C

Chiftelute de conopida (reteta video atasata)

Chiftelute de conopida

Chiftelute de conopida, reteta culinara vegana, de post, gatita cu ingrediente naturale, cu o textura fina si gust delicios

Chiftelute de conopida

O reteta foarte gustoasa, vegana, de post este cea de chiftelute de conopida. Trebuie s-o incercati….

Stiti ca eu sunt mare fana conopida. O mananc si cruda si gatita, este si foarte versatila. Din conopida am facut de pilda un blat de pizza ce tine cu succes locul blatului traditional, mai ales daca esti in cautare de metode gustoase de a mai taia din carbohidrati. Mai am o iahnie de conopida, o reteta dintr-o carte de bucate de la Muntele Athos dar si conopida pane cu sos de usturoi, preferata sotului

Aceaste chiftelute de conopida nu erau in forma initiala o reteta de post, adica mai contineau si ou si cascaval. Am adaptat-o in asa fel incat sa poata fi consumata in post, cu ingrediente exclusiv vegetale. Sunt foarte usor de facut si foarte gustoase. Si ca sa va conving de acest lucru, va invit sa urmariti si videoclipul retetei in care este prezentata prepararea retetei pas cu pas……Nu ezitati sa printati reteta si sa o incercati alaturi de mine…. Astept cu nerabdare impresiile voastre.

Chiftelute de conopida – reteta completa, video si printabila

Daca va place, nu uitati sa va abonati la canalul meu youtube si veti vedea imediat ce apare un nou video.

Chiftelute de conopida

Chiftelute de conopida

Chiftelute de conopida, o reteta vegana, de post, cu ingrediente naturale si sanatoase. Sunt bune si reci si calde.
Salveaza pe Pinterest Tipareste reteta
Fel de reteta Aperitive si gustari
Bucatarie vegana
Cuvinte cheie chiftelute de conopida, chiftelute de conopida de post, chiftelute de legume, chiftelute vegane de conopida
Timp de pregatire 30 minutes
Timp de gatire 15 minutes
Timp total 45 minutes
Portii 4 portii
Calorii 145kcal
Author Laura
Ai testat reteta?Voi fi incantata sa vad rezultatul. Pune o poza cu reteta pe instagram, da un apel folosind @casutalaurei sau foloseste hashtag #casutalaurei!

Ingrediente

  • 500 gr. conopida fiarta si scursa bine
  • 1 ceapa de marime mijlocie, taiata marunt
  • 1 cartof fiert si zdrobit piure
  • 1 - 2 lingura faina
  • 1 - 2 linguri ulei
  • 1 lingurita rasa bicarbonat
  • sare
  • piper
  • verdeata tocata fin (patrunjel)
Vrei sa ne inpretenim?Hai si in Cafeneaua cu retete!

Mod de preparare

  • Conopida (curatata de pe cotor, fiarta in apa cu sare, strecurata si bine scursa de apa) se amesteca cu cartoful (fiert si zdrobit piure), ceapa taiata marunt, faina si se mixeaza bine, pana se formeaza o compozitie ca o pasta.
  • Se picura uleiul cu atentie (dar doar daca e nevoie adica daca compozitia de conopida este prea uscata), pentru a nu turna in exces si a nu fluidiza compozitia.
  • Se adauga bicarbonatul si se potriveste la gust cu sare, piper si verdeata.
  • Cu o lingurita se iau bulgarasi din pasta de conopida si se da prin faina.
  • Se prajesc in ulei incins. Nu intoarceti chiftelutele pana nu prind o frumoasa crusta aramie in baia de ulei. Astfel nu se vor imprastia.
  • O data facute, se aseaza pe un servet de hartie ca sa absoarba uleiul.
  • Sunt foarte fine si foarte gustoase. Alaturi se cer niste muraturi, un sos de rosii si orice va mai pofteste inima.

Reteta video

Informatii nutritionale

Nutrition Facts
Chiftelute de conopida
Amount Per Serving (100 gr.)
Calories 145 Calories from Fat 72
% Daily Value*
Total Fat 8g 12%
Cholesterol 78mg 26%
Sodium 99mg 4%
Total Carbohydrates 6.3g 2%
Dietary Fiber 2.3g 9%
Sugars 1.8g
Protein 13g 26%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

 

  1. Foarte interesanta reteta, Laura, nu am facut pana acum chiftelute de conopida dar o sa incerc reteta ta, cu siguranta sunt delicioase chiftelutele. Imi place blogul tau, daca imi permiti, o sa te adaug in listuta mea de link-uri delicioase.

  2. Sol says:

    Mie nu-mi place conopida dar poate cu aceasta reteta o voi accepta in meniu.Numai ca la capitolul prajit stau cam prost,de pot coace la cuptor,eventual date prin pesmet,ca sa tina compositia legata?Multumim pt retete!

  3. Sol says:

    Mie nu-mi place conopida dar poate cu aceasta reteta o voi accepta in meniu.Numai ca la capitolul prajit stau cam prost,le pot coace la cuptor,eventual date prin pesmet,ca sa tina compositia legata?Multumim pt retete!

  4. Mira says:

    Te a întrebat cineva mai sus de copt la cuptor. N ai răspuns, dar cred că se poate, deși nu e același gust.
    Bicarbonat in compoziție?!? Pe langa faptul că nu e sănătos, ce rol are?! În nici o rețetă de chiftele n am mai văzut așa ceva. Deci, de ce se pune?

    1. Laura says:

      N-am incercat la cuptor dar cred ca tine, voi incerca – mai ales ca urmeaza postul – si revin cu impresii. Bicarbonatul de sodiu nu e nici musai sanatos, nici daunator in cantitati mici, doar consumat in cantitati foarte mari e daunator, nu e cazul aici. Le pufoseaza putin. Bicarbonatul de asta se foloseste in retete, stiu ca exista si o reteta de paine cu bicarbonat unde are rol de agent de crestere in combinatie, bineinteles, cu un ingredient acid. Un alt loc in care am folosit bicarbonatul de sodiu a fost la cascavalul de casa. E link pe sidebarul din stanga la retete populare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *