Cartofi la cuptor cu sare de mare
|

Cartofi la cuptor cu sare de mare

Cartofi la cuptor cu sare de mare, reteta simpla, explicata pas cu pas, simpla, cu ingrediente ieftine si la indemana.

Cartofi la cuptor cu sare de mare

Acesti cartofi la cuptor cu sare de mare sunt absolut deliciosi, merita sa-i incercati – fie ca fel de sine statator, fie ca garnitura. Noi i-am servit simpli, la cina si a fost o mancare perfecta. Este simpla si usor de facut, ti se topeste in gura. Varianta de mai nos este gatita in intregime la cuptor. Asta poate dura. Puteti grabi intreg procesul, fierband initial cartofii iar abia cand sunt aproape facuti ii bagam la cuptor pentru…cizelarea finala. Eu prefer varianta in care facem totul integral la cuptor dar adevarul este ca pentru asta avem nevoie de timp pentru a face totul in tihna. Si timpul asta nu-l avem intotdeauna.

O reteta inspirata dupa Laura Calder cu a sa emisiune „French food at home” pe  care o urmaresc constiincios in fiecare seara pe Euforia tv.

Daca doriti inspiratie pentru alte idei de retete cu cartofi, vedeti aici.

Cartofi la cuptor  cu sare de mare – reteta completa, printabila

Cartofi la cuptor cu sare de mare

Cartofi la cuptor cu sare de mare

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
O reteta usoara de cartofi la cuptor in stil meditarenean
fel de mancare fel principal
calorii

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • cartofi (2 -3 cartofi / portie)
  • 1 lingurita sare de mare
  • piper negru proaspat macinat
  • sare de masa dupa gust
  • 3 – 4 linguri marar proaspat tocat marunt

Mod de preparare
 

  • Incingem cuptorul.
  • Spalam cartofii, ii taiem de coaja si ii feliem in cuburi de marime medie. Ii punem intr-o cratita sau tava, picuram deasupra ulei, piper macinat, nitica sare fina si sare de mare (o lingurita) si un pahar de apa (deja calda ca sa mai scadem din timpul de gatire – nu cu mult dar oricum….
  • Introducem totul la cuptor preincalzit.
  • Cand apa se evapora, trebuie sa deschidem cuptorul mai des si sa amestecam cu o lingura de lemn cartofii cu grija ca acestia sa nu se prinda de oala sau sa nu se arda.
  • Sunt gata cand prind o usoara nuanta rumena.
  • Ii scoatem de la cuptor, ii turnam intr-un bol si presaram deasupra mararul tocat.

Notite bine de stiut

Nimic nu ne opreste sa adaugam si alte ingrediente dupa plac: niste mujdei savuros, muraturi, o salata de cruditati, niste iaurt, niste smantana…si lista poate continua.

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Similar Posts

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.