Ciuperci coapte cu cimbru si usturoi

Ciuperci coapte cu cimbru si usturoi

 Sunt o gramada de retete de ciuperci umplute, am de gand sa incerc cat mai multe  si incep cu o reteta de post inspirata dupa Jamie Oliver, este gustoasa si plina de arome.
Ciuperci coapte cu cimbru si usturoi
Tipareste reteta

Ciuperci coapte cu cimbru si usturoi

Tip de reteta: Aperitive si gustari
Timp de preparare: 5 minutes
Timp de gatire: 10 minutes
timp total: 15 minutes
Autor: Laura - www.casutalaurei.ro
O reteta lejera, de post, usor de preparat

Ingrediente

  • ciuperci
  • usturoi – 1 – 2 catei de usturoi de ciuperca
  • cimbru – proaspat sau uscat
  • ulei de masline sare, piper

Mod de preparare

  1. Incalzim cuptorul la 200 grade.
  2. Luam ciupercile, le spal, le usuc cu un servet absorbant.
  3. Scot cu grija piciorusele si le maruntesc pe tocator.
  4. Curat usturoiul si-l zdrobesc impreuna cu cimbrul in mojar, adaug sare, ulei, piper.
  5. Cu o pensula ung palariile cu uleiul din mojar si le asez in tava de copt.Cu o lingurita distribui usturoiul pisat cu cimbru in fiecare “palarioara” , adaugam piciorusele tocate deasupra, mai picuram cate putin ulei, presaram sare, piper si le dam la cuptor.
  6. Sunt gata cand se inmoaie, devin zemose si se rumenesc. Le putem servi ca atare sau alaturi de cartofi prajiti sau de o salata calda.
  7. Daca nu suntem in post, se potrivesc foarte bine cu carne la gratar sau le putem felia si asezona cu smantana.

Alte retete  cu ciuperci in retetarul Casuta Laurei

Ciuperci coapte cu cimbru si usturoi DSCF2810_thumb-5B5-5D

 

5 Comments

  1. Mariana 2010-02-17 Reply
  2. simplujurnal 2010-02-17 Reply
  3. Elena Toma 2010-02-17 Reply

Leave a Reply

6 Shares
Share
Pin6
+1
WhatsApp