Cartofi razuiti la tigaie cu ceapa, o reteta de garnitura simpla si foarte savuroasa, foarte usor de facut. Cartofi fierti si razuiti amestecati cu ceapa calita si ardei, o bunatate de mancare.
Am servit prima oara reteta asta de garnitura la un restaurant. Ne-a placut asa de mult ca ne-am dus sa il intrebam pe chef – pe care il cunosteam intamplator – reteta. si a fost destul de dragut sa ne-o dea.
Nu ca nu am fi putut-o anticipa singuri. Nu de alta dar este simpla, are putine ingrediente pe care le valorifica la maximul potential.
Avantajul acestei retete este si ca poate fi macar partial pregatita din vreme. Sa zicem ca stii ca urmeaza sa ai o zi lunga si plina. Cu o seara inainte poti face o reteta – cartofi frantuzesti sa zicem – dar fierbi o portie dubla de cartofi si 500 g din ei o pregatesti curatand-o si dand-o pe razatoare pentru garnitura de a doua zi. In urmatoarea seara, nu iti mai ramane de facut decat sa calesti ceapa cu ardeiul, cand acestea sunt gata, adaugi cartofii rasi, finalizezi reteta si, in tot acest timp, sa iti faci pe ochiul alaturat niste gratarel sau peste prajit, feluri cu care farnitura noastra se intelege tare bine.
Si uite asa, cu minim timp si osteneala, o sa avem o mancarica gustoasa, fara osteneala mare. Ce ziceti? Incercati reteta. Una din multele mele retete delicioase cu cartofi, puteti vedea intreaga colectie de retete si garnituri cu cartofi de pe blog aici. Vedeti ca aveti mai jos si varianta video, nu uitati sa va abonati si la canalul meu Youtube, unde public tot mai des retete video. Cu ajutorul Domnului, nu am de gand sa ma opresc, m-a cam prins microbul retetelor video.
Paine de casa fara framantare, reteta simpla, cu minim de efort din partea noastra, paine de casa facuta fara framantare,… citeste
Prajitura cu mere si branza dulce, un dulce foarte simplu de facut, un soi de cheesecake aromat. Desertul perfect de… citeste
Oaie la cuptor, mancarica gatita indelung la cuptor, extrem de savuroasa si frageda de se topeste in gura. Secretele obtinerii… citeste
Paste al limone, gatite in doua variante: cu smantana si fara. Aceste paste sunt exemplul perfect pentru bucataria italiana despre… citeste
Rulada de cascaval cu sunca, rulada aperotov, simplu de facut, lejera, aspectuoasa, perfecta pentru mese de ocazie si nu numai.… citeste
Bine ati venit la un nou Jurnal de smotruiala si gatit - editia iulie 2019! Drept sa va spun, ma… citeste
Acest site foloseste cookieuri pentru o experienta de navigare imbunatatita.