|

Cea mai simpla ciocolata calda – Jamie Oliver style

Cea mai simpla ciocolata calda, preparata dupa reteta simpaticului si faimosului Jamie Oliver, o ciocolata cremoasa si aromata cu marshmallows pufos

 
 
ciocolata calda Afara e cam rece, e o atmosfera sumbra de ploaie, cerul e cam posomorat si fara chef, Andreiutu doarme, iubi asemenea. Vreau sa mai fac treaba prin casa dar parca m-as mai energiza cu  o bauturica calda si reconfortanta. Mi-am amintit de o reteta pe care o ochisem in colectia  Jamie Oliver de la Jurnalul National (vol. 15) – Cea mai simpla ciocolata calda – Jamie Oliver.
Imi atrasese atunci atentia un ingredient marshmallows despre care nu stiam nimic.
Intre timp m-am edificat, sunt niste bezele americane, moi, colorate, care se topesc in gura. Sunt un fel de bomboane gumate ce opun o usoara rezistenta in gura, datorita gelatinei (nu au albus) dar contin destul de mult zahar.  Oricum pentru aceasta reteta nu-mi trebuie decat cateva bomboane (e drept, conteaza si cate portii faci) si vreo cinci minute – nu mai mult.
Si daca tot ne.am pus pe preparat ciocolata calda,musai sa incercati si bautura Good Night Cocoa iar daca va tenteaza sa incercati varianta vegana, chiar va recomand, e delicioasa.

Cea mai simpla ciocolata calda – reteta completa, printabila

blank

Cicolata calda in stilul lui Jamie Oliver

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
O delicioasa si simpla ciocolata calda ci marshmallows
timp de pregatire 5 minutes
timp de gatire 5 minutes
timp total 10 minutes
fel de mancare Bauturi de casa
bucatarie usoara
portii 1 portie
calorii 155 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 250 ml lapte ­
  • 1 - 2 linguri pudra de ciocolata din cea mai buna pudra de ciocolata. Eu nu aveam pudra de cioco dar aveam ciocolata amaruie Heidi cu 80 % cacao, eu zic ca e foarte buna pentru asa ceva.
  • 1 mana bomboane marshmallows
  • zahar dupa gust (daca credeti ca mai e nevoie – eu una n-am mai pus si nu mi s-a parut ca ar mai trebui)

Mod de preparare
 

  • Jamie Oliver ne spune sa punem ciocolata pudra in cana, zahar, sa incalzim laptele pana sa da in clocot (dar sa nu-l lasam sa fiarba) si sa turnam putin lapte fierbinte peste pudra de ciocolata ca sa o dizolve, dupa care adaugam deasupra bomboanele marsmallows.
    blank
  • Amestecam pudra cu laptele si punem pe foc sa se infierbanta amestecul....
  • Pentru ca eu am avut ciocolata, am pus pus laptele pe foc  sa se incalzeasca si am adaugat bucatelele de ciocolata dupa care am amestecat continuu pana da in clocot si incepe sa se umfle. 
    blank
  • Stingem focul. 
  • Am pus niste bombonele marshmallows in cana in care voi servi cocolata si am turnat deasupra putin din ciocolata fierbinte (doar putin, repet)..
    blank
  • Pentru pasul urmator, am folosit termosul dar la fel de bine (si chiar recomandat) putem utiliza un blender sau un mixer vertical.....
  • Grosul ciocolatii cu lapte foarte fierbinte il turnam in termos, sau in blender, sau in cuva pentru mixerul vertical.... Aici ar fi cam doua lucruri de spus:
    1. Oricate portii va trebuie, nu-l umpleti decat pe jumatate caci trebuie spatiu ca sa agitam si sa se formeze spuma. Agitati in mai multe serii laptele pana terminati de facut toate portiile dar nu umpleti termosul mai mult de jumatate.
    2. Pentru asta, va trebuie fie un termos (cat mai mare de aveti), fie o cama mare de pastic cu capac insurubat. Eu aveam o sticla de plastic gros cu capac, sticla mea de fitness, marca Gatorade, sincer, pe urma am regretat ca am folosit-o, cat p-aici sa se topeasca de la laptele fierbinte. .......Pana la urma a rezistat, dar oricum pentru operatia asta chiar recomand un termos ca lumea ca sa nu se intample accidente.
  • Punem capacul bine strans ( insist cu asta ca de nu e bine pus sau daca e un capac de mantuiala, va puteti arde si asta nu e deloc distractiv, pentru masuri sulimentaredaca folosim un termos - impachetam si intr-un servet de bucatarie) si ne punem pe agitat sticla, cu nadejde, vreun minut. 
  • S-a format o frumoasa spuma deasupra ciocolatei cu lapte, numai buna de savurat....
  • Scoatem capacul (cu nitica precautie, bineinteles) si turnam laptele in cana. 
  • Amestecam, presaram putina ciocolata rasa deasupra.
  • Se serveste imediat.

Notite bine de stiut

 
 
Propria varianta: Eu am tinut neaparat sa ma dau desteapta; pentru ca nu aveam pudra, m-am gandit ca as topi mai eficient tabletele de ciocolata Heidi (doua bucati de ciocolata per portie) pe foc, in lapte in timp ce acesta se infierbanta. Am avut dreptate (ce, Doamne iarta-ma, ca nu era mare filozofie) .......

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Ei, ce spuneti? Bunaciune adevarata!
Spor la savurat cea mai simpla ciocolata calda!

Similar Posts

3 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.