Chiftelute de conopida (reteta video atasata)

Chiftelute de conopida

Chiftelute de conopida, reteta culinara vegana, de post, gatita cu ingrediente naturale, cu o textura fina si gust delicios

Chiftelute de conopida

O reteta foarte gustoasa, vegana, de post este cea de chiftelute de conopida. Trebuie s-o incercati….

Aceaste chiftelute de conopida nu erau in forma initiala o reteta de post, adica mai contineau si ou si cascaval. Am adaptat-o in asa fel incat sa poata fi consumata in post, cu ingrediente exclusiv vegetale. Sunt foarte usor de facut si foarte gustoase. Si ca sa va conving de acest lucru, va invit sa urmariti si videoclipul retetei in care este prezentata prepararea retetei pas cu pas……Nu ezitati sa printati reteta si sa o incercati alaturi de mine…. Astept cu nerabdare impresiile voastre.

Chiftelute de conopida – reteta completa, video si printabila

Daca va place, nu uitati sa va abonati la canalul meu youtube si veti vedea imediat ce apare un nou video.

Chiftelute de conopida
4.5 from 2 votes
Tipareste reteta

Chiftelute de conopida

Chiftelute de conopida, o reteta vegana, de post, cu ingrediente naturale si sanatoase. Sunt bune si reci si calde.

Tip de reteta Aperitive si gustari
Bucatarie vegana
Timp de preparare 30 minutes
Timp de gatire 15 minutes
timp total 45 minutes
Autor Laura

Ingrediente

  • 500 gr. conopida fiarta si scursa bine
  • 1 ceapa de marime mijlocie, taiata marunt
  • 1 cartof fiert si zdrobit piure
  • 1 - 2 lingura faina
  • 1 - 2 linguri ulei
  • 1 lingurita rasa bicarbonat
  • sare
  • piper
  • verdeata tocata fin (patrunjel)

Mod de preparare

  1. Conopida (curatata de pe cotor, fiarta in apa cu sare, strecurata si bine scursa de apa) se amesteca cu cartoful (fiert si zdrobit piure), ceapa taiata marunt, faina si se mixeaza bine, pana se formeaza o compozitie ca o pasta.
  2. Se picura uleiul cu atentie (dar doar daca e nevoie adica daca compozitia de conopida este prea uscata), pentru a nu turna in exces si a nu fluidiza compozitia.
  3. Se adauga bicarbonatul si se potriveste la gust cu sare, piper si verdeata.
  4. Cu o lingurita se iau bulgarasi din pasta de conopida si se da prin faina.
  5. Se prajesc in ulei incins. Nu intoarceti chiftelutele pana nu prind o frumoasa crusta aramie in baia de ulei. Astfel nu se vor imprastia.
  6. O data facute, se aseaza pe un servet de hartie ca sa absoarba uleiul.
  7. Sunt foarte fine si foarte gustoase. Alaturi se cer niste muraturi, un sos de rosii si orice va mai pofteste inima.

Reteta in format video

Published by

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

Comments · 10

  1. Foarte interesanta reteta, Laura, nu am facut pana acum chiftelute de conopida dar o sa incerc reteta ta, cu siguranta sunt delicioase chiftelutele. Imi place blogul tau, daca imi permiti, o sa te adaug in listuta mea de link-uri delicioase.

  2. Mie nu-mi place conopida dar poate cu aceasta reteta o voi accepta in meniu.Numai ca la capitolul prajit stau cam prost,de pot coace la cuptor,eventual date prin pesmet,ca sa tina compositia legata?Multumim pt retete!

  3. Mie nu-mi place conopida dar poate cu aceasta reteta o voi accepta in meniu.Numai ca la capitolul prajit stau cam prost,le pot coace la cuptor,eventual date prin pesmet,ca sa tina compositia legata?Multumim pt retete!

  4. Te a întrebat cineva mai sus de copt la cuptor. N ai răspuns, dar cred că se poate, deși nu e același gust.
    Bicarbonat in compoziție?!? Pe langa faptul că nu e sănătos, ce rol are?! În nici o rețetă de chiftele n am mai văzut așa ceva. Deci, de ce se pune?

    1. N-am incercat la cuptor dar cred ca tine, voi incerca – mai ales ca urmeaza postul – si revin cu impresii. Bicarbonatul de sodiu nu e nici musai sanatos, nici daunator in cantitati mici, doar consumat in cantitati foarte mari e daunator, nu e cazul aici. Le pufoseaza putin. Bicarbonatul de asta se foloseste in retete, stiu ca exista si o reteta de paine cu bicarbonat unde are rol de agent de crestere in combinatie, bineinteles, cu un ingredient acid. Un alt loc in care am folosit bicarbonatul de sodiu a fost la cascavalul de casa. E link pe sidebarul din stanga la retete populare.

Leave a Reply

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.