ciocolata calda din nuca de cocos
| |

Ciocolata calda vegana cu lapte de nuca de cocos

Ciocolata calda vegana cu lapte de cocos, o reteta fara lactoza, fara gluten, paleo style. Aceasta bautura este de post, extrem de savuroasa si cremoasa, se prepara simplu si foarte rapid.

Ciocolata calda vegana

Oare este cineva pe lumea asta care nu iubeste ciocolata calda? Greu de crezut asta. Dar ce te faci cand esti in post, cand esti vegan si eviti produsele de natura animala, cand ai vrea dar nu poti pentru ca ai intoleranta la lactoza si savurarea unei ciocolate clasice ti-ar cauza probleme de sanatate? Ei bine, trageti un chiot de bucurie, tocmai am testat aceasta minunata ciocolata calda vegana si este delicioasa, va asigur. Si nu numai atata – mai este de post, fara lactate, fara gluten si conforma dietei paleo pentru cine vrea sa stie.

Cu aceasta reteta particip la campania #Manancresponsabildesarbatori ale carei obiective le gasiti detaliate in pagina lor oficiala. Daca ar fi sa fac un rezumat al acestor obiective, as spune ca initiatorii campaniei si bloggerii implicati isi propun sa ajute cat mai multi oameni sa se hraneasca sanatos chiar si in sarbatori, sa ofere alternative de retete sanatoase si gustoase atat pentru cei ce doar doresc sa evite excesele dar si pentru cei pentru care alimentatia este restrictionata de diverse probleme de sanatate.

Pe canalul Youtube, am facut un mic clip in care v-am arata pachetul kit primit de la alimentespeciale.ro, in care se aflau mai multe produse pe care sa le folosesc in prepararea unor retete cat mai dietetice dar si gustoase. Iata ce am primit:

Ciocolata calda vegana – idei si sugestii

Aceasta reteta de ciocolata calda este foarte simpla si se prepara rapid dar are cateva mici trucuri pentru a iesi perfecta:

  • sa folositi lapte de cocos iar nu o alta varianta de lapte vegetal. Laptele de cocos este mai cremos si mai gras de aceea este alegerea perfecta pentru aceasta reteta. Pentru un plus de cremozitate, eu am pus pe langa lapte si 100 ml crema de cocos.
  • sa alegeti o ciocolata de buna calitate – eu am folosit ciocolata amaruie Heidi cu 70% cacao. Este important sa folositi o ciocolata care va place, gustul ei va fi pregnant. Ciocolata mea dadea un destul de accentuat gust amarui care pe mine nu ma deranjeaza, ba dimpotriva dar daca vreti sa-l atenuati, as sugera sa folositi doar jumatate din cantitatea de ciocolata si sa mai adaugati o lingura fie de pudra de cacao neindulcita, fie cafea ness, fie pudra de roscove – mai ales daca printre degustatori sunt si copii.
  • In aceasta reteta am folosit zahar din nuca de cocos. E prima oara cand folosesc si sunt absolut incantata. Are o textura asemanatoare cu zaharul caramel, si la gust este ceva intre zahar caramel si ness – amandoua pe lista mea de favorite. Dar mai important decat gustul zic eu ca este faptul ca este un ingredient sanatos, obtinut din nectarul florilor palmierului de cocos, are un nivel mare de vitamina C, vitaminele B (B1, B2, B3, B6), fier, potasiu, magneziu si zinc si un indice glicemic 35, destul de mic, ceea ce il face sa poata fi consumat de diabetici, consumul lui neducand la fluctuatii ale nivelului glicemiei in sange.
  • Ciocolata noastra calda poate avea o textura mai fluida sau mai groasa in functie de preferinta voastra personala. Eu mi-am dorit sa fie mai fluida dar daca o vreti mai groasa, singurul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa-l tineti mai mult pe foc, dupa indicatiile din reteta. Daca ajunge sa fie prea groasa fata de cum va doreati, singurul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa reincalziti si sa mai lungiti cu niste lapte de cocos.

Ciocolata calda vegana – reteta completa, printabila

Ciocolata calda vegana

Ciocolata calda vegana cu lapte de nuca de cocos

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
O savuroasa bautura vegana, de post, cu ingrediente de origine vegetala: O adevarata bautura de rasfat 
timp de pregatire 5 minutes
timp de gatire 10 minutes
timp total 15 minutes
fel de mancare Bauturi de casa
bucatarie vegana
portii 2 portii
calorii 496 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 100 ml crema de cocos
  • 200 ml lapte de cocos
  • 50 gr. ciocolata 70% cocoa
  • 2 lingurite zahar din nuca de cocos sau dupa gust
  • un strop sare eu n-am mai pus
  • 1 lingura cacao daca doriti o savoare si mai puternica de ciocolata - eu n-am pus. ciocolata folosita este suficient de intensa
  • 1 lingurita esenta de vanilie optional
  • 1/4 lingurita scortisoara pudra

Mod de preparare
 

  • Intr-o oala potrivita ca marime, punem crema de cocos si laptele si amestecam in timp ce se incalzeste.
  • Adaugam si ciocolata, amestecand continuu in timp ce se topeste si se omogenizeaza.
  • Adaugam zaharul de cocos, putina sare.
  • Amestecam pana ciocolata calda capata o textura omogena.
  • Adaugam vanilia.
  • Eu la acest moment am luat-o de pe foc si am lasat-o putin deoparte, pana am facut spuma.

Daca dorim o ciocolata calda cu textura mai groasa...

  • Acoperim, dam focul foarte incet si mai lasam sa fiarba 5 minute, amestecand din cand in cand.
     
  • Luam de pe foc si o lasam cateva minute acoperita, timp in care am facut spuma din 100 ml crema de cocos, o lingura zahar de cocos, am mixat dar nu mult, numai cat sa capete o consistenta aerata.
  • Turnam ciocolata calda in pahare, punem deasupra spuma de cocos cu o lingurita, am presarat si nitica scortisoara deasupra ........
  • Enjoy!

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Crema de cocos am pus-o atat in ciocolata calda dar din ea am preparat si spuma cu care ulterior am decorat ciocolata calda….

Am indulcit cu zahat din nuca de cocos. Yammmiiii….

 Am facut si spuma, mixand 100 ml crema de cocos cu o lingurita zahar de nuca de cocos….
 
Ciocolata mea cremoasa…..
 
e cea mai perfecta savurata in fata focului din semineu. Vine Craciunulllllll!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
 
ciocolata calda vegana
 
P. S. Aceasta nu este prima ciocolata calda pe care o prepar. Daca vreti sa experimentati si sa savurati, va sugerez o colectie de niste bauturici delicioase de iarna.

Similar Posts

4 Comments

  1. Buna. nu inteleg cati ml de crema de lapte pui la ciocolata cand in crema pui 100ml si la ingrediente sunt trecuti doar 100ml…. pui 100ml in cioco si alti 100ml la spuma?

    1. Da, vad scaparea pe care o am in reteta, mersi ca mi-ai atras atentia. Eu aveam o cutie de 200 ml crema de cocos, am pus 100 ml la ciocolata si cu restul de 100 ml am facut spuma. Modific si reteta, multumesc.

Dă-i un răspuns lui Laura Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.