Ciorba de ardei umpluti

Ciorba de ardei umpluti este reteta lejera, o chintesenta a verii, gust proaspat, consistenta usoara….

Ciorba de ardei umpluti

O bunatate, va spun!

Ciorba de ardei umpluti – reteta

Ciorba de ardei umpluti
Tipareste reteta

Ciorba de ardei umpluti

Tip de reteta: Supe si ciorbe
Bucatarie: romaneasca
Timp de preparare: 15 minutes
Timp de gatire: 40 minutes
timp total: 55 minutes
Autor: Laura - www.casutalaurei.ro

O ciorba delicioasa, cu consistenta usoara

Ingrediente

  • 6 ardei umpluti
  • 3 litri apa
  • 2 cepe marime medie, curatate, spalatate si taiate marunt
  • 1 morcov mare
  • 1 ardei curatat de cotor si seminte si taiat marunt
  • 2 - 3 rosii taiate cuburi mari
  • 1 galbenus de ou
  • 2- 3 fire frunze de patrunjel taiate marunt
  • sare
  • piper

pentru acrit

  • fie zeama de la o lamaie, fie bulion (care ii da si culoare), fie otet - in reteta de fata am pus lamaie dar, in general, folosesc ce am la indemana prin casa. Nu o acresc decat putin in oala si las restul la latitudinea mesenilor, nu de alta dar prea putin poate fi remediat dar prea mult......Si totul tine de gust.

Mod de preparare

  1. Pornesc de la presupunerea ca avem deja pregatiti ardeii umpluti, nu? Daca nu, mergeti nitel Ardei umpluti - reteta de baza pentru zile ajlomerate unde prezint in detaliu.....complexa (hihihi) problematica a ardeilor umpluti si a ....fauririi lor.

  2. Intr-o oala mare in care am incins nitel ulei, adaugam ceapa, morcovul, ardeiul, nitica sare si le lasam sa se caleasca, adaugam ardeii umpluti. 

  3. Doar un minut ii lasam sa se friga in ulei (noi in timpul asta stam cu ochii pe oala si amestecam des - daca nu vrem prea multa prajala, putem scapa nitica apa (cateva picaturi) in ulei, va avea gust de prajeala dar, in fapt, legumele vor fi mai mult fierte) dupa care turnam deasupra apa.

  4. Cand incepe sa fiarba, adaugam frunzele de telina si dam focul mai incet sa fiarba domol vreo jumatate de ora (daca e nevoie mai adaugam apa deja incalzita pentru a nu incetini fierberea).

  5. Cand ardeii sunt aproape gata, punem si rosiile caci acestea se fierb mult mai repede, potrivim de sare.

  6. Constatam ca toate sunt fierte? Punem un galbenus si zeama de lamaie intr-un blidisel si cu un polonic punem deasupra putina zeama de ciorba din oala, mestecam sa omogenizam, putem sa mai adaugam unul - doua polonice de ciorba, amestecam pentru potrivirea temperaturii si turnam tot continutul blidiselului in ciorba din oala, amestecam si acolo putin si asteptam sa dea primul clocot. 

  7. Oprim focul.

Notite

Cand o servim, adaugam la fiecare portie putina verdeata de patrunjel si, daca dorim niste smantana (eu doresc intotdeauna!!!!!!!!).

Ciorba de ardei umpluti

Alte retete delicioase de ciorba

Ciorba de pui a la grec

Ciorba de perisoare

Ciorba de varza cu afumatura

Leave a Reply

250 Shares
Share95
Pin1
+1154
WhatsApp