Ciocolata calda clasica – ca pe vremea bunicii
Ciocolata calda clasica, reteta simpla, explicata pas cu pas, cu ingrediente simple, o reteta gustoasa si rafinata.
Aceasta varianta de ciocolata calda clasica, ca pe vremea bunicii, este o bautura bogata, satioasa….de-a dreptul voinica.

Ce faci cand o buna prietena vine sa iti faca o vizita si vrei sa o convingi sa revina? Normal, o indopi cu dulciuri si o rasfeti cu bunatati. Si laolalta cu ea, ma indop si eu, nu de alta dar tare sunt bune dulciurile de casa. Mi-a trebuit ceva timp sa aleg ce sa gatesc dar intr-un final, iubitoare de ciocolata fiind, o amandina si ci ciocolata calda clasica alaturi mi s-a parut solutia perfecta.
Deci m-am incumetat sa incerc reteta de amandine. Pregatirea acestei prajituri nu a durat mult si a iesit cu adevarat delicioasa.
Am preparat apoi si ciocolata calda clasica de fata. Gustoasa, parol. Dar pe urma m-am gandit ca alaturarea celor doua parca n-a fost prea fericita. O tona de ciocolata parol. Chiar si pentru o mare amatoare de ciocolata, asa ca mine, parca a fost prea mult. Asa ca recomand ambele retete. Dar separat.
Aceasta varianta este cremoasa, chiar prea satioasa, dar perfecta pentru serile geroase de iarna din decembrie. O varianta ceva mai rapida dar la fel de delicioasa, gasiti aici, reteta lui Jamie Oliver.
O varianta de post, vegana, a ciocolatei calde gasiti aici, buna rau, parol. N-as fi crezut ca poate fi asa de buna – cu lapte de cocos si ciocolata amaruie de post.
Ciocolata calda clasica – reteta completa, printabila

Ciocolata calda
Reteta VIDEO
Ingrediente
- 200 gr. ciocolata amaruie, maruntita (cu cat mai amaruie cu atat mai bine)
- 5 lingurite cocoa
- 2 lingurite zahar
- 4 -5 cesti lapte
Mod de preparare
- Intr-o oala, se amesteca cele doua lingurite de zahar cu cocoa si trei-patru linguri de lapte si se amesteca bine, continuu, la foc iute, pana cand zaharul se topeste. Nota: Daca apar cocoloase, nu va impacientati. Amestecati pana se topeste totul uniform.
- Se da focul incet si se adauga ciocolata amaruie, amestacand in continuare.
- Se adauga incetul cu incetul laptele, amestacandu-se pana totul devine o pasta fine si matasoasa.
Notite bine de stiut
- Daca preferati o ciocolata calda mai fluida, mai adaugati lapte.
- Daca o preferati mai pufoasa, puteti amesteca si doua- trei lingurite de frisca.
- Ca tratatie de zile mari, o lingurita – doua de whiskey (coniac) ii va da un gust exotic.
Disclaimer
Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Laura ce bine arata si ciocolata si amandina!
eu nu m-am incumetat deloc sa fac amandina pana acum dar nu cred ca mi-ar strica…
Meli, nu absolut deloc greu de facut. E mai greu sa faci o prajitura cu foi. Sirpoul a iesit foarte mult, la inceput ma gandeam ca ramane mult dar l-am folosit pe tot si pana la urma era exact cat trebuia. 🙂
ce bine arata…mi-ai facut pofta de ceva dulce…