C

Ciocolata calda clasica – ca pe vremea bunicii

Ciocolata calda

Aceasta varianta de ciocolata calda clasica, ca pe vremea bunicii, este o bautura bogata, satioasa….de-a dreptul voinica.

 

 

Zilele acestea am primit vizita unei prietene dragi.

Framantandu-ma cu ce sa o servesc, m-am incumetat sa incerc reteta de amandine. Pregatirea acestei prajituri nu a durat mult si a iesit cu adevarat delicioasa.

 Aceasta varianta este cremoasa, chiar prea satioasa, o varianta ceva mai rapida dar la fel de delicioasa, gasiti aici, reteta lui Jamie Oliver.

O varianta de post, vegana, a ciocolatei calde gasiti aici, buna rau, parol.

Ciocolata calda – reteta completa, printabila

Ciocolata calda

Ciocolata calda

O reteta clasica de ciocolata calda, bogata si satioasa
Salveaza pe Pinterest Tipareste reteta
Fel de reteta Bauturi de casa
Bucatarie usoara
Cuvinte cheie ciocolata calda, ciocolata calda clasica
Portii 4 portii
Calorii 258kcal
Author Laura

Reteta video

Ingrediente

  • 200 gr. ciocolata amaruie, maruntita (cu cat mai amaruie cu atat mai bine)
  • 5 lingurite cocoa
  • 2 lingurite zahar
  • 4 -5 cesti lapte ­

Mod de preparare

  • Intr-o oala, se amesteca cele doua lingurite de zahar cu cocoa si trei-patru linguri de lapte si se amesteca bine, continuu, la foc iute, pana cand zaharul se topeste. Nota: Daca apar cocoloase, nu va impacientati. Amestecati pana se topeste totul uniform.
  • Se da focul incet si se adauga ciocolata amaruie, amestacand in continuare. 
  • Se adauga incetul cu incetul laptele, amestacandu-se pana totul devine o pasta fine si matasoasa.

Notes

Variatii
  • Daca preferati o ciocolata calda mai fluida, mai adaugati lapte.
  • Daca o preferati mai pufoasa, puteti amesteca si doua- trei lingurite de frisca.
  • Ca tratatie de zile mari, o lingurita - doua de whiskey (coniac) ii va da un gust exotic.

CategoriesRetete culinare
Laura

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

  1. Laura says:

    Meli, nu absolut deloc greu de facut. E mai greu sa faci o prajitura cu foi. Sirpoul a iesit foarte mult, la inceput ma gandeam ca ramane mult dar l-am folosit pe tot si pana la urma era exact cat trebuia. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.