, normal intai le-am lasat la dezghetat, aveau semintele deja scoase, daca fructele sunt proaspete, le spalam si le scoatem semintele. Intr-o oala, am pus unt la topit, adaug fructele si aharul vanilat si-l lasam sa fiarba pana cand siropul lasat de fructe se ingroasa. Nu dureaza mult, cateva minute…..

Clafoutis cu cirese

Minute in care ne putem ocupa lejer de aluat: mixam laolalta faina, sarea, ouale cu zaharul, adaugam si sarea, urmeaza faina, laptele in fir subtire, la sfarsit vanilia si  amestecam totul pana la omogenizare.
publicitate

Clafoutis cu cirese
Partea finala: pentru copt, am folosit o tava de tarta, cred ca are diametrul de 26 cm. Am varsat in ea fructele si sosul disipate pe toata suprafata vasului iar deasupra mi-am facut de cap turnand haotic cu o veselie frenetica, amestecul din oua si faina. Bagam  cuptorul preincalzit  pentru 20-30 de minute, pana cand capata o culoare aurie – eu l-am tinut vreo jumatate de ora si am constatat ca se arsese usor pe fund. Ca sa fim siguri ca e gata, folosim vechiul truc al scobitorii: o infigem in aluat: iese curata, e gata, iese murdarice, mai lsama 10 minute. Gataaaaaaaaaa!!!!! Bon apetite!
Clafoutis cu cirese

publicitate

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.