| |

Ceviche

Printre primele retete pe care am vrut neaparat sa le testez la inceput de an s-a numarat ceviche, un preparat tip aperitiv (sau salata) foarte popular din America de Sud. Specificul acestei retete este ca pestele filetat (si cat mai proaspat cu putinta) este gatit prin marinare, fara a necesita metode termice.

Ceviche

In fapt, acest detaliu m-a si atras din start caci altfel reteta seamana destul de bine cu salata de peste afumat cu ceapa care-mi place la nebunie – doar ca acolo se marineaza doar ceapa dupa care se amesteca cu pestele afumat. In reteta de ceviche, sucul de lamaie este folosit pentru a prepara carnea si trebuie sa o recunosc – o face uimitor de bine. Acidul transforma structura proteinelor ducand la ”gatirea” pestelui fara a mai fi necesara caldura termica pentru aceasta. O conditie obligatorie a retetei este sa folosim peste cat mai proaspat, asta ca sa evitam si eventualele probleme …de sanatate cauzate de o materie prima de o calitate indoielnica.

publicitate

Cheviche este un aperitiv perfect pentru zilele calduroasa iar daca savoarea de acid este prea intensa, adaugati una – doua linguri de supa de peste sau un cub de gheata.

Ceviche – reteta completa, printabila

Ceviche

Ceviche

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
Un preparat tip aperitiv (sau salata) foarte popular din America de Sud
timp de pregatire 30 minutes
timp total 30 minutes
fel de mancare Aperitive si gustari
bucatarie sud americana
portii 2 portii
calorii 328 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 500 gr. file de peste alb
  • 1 ceapa rosie mare
  • 1 ardei iute
  • zeama de la doua limette
  • sare
  • frunze salata
  • 2 - 3 linguri verdeata proaspata

Mod de preparare
 

  • Spalam pestele sub jet de apa rece, il taiem cuburi si il punem intr-un castron mare, de sticla sau ceramica (adica non-reactiv la acid).
  • Curatam si taiem ceapa foarte subtire, amestecand-o cu bucatile de pestele, adaugam o lingura de sare si felii de ardei iute tocat fin dupa ce l-am curatat de seminte.
  • Amestecam toate ingredientele si turnam peste ele zeama de lamaie in asa fel incat sa-l acopere perfect.
  • Acoperim castronul cu folie alimentara si bagam la frigider pentru doua ore.
  • In fapt, durata marinarii variaza in functie de pestele pe care-l folosim, pentru unele soiuri trebuie o durata mai mica, pentru altele o perioada mai mare.

Notite bine de stiut

Servirea ceviche este foarte versatila:
  • pe felii de paine prajita si unse usor cu usturoi,
  • pe foi de salata proaspata, alaturi de o garnitura de porumb fiert la aburi, avocado, orez sau cartofi fierti.
  • ca umplutura pentru o tortilla alaturi de niste legume sanatoase si gatite usor crocant.
Si musai verdeata proaspata - in special coriandru sau menta...
Eu m-am trezit prea tarziu nepregatita - n-aveam verdeata, uitasem sa cumpar (aveam in plan niste germeni verzi), menta n-am vrut sa pun caci am niste fire tare firave, trebuie sa le las sa se intremeze...A fost foarte buna si asa dar moama, ce ar fi iesit si cu nitica verdeata alaturi.

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Ceviche

publicitate

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.