
Ciocolata calda clasica, reteta simpla, explicata pas cu pas, cu ingrediente simple, o reteta gustoasa si rafinata.
Aceasta varianta de ciocolata calda clasica, ca pe vremea bunicii, este o bautura bogata, satioasa….de-a dreptul voinica.

Ce faci cand o buna prietena vine sa iti faca o vizita si vrei sa o convingi sa revina? Normal, o indopi cu dulciuri si o rasfeti cu bunatati. Si laolalta cu ea, ma indiop si eu, nu de alta dar tare sunt bune dulciurile de casa. Mi-a trebuit ceva timp sa aleg ce sa gatesc dar intr-un final, iubitoare de ciocolata fiind, o amandina si ci ciocolata calda clasica alaturi mi s-a parut solutia perfecta.
Deci m-am incumetat sa incerc reteta de amandine. Pregatirea acestei prajituri nu a durat mult si a iesit cu adevarat delicioasa.
Am preparat apoi si ciocolata calda clasica de fata. Gustoasa, parol. Dar pe urma m-am gandit ca alaturarea celor doua parca n-a fost prea fericita. O tona de ciocolata parol. Chiar si pentru o mare amatoare de ciocolata, asa ca mine, parca a fost prea mult. Asa ca recomand ambele retete. Dar separat.
Aceasta varianta este cremoasa, chiar prea satioasa, dar perfecta pentru serile geroase de iarna din decembrie. O varianta ceva mai rapida dar la fel de delicioasa, gasiti aici, reteta lui Jamie Oliver.
O varianta de post, vegana, a ciocolatei calde gasiti aici, buna rau, parol. N-as fi crezut ca poate fi asa de buna – cu lapte de cocos si ciocolata amaruie de post.
Ciocolata calda clasica – reteta completa, printabila

Ciocolata calda
Reteta VIDEO
Ingrediente
- 200 gr. ciocolata amaruie, maruntita (cu cat mai amaruie cu atat mai bine)
- 5 lingurite cocoa
- 2 lingurite zahar
- 4 -5 cesti lapte
Mod de preparare
- Intr-o oala, se amesteca cele doua lingurite de zahar cu cocoa si trei-patru linguri de lapte si se amesteca bine, continuu, la foc iute, pana cand zaharul se topeste. Nota: Daca apar cocoloase, nu va impacientati. Amestecati pana se topeste totul uniform.
- Se da focul incet si se adauga ciocolata amaruie, amestacand in continuare.
- Se adauga incetul cu incetul laptele, amestacandu-se pana totul devine o pasta fine si matasoasa.
Notite bine de stiut
- Daca preferati o ciocolata calda mai fluida, mai adaugati lapte.
- Daca o preferati mai pufoasa, puteti amesteca si doua- trei lingurite de frisca.
- Ca tratatie de zile mari, o lingurita – doua de whiskey (coniac) ii va da un gust exotic.
Laura ce bine arata si ciocolata si amandina!
eu nu m-am incumetat deloc sa fac amandina pana acum dar nu cred ca mi-ar strica…
Meli, nu absolut deloc greu de facut. E mai greu sa faci o prajitura cu foi. Sirpoul a iesit foarte mult, la inceput ma gandeam ca ramane mult dar l-am folosit pe tot si pana la urma era exact cat trebuia. 🙂
ce bine arata…mi-ai facut pofta de ceva dulce…