Chifle Dukan
Reteta asta absolut minunata a gasit-o pe site-ul Laurei Adamache. Glutenul este, la Dukan aliment, tolerat – cam o lingura pe zi. E cam greu sa rezisti sa nu papi tot tot. Asta este, bine ca se poate si atat.
Singura observatie fata de reteta originara este cantitatea de apa. Laura a pus vreo 95. Cand am pus doar atat chiflele mi-au iesit cam……… cauciucate, asa ca la doua doua gatire, am pus mai mult, cam 120 ml, ideea este ca aluatul trebuie sa capete o textura mai flexibila nitel – cat se poate dat fiind ca glutenul este de felul lui mai….capos.
Chifle Dukan – reteta completa, printabila

Chifle Dukan
Reteta VIDEO
Ingrediente
- 250 gr. gluten adica vreo 12 linguri
- 100 ml apa
- 35 gr. amidon de porumb vreo 2 linguri
- 1/2 plic praf de copt
- sare
Mod de preparare
- Se pun in bol toate ingredientele uscate, se face o gaura in mijloc si putin cate putin se toarna apa si amestecam pentru omogenizarea aluatului. Eu am folosit mixerul dar cred ca e mai bine cu mana pana la urma, simti textura aluatului mai bine si-ti poti da seama mai usor cand are consistenta potrivita. Adica trebuie sa fie flexibil fara a fi prea moale.
- Partea haioasa la acest aluat e …caposenia lui, nu se prea lasa lucrat, asadar nu prea ce ai sa-i faci pentru nu stiu ce look fancy, pur si simplu rupi din aluat bucatele cam de 20 – 30 gr. cat niste chiftele, le pui in tava tapetata cu hartie de copt la o distanta de cam 6 cm intre ele (nu de lata dar mai cresc in volum) si le bagam la cuptorul preincalzit la 180 grade.
- Dureaza vreo jumatate de ora pana sunt gata.
Notite bine de stiut
Disclaimer
Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.