C

Ciocolata calda clasica – ca pe vremea bunicii

Ciocolata calda

Ciocolata calda clasica, reteta simpla, explicata pas cu pas, cu ingrediente simple, o reteta gustoasa si rafinata.

Aceasta varianta de ciocolata calda clasica, ca pe vremea bunicii, este o bautura bogata, satioasa….de-a dreptul voinica.

ciocolata calda clasica si o amandina

Ce faci cand o buna prietena vine sa iti faca o vizita si vrei sa o convingi sa revina? Normal, o indopi cu dulciuri si o rasfeti cu bunatati. Si laolalta cu ea, ma indiop si eu, nu de alta dar tare sunt bune dulciurile de casa. Mi-a trebuit ceva timp sa aleg ce sa gatesc dar intr-un final, iubitoare de ciocolata fiind, o amandina si ci ciocolata calda clasica alaturi mi s-a parut solutia perfecta.

Deci m-am incumetat sa incerc reteta de amandine. Pregatirea acestei prajituri nu a durat mult si a iesit cu adevarat delicioasa.

Am preparat apoi si ciocolata calda clasica de fata. Gustoasa, parol. Dar pe urma m-am gandit ca alaturarea celor doua parca n-a fost prea fericita. O tona de ciocolata parol. Chiar si pentru o mare amatoare de ciocolata, asa ca mine, parca a fost prea mult. Asa ca recomand ambele retete. Dar separat.

Aceasta varianta este cremoasa, chiar prea satioasa, dar perfecta pentru serile geroase de iarna din decembrie. O varianta ceva mai rapida dar la fel de delicioasa, gasiti aici, reteta lui Jamie Oliver.

O varianta de post, vegana, a ciocolatei calde gasiti aici, buna rau, parol. N-as fi crezut ca poate fi asa de buna – cu lapte de cocos si ciocolata amaruie de post.

Ciocolata calda clasica – reteta completa, printabila

Ciocolata calda

Ciocolata calda

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
O reteta clasica de ciocolata calda, bogata si satioasa
Course Bauturi de casa
Cuisine usoara
Servings 4 portii
Calories 258 kcal

Reteta VIDEO

Ingredients
  

  • 200 gr. ciocolata amaruie, maruntita (cu cat mai amaruie cu atat mai bine)
  • 5 lingurite cocoa
  • 2 lingurite zahar
  • 4 -5 cesti lapte ­

Instructions
 

  • Intr-o oala, se amesteca cele doua lingurite de zahar cu cocoa si trei-patru linguri de lapte si se amesteca bine, continuu, la foc iute, pana cand zaharul se topeste. Nota: Daca apar cocoloase, nu va impacientati. Amestecati pana se topeste totul uniform.
  • Se da focul incet si se adauga ciocolata amaruie, amestacand in continuare. 
  • Se adauga incetul cu incetul laptele, amestacandu-se pana totul devine o pasta fine si matasoasa.

Notes

Variatii
  • Daca preferati o ciocolata calda mai fluida, mai adaugati lapte.
  • Daca o preferati mai pufoasa, puteti amesteca si doua- trei lingurite de frisca.
  • Ca tratatie de zile mari, o lingurita – doua de whiskey (coniac) ii va da un gust exotic.
Keyword ciocolata calda, ciocolata calda clasica

CategoriesBauturi de casa
blank
Laura

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

  1. blank
    Laura says:

    Meli, nu absolut deloc greu de facut. E mai greu sa faci o prajitura cu foi. Sirpoul a iesit foarte mult, la inceput ma gandeam ca ramane mult dar l-am folosit pe tot si pana la urma era exact cat trebuia. 🙂

Iubim comentariile, deci comenteaza

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.