C

Ciorba de ardei umpluti

Ciorba de ardei umpluti

Ciorba de ardei umpluti este reteta lejera, o chintesenta a verii, gust proaspat, consistenta usoara….

Ciorba de ardei umpluti

Este cineva oare care sa nu fi auzit pana acum de ardei umpluti? Nu prea cred. In schimb, am constatat ca este foarte multa lume care nu stie de ciorba de ardei umpluti. Cica ar fi o reteta ardeleneasca iar in alte parti ale tarii nu e in repertoriul culinar. Eu am crescut cu ea. In fapt, era una din mancarurile mele preferate, plina de gust.  Mama ne-o gatea destul de des si am ramas si acum cu o irezistibila slabiciune pentru aceasta mica bijuterie gastronomica, pe cat de simpla, pe atat de gustoasa.

Deci, daca n-ati gustat niciodata asa ceva, musai sa o incercati macar o data. Parol ca merita.

Ciorba de ardei umpluti – reteta completa, printabila

Ciorba de ardei umpluti

Ciorba de ardei umpluti

O ciorba delicioasa, cu consistenta usoara
Salveaza pe Pinterest Tipareste reteta
Fel de reteta Supe si ciorbe
Bucatarie romaneasca
Cuvinte cheie ciorba de ardei umpluti, retete cu ardei umpluti
Timp de pregatire 15 minutes
Timp de gatire 40 minutes
Timp total 55 minutes
Portii 6 portii
Calorii 57kcal
Author Laura

Reteta video

Ingrediente

  • 6 ardei umpluti
  • 3 litri apa
  • 2 bucati ceapa marime medie, curatate, spalatate si taiate marunt
  • 1 morcov mare
  • 1 ardei curatat de cotor si seminte si taiat marunt
  • 2 - 3 rosii taiate cuburi mari
  • 1 galbenus de ou
  • 2- 3 fire patrunjel frunze taiate marunt
  • sare
  • piper

pentru acrit

  • fie zeama de la o lamaie, fie bulion (care ii da si culoare), fie otet - in reteta de fata am pus lamaie dar, in general, folosesc ce am la indemana prin casa. Nu o acresc decat putin in oala si las restul la latitudinea mesenilor, nu de alta dar prea putin poate fi remediat dar prea mult......Si totul tine de gust.

Mod de preparare

  • Pornesc de la presupunerea ca avem deja pregatiti ardeii umpluti, nu? Daca nu, mergeti nitel Ardei umpluti - reteta de baza pentru zile ajlomerate unde prezint in detaliu.....complexa (hihihi) problematica a ardeilor umpluti si a ....fauririi lor.
  • Intr-o oala mare in care am incins nitel ulei, adaugam ceapa, morcovul, ardeiul, nitica sare si le lasam sa se caleasca, adaugam ardeii umpluti. 
  • Doar un minut ii lasam sa se friga in ulei (noi in timpul asta stam cu ochii pe oala si amestecam des - daca nu vrem prea multa prajala, putem scapa nitica apa (cateva picaturi) in ulei, va avea gust de prajeala dar, in fapt, legumele vor fi mai mult fierte) dupa care turnam deasupra apa.
  • Cand incepe sa fiarba, adaugam frunzele de telina si dam focul mai incet sa fiarba domol vreo jumatate de ora (daca e nevoie mai adaugam apa deja incalzita pentru a nu incetini fierberea).
  • Cand ardeii sunt aproape gata, punem si rosiile caci acestea se fierb mult mai repede, potrivim de sare.
  • Constatam ca toate sunt fierte? Punem un galbenus si zeama de lamaie intr-un blidisel si cu un polonic punem deasupra putina zeama de ciorba din oala, mestecam sa omogenizam, putem sa mai adaugam unul - doua polonice de ciorba, amestecam pentru potrivirea temperaturii si turnam tot continutul blidiselului in ciorba din oala, amestecam si acolo putin si asteptam sa dea primul clocot. 
  • Oprim focul.

Notes

Cand o servim, adaugam la fiecare portie putina verdeata de patrunjel si, daca dorim niste smantana (eu doresc intotdeauna!!!!!!!!).

Ciorba de ardei umpluti

O bunatate, va spun!

Alte retete delicioase de ciorba

Ciorba de pui a la grec

Ciorba de perisoare

Ciorba de varza cu afumatura

  1. Pingback:Ardei umpluti cu varza in saramura ~ Casuta Laurei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.