|

Cinci folosinte inteligente pentru faina de arorut

PinPrintShares28

Acum ceva vreme, am primit alaturi de niste produse pe care le cumparasem de la Adiograsime, alte cateva le-am primit gratis pentru testare. Intre ele, faina de arorut. Recunosc ca nu auzisem pana atunci de acest produs si a trebuit sa fac ceva munca de cercetare ca sa ma lamuresc. Si am aflat asa….

Faina de arorut

Intai, faina de arorut este obtinuta din radacina unei plante perene, Maranta arundinacea, care este si o planta decorativa. In America de sud de unde este originara, era folosita inca din vremea mayasilor dar este folosita si ca leac in medicina ayurvedica. Am inteles ca este foarte folosita, de asemenea, in China – in scop alimentar de data asta.

Folosintele sale le gasim in faptul ca:

  1. nu contine gluten. Eu nu ma pot declara ca  avand probleme cu glutenul dar am observat ca de multe ori imi este mai bine daca il evit. Nu mai apare acea balonare nepericuloasa dar inconfortabila, imi simt abdomenul usor si neincarcat….N-am eliminat cu totul glutenul pentru ca nu consider ca as avea probleme majore cu el dar totdeauna ma bucur sa gasesc variante confortabile in care il pot evita. Folosirea acestei faini este o alternativa in special pentru cei  care au probleme serioase legate de gluten.
  2. contine fibre cu efect benefic in digestie usoara. Are multe alte elemente nutritive pe care le puteti gasi dand click intr-un calup de informatii nutritionale pe care le-am luat pe acest subiect de pe wikipedia.
  3. actioneaza ca agent de ingrosare in sosuri sau budinci. Cu alte cuvinte, face acelasi lucru cu amidonul de porumb dar are o putere de doua ori mai mare (necesita jumatate din cantitatea de amidon pentru a-si face treaba), nu necesita temperatura mare ca sa ajunga la ingrosare si nu da acel gust fainos pe care il mai simtim folosind alternativele. Bineinteles, se poate face bucatarie si fara a folosi agenti de ingrosare dar eu una recunosc ca nu am timp mereu sa gatesc in stilul vechi si molcom si caut metode care sa grabeasca procesul fara a afecta calitatea si gustul. Tot un bonus al folosirii fainii de arorut este ca se comporta bine si la inghetare, ca atare cremele ingrosate cu faina de arorut se pot congela fara a se altera.
  4. Cristina a observat ca preparatele in care se foloseste faina de arorut au un aspect mai placut, clar si calculeaza  urmatoarele echivalente: 2 lingurite faina de arorut = 1 lingura amidon si 1 lingura arorut = 1 lingura faina.
  5. are si o folosinta cosmetica, in tratarea mancarimilor pielii cauzate de infectii, eczemelor cauzate de ciuperci, de cangrena.

Unde gasesti faina de arorut?

publicitate

La magazinele naturiste mai bine aprovizionate sau online. Surpriza a fost sa nu gasesc nici online pe la majoritatea magazinelor pe care intru cand navighez pe net.

Pentru cateva alternative de tatonare, sa comparam:

Adiograsime.ro are doua variante de faina de arorut – de 250 gr la 10,15 lei si de 500 gr. la 18,05 lei.

Bio- zona  are tot doua variante – la 200 gr. la 10,90 lei si la 500 gr.23, 40 lei.

Bazarul cu mirodenii are faina de arorut la 50 gr. la pretul de 13.50 lei.

Bioportalul avea cel mai bun pret – 9 lei la 200 gr. dar scria mare si rosu ca produsul nu mai e de actualitate.

Sa nu va mirati, asadar, ca veti regasi tot mai des aceasta faina in retetele mele, bineinteles voi nota si alternativele ceva la indemana (amidonul si faina) pentru ca fiecare sa aleaga ce-i place si ce considera ca-i face bine.

publicitate

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.