Chiftele de pui cu sos de peste
Chiftele de pui cu sos de peste, reteta simpla. Sosul de peste cu personalitate condímenteaza perfect carnea fada de pui pentru un gust aparte
Chiftelutele astea de pui cu sos de peste le-am (re) descoperit facand curatenie in “vraful” de poze digitale din calculator.
Le-am gatit de mai multe ori pe vremea cand tineam Dukan. Au o usoara tenta asiatica, au un gust mai….aparte fata de chiftelele cu care suntem obisnuiti dar merg minunat cu paste cu sos de soia si legume chinezesti sau (preferata mea) intr-o chifla in care adaugam si cruditati si un sos fresh (gen Tzatziki).
O alta reteta in stil Dukan, pui Shanhai in crusta de tarate de data asta gasiti aici.
Chiftele de pui cu sos de peste – reteta completa printabila

Chiftele de pui cu sos de peste
Reteta VIDEO
Ingrediente
- 2 piepti de pui (fara piele) tocati
- 1 - 2 bucati ceapa verde tocate marunt
- 2 lingurite ghimbir - il curatam si-l radem inainte de a-l folosi. Doua lingurite am pus eu dar as recomanda mai degraba sa se puna dupa gust - de pilda mie imi place ghimbirul sa se simta foarte subtil
- frunze de coriandru tocate marunt (tot dupa gust)
- 1 lingura sos de peste (musai dupa gust) - uneori l-am mai inlocuit cu sos de stridii, un sos care-mi place mie mult
- 2 catei usturoi curatati si maruntiti
Optional
- legume gen ciuperci, dovlecel - chiar si cartofi dar eu nu agreez varianta, se pare ca nu e cea mai buna varianta pentru digestie si....silueta
Mod de preparare
- Daca deja am pregatit toate ingredientele conform celor de mai sus, restul e forte simplu: intr-un bol, amestecam carnea tocata cu ceapa, ghimbirul, usturoiul si coriandrul.
- Adaugam sosul si-l integram in compozitie, abia apoi mai condimentam dupa gust (eventual ceva piper) - nu de alta dar sosul e destul de sarat si ati putea descoperi pe urma ca va fi...prea sarat. Eu consider ca sosul sareaza suficient, am mai pus niste piper.
- Cu mainile umede, rupem in compozitie cantitati mici pe care le modelam ca pe niste chiftele obisnuite. Daca vrem sa folosim chiftelele in sandwich, le putem da o forma plata ca sa se "aranjeze" mai bine in produsul final.
- Incingem ulei intr-o tigaie non-stick si prajim chiftelele pana se patrund si se rumenesc frumos. Ca sa preveniti a se faramita in tigaie, nu le intoarceti prima data decat dupa ce prin prajire au format o crusta. Dupa aceea totul e foarte simplu iar chiftelele vor avea o crusta frumoasa..
Disclaimer
Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.