C

Cartofi razuiti la tigaie cu ceapa – reteta video atasata

cartofi razuiti la tigaie cu ceapa si ardei in tigaie
O garnitura dar cartofi, simplu de facut si foarte savuroasa
cartofi razuiti cu ceapa la tigaie

Cartofi razuiti la tigaie cu ceapa, o reteta de garnitura simpla si foarte savuroasa, foarte usor de facut. Cartofi fierti si razuiti amestecati cu ceapa calita si ardei, o bunatate de mancare.

cartofi razuiti la tigaie cu ceapa si ardei

Am servit prima oara reteta asta de garnitura la un restaurant. Ne-a placut asa de mult ca ne-am dus sa il intrebam pe chef – pe care il cunosteam intamplator – reteta. si a fost destul de dragut sa ne-o dea.

Nu ca nu am fi putut-o anticipa singuri. Nu de alta dar este simpla, are putine ingrediente pe care le valorifica la maximul potential.

Avantajul acestei retete este si ca poate fi macar partial pregatita din vreme. Sa zicem ca stii ca urmeaza sa ai o zi lunga si plina. Cu o seara inainte poti face o reteta – cartofi frantuzesti sa zicem – dar fierbi o portie dubla de cartofi si 500 g din ei o pregatesti curatand-o si dand-o pe razatoare pentru garnitura de a doua zi. In urmatoarea seara, nu iti mai ramane de facut decat sa calesti ceapa cu ardeiul, cand acestea sunt gata, adaugi cartofii rasi, finalizezi reteta si, in tot acest timp, sa iti faci pe ochiul alaturat niste gratarel sau peste prajit, feluri cu care farnitura noastra se intelege tare bine.

Si uite asa, cu minim timp si osteneala, o sa avem o mancarica gustoasa, fara osteneala mare. Ce ziceti? Incercati reteta. Una din multele mele retete delicioase cu cartofi, puteti vedea intreaga colectie de retete si garnituri cu cartofi de pe blog aici. Vedeti ca aveti mai jos si varianta video, nu uitati sa va abonati si la canalul meu Youtube, unde public tot mai des retete video. Cu ajutorul Domnului, nu am de gand sa ma opresc, m-a cam prins microbul retetelor video.

Cartofi razuiti la tigaie cu ceapa – reteta completa, printabila plus varianta video

cartofi razuiti cu ceapa la tigaie

Cartofi razuiti la tigaie cu ceapa

O garnitura dar cartofi, simplu de facut si foarte savuroasa
Salveaza pe Pinterest Tipareste reteta
Fel de reteta de post, Garnituri
Bucatarie usoara
Cuvinte cheie cartofi razuiti cu ceapa, cartofi razuiti la tigaie
Timp de pregatire 20 minutes
Timp de gatire 30 minutes
Timp total 50 minutes
Pasionata de bucatareala?Hai in Cafeneaua cu retete, sa schimbam retete, impresii si o vorba buna!!
Calorii 77kcal
Author Laura

Reteta video

Ingrediente

  • 500 g cartofi
  • 1 bucata ceapa marime medie
  • 1 bucata ardei rosu daca nu aveti la indemana puteti folosi 1 – 2 linguri de pasta de ardei sau 1-2 linguri boia de ardei dulce sau iute, cum preferati
  • 1 bucata ardei iute optional
  • 2 linguri ulei
  • sare dupa gust
  • piper negru macinat, dupa gust
  • 2 linguri patrunjel frunze verzi tocate
Esti in criza de timp?Comanda ingredientele online. Rapid si fara batai de cap!!

Mod de preparare

Pregatirea cartofilor

  • Cartofii i-am spalat bine si i-am pus la fiert intr-un vas cu apa. Cand a inceput sa fiarba, am adaugat si o lingura de sare. Nu adaug inainte pentru ca sarea incetineste fierberea si ar fi durat mai mult pana sa inceapa efectiv sa fiarba.
  • Dupa ce s-au fiert cartofii, i-am scurs, i-am lasat sa se raceasca putin, apoi i-am curatat de coaja si am indepartat eventuale defecte si stricaciuni.
  • Am dat cartofii pe razatoarea cu ochiuri mari.
  • Nota – cartofii pot fi fiert chiar si cu o zi inainte, ceea ce va micsora mult timpul de gatire al garniturii.

Pregatirea legumelor

  • Am curatat si spalat ceapa, apoi am tocat-o cubulete nu foarte marunte.
  • Am indepartat si cotorul de la ardei si am taiat pulpa cubulete.
  • Ardeiul iute l-am curatat de cotor, l-am taiat in doua pe lungime, apoi cu o lingurita, am curatat interiorul de nervuri si seminte. Acolo sta iuteala ardeiului, daca le inlaturati, ramane o pulpa a ardeiului aromata si gustoasa si, cu putina sansa, deloc picanta.
  • Pulpa ardeiului iute am taiat-o cubulete.
  • Am taiat marunt si verdeata proaspata.

Asamblarea finala.

  • Am incins doua linguri de ulei pe foc.
  • Am adaugat ceapa tocata.
  • Calim ceapa, apoi adaugam boiaua si amestecam.
  • Am adaugat sare. Asta va inmuia ceapa si va extrage din ea apa care va impiedica ceapa sa se arda in tigaie. Potriviti focul sa fie suficient de mare cat sa se gateasca constant si suficient de mic cat sa o pot cali timp indelungat fara sa se rumeneasca excesiv si sa se arda.
  • Cand ceapa s-a inmuiat usor, am adaugat si ardeiul si am continuat sa le calesc la foc mic, amestecand des.
  • Ca sa stiu daca e gata, gust o bucatica de ceapa, trebuie sa fie moale, dulceaga la gust, sa nu se simta cruda.
  • Daca constatam ca ceapa e facuta, e momentul sa adaugam cartofii razuiti. Daca nu folositi ardei ci boia, o adaugati acum, chiar inainte de a adauga cartofii.
  • Amestecam sa se omogenizeze, in timpul asta, fiind pe foc, se si incalzeste numai bine cat sa fie buna de servit la masa.
  • Potrivim la gust cu sare (daca mai este nevoie) si piper.
  • Mai putem adauga si putin ulei daca simtim nevoia.
  • Dupa ce luam de pe foc, presaram si nitica verdeata si e gata de servit. Super-simplu si bun.
Ai testat reteta?Voi fi incantata sa vad rezultatul. Pune o poza cu reteta pe instagram, foloseste tagul @casutalaurei sau foloseste hashtag #casutalaurei si ne putem bucura impreuna!

Notes

Aceasta garnitura cu cartofi merge tare bine cu peste prajit, chiftelute, snitele si mici dar si cu gratar de orice fel. O bunatate, parol!

Informatii nutritionale

Nutrition Facts
Cartofi razuiti la tigaie cu ceapa
Amount Per Serving (150 g)
Calories 77 Calories from Fat 9
% Daily Value*
Fat 1g2%
Saturated Fat 1g5%
Sodium 13mg1%
Potassium 516mg15%
Carbohydrates 16g5%
Fiber 3g12%
Sugar 1g1%
Protein 3g6%
Vitamin A 42IU1%
Vitamin C 16mg19%
Calcium 38mg4%
Iron 4mg22%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
cartofi razuiti la tigaie cu ceapa si ardei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *