Ciorba de ciuperci pleurotus
| |

Ciorba de ciuperci pleurotus

Ciorba de ciuperci pleurotus, reteta simpla dar savuroasa, vegana, cunoscuta si ca ciorba falsa de burta.  Cum se prepara ciorba de post cu ciuperci pleurotus. 

Am  auzit tot felul de lucruri despre aceasta reteta: ca ar semana cu cea de burta (a carui fana devotata sunt), ca e buna spre foarte buna, ca e perfecta pentru perioadele de post…

Am zis sa incerc si eu, daca nu acum, atunci cand?

Am luat din supermarket ciupercile pleurotus si am purces la treaba. Nu inainte de a da un search pe google dupa reteta, am gasit mai multe… Pana la urma m-am hotarat sa fac ciorbita de ciuperci pleurotus cum stiu eu sa fac o ciorbita si gata. A iesit gustoasa, bineinteles daca sunteti in afara postului un liezon i-ar adauga un plus de savoare dar las ca e foarte buna si asa.

Ciorbita postitoare de ciuperci pleurotus

Niste barfe despre ciupercile pleurotus

Pentru consumul uman, ciupercile pleurotus , cunoscute populat ca pastrav de fag, nu sunt doar bune…..sunt foarte bune. Sunt considerate un excelent inlocuitor al carnii pentru ca au un continut mare de proteine. Aceste proteine sunt de un real ajutor in ulcer, in combaterea colesterolului dar si cu efect anti-cancerigen.

In afara acestor beneficii, ciupercile ne mai ofera si vitamine – in special B si D, nepretuite pentru sanatatea noastra. Stiati ca acest aliment este singurul non animal care are natural vitamina D in compozitie?

Unele studii crediteaza ciupercile pleurotus chiar si in diabet, fibrele si proteinele avand o actiune hipoglicemianta.

Si acum daca tot le-am laudat, trebuie sa va mai recomand o reteta avandu-le ca primadona – snitele de pleurotus, foarte simpla, rapida si usor de preparat.

Ciorba de ciuperci pleurotus – reteta completa, printabila

Ciorba de ciuperci pleurotus

Ciorba de ciuperci pleurotus

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
Numita si ciorba falsa de burta - o reteta fara carne, savuroasa
timp de pregatire 10 minutes
timp de gatire 30 minutes
timp total 40 minutes
fel de mancare Supe si ciorbe
bucatarie usoara
portii 8 portii
calorii 53 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 1/3 moare de varza
  • 2/3 apa
  • 3 ceapa
  • 1 pastarnac
  • 2 morcovi
  • 2 linguri pasta de ardei
  • 500 gr. ciuperci pleurotos
  • 1 mana tarhon proaspat sau murat
  • 1 lingura faina
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • otet dupa gust
  • 2 - 3 linguri ulei

Mod de preparare
 

  • Taiem toate legumele marunt.
  • Incepem prin a cali ceapa taiata marunt in nitel ulei pana devine moale si stravezie.
  • Adaugam o lingura de faina si doua de pasta de ardei, amestecam sa se omogenizeze, turnam lichidul 1/3 moare si 2/3 apa, legumele si lasam sa fiarba.
  • Spalam ciupercile pleurotus – am gasit nu mai stiu unde scris ca nu s-ar spala dar eu am cam gasit urme pe pamant pe ele si oricum nu conteaza daca le pun in ciorba (presupun), le feliem subtire ca pe feliile de ciorba de burta.
  • Cand legumele sunt aproape fierte, adaugam ciupercile, sarea, piperul. 
  • Cu cinci minute inainte de a stinge focul, taiem tarhonul marunt si-l adaugam peste ciorba, gustam sa vedem de mai trebuie potrivita, eu am mai adaugat doua lingurite de otet din sticluta cu tarhon.
  • E gata.

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

O incantare pentru stomacel.

Similar Posts

9 Comments

  1. Buna idee cu ciorba de pleurotus. Si eu sunt fana a ciorbii de burta si a ciupercilor,iar daca astazi o sa gasesc pleurotus o sa fac si eu.
    Multumesc pt reteta!

  2. Am facut ciorba, e fffff buna,doar ca eu am pus la sfarsit si niste usturoi pisat si bors din plic,e minunata. Am recomandat-o si prietenelor mele ca e chiar mai gustoasa decat ma asteptam.

  3. Lara, ma bucur ca ti-a placut si multumesc ca mi-ai spus parerea ta. Excelenta ideea cu usturoiul, nu stiu unde mi-o fi fost capul de l-am uitat, eu, marea amatoare de usturoi, de obicei nu folosesc plicuri de vegeta din comert dar sigur i-a adaugat un plus de gust.:))))))))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.