| |

Cascaval pane, toate secretele pentru o reusita sigura

Cascaval pane, o reteta foarte simpla si populara, un aperitiv care se face rapid si trebuie servit la fel de rapid. Cu cateva mici trucuri, veti avea un cascaval pane perfect.

Cascaval pane

O chestie m-a uimit prima oara cand am gasit aceasta reteta prin cartile de bucate. Si anume ca reteta de cunoscutul cascaval pane e considerata aperitiv. Initial, o incadram la feluri de pranz, poate si pentru ca mama ni-l facea la amiaza sau seara. Oricum mi-am revenit repede din uimire (aveam 14 ani si imi schimbam parerea des daca era nevoie :))))) dar trebuie sa recunosc ca si in ziua de azi tratez cascavalul pane ca pranz sau cina. Obisnuinta asta. Cateodata il mai prepar si la micul dejun dar ….foarte rar.

Desi este o reteta foarte simpla, multi evita sa-l faca acasa pentru ca reteta poate fi naravasa si nu musai cu final asteptat. Cel mai rau lucru ce se poate intampla, este ca din cauza unei fisuri in crusta, sa va treziti cu tot cascavalul topit din interior plonjand in ulei.

publicitate

Cateva trucuri pe care le-am aflat de la un bucatar profesionist, va pot feri de acest esec :

  • Treceti bucatile de cascaval de doua ori prin crusta.
  • Asigurati-va ca aceasta crusta acopera uniform toata suprafata fara gauri si crapaturi.
  • Tineti cascavalul jumatate de ora la congelator inainte de a-l praji.
  • Cand prajiti, nu intepati feliile, intoarceti-le cu grija cu ajutorul unei spatule sau al unui cleste de bucatarie.
  • Serviti imediat, trebuie sa ne bucuram de el cat e fierbinte si topit in interior.

Acestea fiind spuse, sa trecem la treaba.

Cascaval pane – reteta completa, printabila

blank
blank

Cascaval pane

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
O reteta pe cat de simpla pe atat de savuroasa
timp de pregatire 10 minutes
timp de gatire 5 minutes
timp total 15 minutes
fel de mancare Aperitive si gustari
bucatarie romaneasca
portii 2 portii
calorii 299 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 200 gr. cascaval sa fie mai tare, nu moale.
  • 1 ou
  • faina
  • pesmet
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare
 

  • Spargem oul intr-o farfurie, adaugam sare si piper si batem cu furculita pana face putina spuma.
  • Faina si pesmetul le pregatim in doua farfurii separate.
  • Daca e nevoie, umezim usor feliie de cascaval. Scopul este ca faina sa adere mai usor, eu n-am facut-o deoarece cascavalul era usor umed de la frigider.
  • Taiem cascavalul in felii groase de 1 – 2 cm – nu taiati mai subtire, nu va va reusi paneul asa cum trebuie.
    blank
  • Trecem fiecare felie de cascaval intai prin faina, apoi prin ou, asigurandu-ne ca s-a acoperit peste tot, apoi prin pesmet.
  • Repetam. Adica mai trecem inca o data bucatile de cascaval prin faina, ou si pesmet, asigurandu-ne ca acoperirea cu crusta e perfecta. Daca exista goluri, prin acestea se va scurge cascavalul topit in timpul prajirii si va ruina frumusete de aperitiv.
  • Eu una prefer sa lucrez la aceasta faza cu o mana in timp ce cu cealalta, mai presar faina sau pesmet la nevoie. E un mod de a lucra mai eficient si mai putin cauzator de dezordine.
  • Bucatile de cascaval deja imbracate in crusta le bag pentru jumatate de ora a congelator. Asta e un truc pe care l-am invatat de la un bucatar profesionist – explicatia e ca dupa ce sta la congelator, miezul va fi suficient de rece cat sa nu se topeasca prea repede in interior pana crusta deasupra nu s-a format in jur ca o bariera.
    blank
  • Intr-o oala (eu prefer una de fonta) de marime medie, am turnat ulei de un deget si l-am incins.
  • Adaugam cascavalul in uleiul fierbinte. Nu inghesuiti feliile la prajit, e mai bine daca e ceva spatiu, ca sa puteti intoarce bucatile fara sa le loviti si sa le gauriti din greseala.  
  • Cand s-a format o crusta rumena in partea de jos, intoarcem pe cealalta parte. Mare grija, nu folositi furculita si nu intepati bucatie. Ce mai bine ar fi sa folositi fie o paleta, fie un cleste de bucatarie su care sa apucati bucatile finut fara sa le gauriti.
  • Cand crusta s-a rumenit pe ambele parti, scoatem din tigaie si asezam pe o farfurie peste care am pus hartie absorbanta (eventual servetele de hartie) care vor absorbi excesul de ulei.
  • Gata, luati si mancati, cascavalul pane se serveste imediat ce a fost facut, altfel se va intari si nu va mai avea nici un farmec. In orice caz, nu farmecul unui cascaval topit, alunecand elastic din interiorul paneului dupa ce ai taiat crusta rumena si apetisanta.
  • Se poate servi cu salate sau alaturi de alte aperitive.

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

cascaval pane

publicitate

Similar Posts

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.