Ciorba de ciuperci pleurotus
Ciorba de ciuperci pleurotus, reteta simpla dar savuroasa, vegana, cunoscuta si ca ciorba falsa de burta. Cum se prepara ciorba de post cu ciuperci pleurotus.
Am auzit tot felul de lucruri despre aceasta reteta: ca ar semana cu cea de burta (a carui fana devotata sunt), ca e buna spre foarte buna, ca e perfecta pentru perioadele de post…
Am zis sa incerc si eu, daca nu acum, atunci cand?
Am luat din supermarket ciupercile pleurotus si am purces la treaba. Nu inainte de a da un search pe google dupa reteta, am gasit mai multe… Pana la urma m-am hotarat sa fac ciorbita de ciuperci pleurotus cum stiu eu sa fac o ciorbita si gata. A iesit gustoasa, bineinteles daca sunteti in afara postului un liezon i-ar adauga un plus de savoare dar las ca e foarte buna si asa.
Niste barfe despre ciupercile pleurotus
Pentru consumul uman, ciupercile pleurotus , cunoscute populat ca pastrav de fag, nu sunt doar bune…..sunt foarte bune. Sunt considerate un excelent inlocuitor al carnii pentru ca au un continut mare de proteine. Aceste proteine sunt de un real ajutor in ulcer, in combaterea colesterolului dar si cu efect anti-cancerigen.
In afara acestor beneficii, ciupercile ne mai ofera si vitamine – in special B si D, nepretuite pentru sanatatea noastra. Stiati ca acest aliment este singurul non animal care are natural vitamina D in compozitie?
Unele studii crediteaza ciupercile pleurotus chiar si in diabet, fibrele si proteinele avand o actiune hipoglicemianta.
Si acum daca tot le-am laudat, trebuie sa va mai recomand o reteta avandu-le ca primadona – snitele de pleurotus, foarte simpla, rapida si usor de preparat.
Ciorba de ciuperci pleurotus – reteta completa, printabila
Ciorba de ciuperci pleurotus
Reteta VIDEO
Ingrediente
- 1/3 moare de varza
- 2/3 apa
- 3 ceapa
- 1 pastarnac
- 2 morcovi
- 2 linguri pasta de ardei
- 500 gr. ciuperci pleurotos
- 1 mana tarhon proaspat sau murat
- 1 lingura faina
- sare dupa gust
- piper dupa gust
- otet dupa gust
- 2 - 3 linguri ulei
Mod de preparare
- Taiem toate legumele marunt.
- Incepem prin a cali ceapa taiata marunt in nitel ulei pana devine moale si stravezie.
- Adaugam o lingura de faina si doua de pasta de ardei, amestecam sa se omogenizeze, turnam lichidul 1/3 moare si 2/3 apa, legumele si lasam sa fiarba.
- Spalam ciupercile pleurotus – am gasit nu mai stiu unde scris ca nu s-ar spala dar eu am cam gasit urme pe pamant pe ele si oricum nu conteaza daca le pun in ciorba (presupun), le feliem subtire ca pe feliile de ciorba de burta.
- Cand legumele sunt aproape fierte, adaugam ciupercile, sarea, piperul.
- Cu cinci minute inainte de a stinge focul, taiem tarhonul marunt si-l adaugam peste ciorba, gustam sa vedem de mai trebuie potrivita, eu am mai adaugat doua lingurite de otet din sticluta cu tarhon.
- E gata.
Disclaimer
Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
O incantare pentru stomacel.
cat e portia?:D
Ieftin, nene, ca-i cu vegetale modeste.:)))))))))))))))))))
Moarea-i moca din butoiul soacra-mii numa` benzina pana la supermarket dupa ciuperci fuse cam scumputa.
Buna idee cu ciorba de pleurotus. Si eu sunt fana a ciorbii de burta si a ciupercilor,iar daca astazi o sa gasesc pleurotus o sa fac si eu.
Multumesc pt reteta!
Sa stii ca e buna, cu smantana si galbenus cred ca e si mai si chiar o sa incerc dupa post.
Am facut ciorba, e fffff buna,doar ca eu am pus la sfarsit si niste usturoi pisat si bors din plic,e minunata. Am recomandat-o si prietenelor mele ca e chiar mai gustoasa decat ma asteptam.
Lara, ma bucur ca ti-a placut si multumesc ca mi-ai spus parerea ta. Excelenta ideea cu usturoiul, nu stiu unde mi-o fi fost capul de l-am uitat, eu, marea amatoare de usturoi, de obicei nu folosesc plicuri de vegeta din comert dar sigur i-a adaugat un plus de gust.:))))))))
Ce idee..eu o fac cu smantana, ou si usturoi….nici nu m-am gandit ca pot sa o fac si de post.