| |

Ciorba de perisoare

Mi-era pofta de o ciorba de perisoare, asa ca am hotarat sa o prepar, folosind reteta doamnei Comsa, cu ceva adaugiri personale, a iesit foarte gustoasa, testul suprem a fost trecut cand iubi (mofturosul familiei) a zis: “E foarte buna” – echivalentul Oscar al mancarii in familia noastra :))).

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare – reteta completa, printabila

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
O ciorba delicioasa, traditionala, cu perisoare din carne tocata de porc si aromata cu tarhon din otet
timp de pregatire 10 minutes
timp de gatire 30 minutes
timp total 40 minutes
fel de mancare Supe si ciorbe
bucatarie traditionala
portii 6 portii
calorii 36.8 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 1/2 kg carne tocata ( poate fi jumatate vaca, jumatate porc, au am folosit doar porc)
  • moare de varza sau bors
  • 6 - 8 bucati ceapa
  • 1 bucata ou
  • 1 lingura orez
  • 2 bucati morcov
  • 1 bucata pastarnac
  • 1/4 bucata telina
  • patrunjel frunze
  • tarhon – frunze proaspete sau murate
  • piper dupa gust
  • sare dupa gust
  • 1 lingura faina

Mod de preparare
 

  • “Ferbem 1 1/2 kgr. zeama de varza si 1/2 kgr. apa, cu 2 –3 cepe taiate marunt si patrunjel verde tocat.” (doamna Comsa)
  • In primul rand, mi s-au parut cam putine legume intre ingrediente, asa ca am spalat,  taiat marunt si adaugat in oala, de la sine putere,  2  morcovi, 2 – 3 cepe, 1 pastarnac, telina, frunzele de patrunjel nu le-am tocat marunt ci le-am legat bine cu o ata si le-am lasat intregi in oala.
    blank
  • “Pana ferbe, tocam marunt 1/4 kgr. carne de vaca, cu tot atata carne de porc, adaugandu-i piper pisat, putina sare, un ou, o lingura orez si 4 cepe mari prajite in untura, toate bine mestecate.'' (doamna Comsa)
    blank
  • ''Din aceasta compositie formam intre maini, cu faina, gogoloase ca nucile de mari, pe cari le in zeama de varza sa fearba; dupa ce sunt ferte, servite. ” (doamna Comsa)
  • Ca bine le zice.
    blank
  • Dupa sfaturile soacrei, daca fierbi perisoarele in zeama care contine moare de varza, acestea nu se vor mai faramita. De la mama stiam ca putem preveni destramarea gogoaselor de carne dupa ce le-am dat forma trecandu-le prin faina, ungandu-le la final cu o pelicula subtire de ulei alimentar. Am pus la lucru ambele trucuri, probabil ca ambele au functionat, galustele mele au iesit victorioase si intacte la final - si asta de fiecare data.
  • Cand ciorba e aproape gata, verificam gustand daca mai e nevoie de sare, piper, otet, am luat niste tarhon marinat ( o jumatate de pumn), l-am scurs si l-am maruntit, adaugandu-l ca nota finala in zeama delicioasa.
    blank
  • Ultimul cuvant il las doamnei Comsa:

“Aceasta ciorba se poate face si cu bors.”

  • Da, retinem si asta.

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Ciorba de perisoare

Alte retete cu carne tocata pe blogul Casuta Laurei

Ciorba de ardei umpluti

Lasagna cu carne tocata

Spaghetti bolognese

Musaca

Pofta buna!:))

Similar Posts

5 Comments

  1. Fain mai arata ciorbita! Ce bine ca impartasesti cu noi din retetele acestei doamne speciale – Comsa. Felicitari pentru reusita si la cat mai multe!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.