Cartofi duchesse
Un aperitiv/garnitura, usor de preparat si rafinat
Cartofi duchesse

Acesti cartofi duchesse sunt prima mea participare la provocarea Weekend cu spor. Trebuie sa recunosc ca am o slabiciune pentru astfel de adunari bloggeresti, in fond sunt o forma de socializare bazata pe o pasiune comuna: gatitul. Gazda lunii la provocare este Stefania iar reteta aleasa de mine a fost una pe cat de simpla, pe atat de ingenioasa: Cartofi duchesse.

Cartofi duchesse

Imi plac aceste retete versatile si economicoase. Cartofii duchesse, un dichis frantuzesc, este o varianta spilcuita a clasicului si banalului pireu de cartofi. Este o reteta ce se recomanda in special la mese mai sarbatoresti in care va puteti surprinde invitatii cu o garnitura mai altfel ce merge de minune atat cu diverse preparate din carne cat si cu salate si mancaruri din legume.

Daca doriti inspiratie pentru alte idei de retete cu cartofi, vedeti aici.

Cartofi duchesse

Cartofi duchesse

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
Un aperitiv/garnitura, usor de preparat si rafinat
timp de pregatire 30 mins
timp de gatire 20 mins
timp total 1 hr 10 mins
fel de mancare Aperitive si gustari
bucatarie franceza
portii 4 portii
calorii 240 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 1 kgr. cartofi mari, curatati de coaja si taiati felii
  • 2 linguri unt (circa 50 gr.)
  • 1 ou
  • nucsoara un varf de cutit
  • sare
  • piper

Optional

  • 1 lingura cascaval ras sau fulgi de drojdie

Mod de preparare
 

  • Cartofii curatati si feliati se pun la fiert intr-o oala cu apa, cand sunt gata, se scurg de apa si se zdrobesc pentru a face un pireu de cartofi cu o textura cat mai fina. Puteti folosi pentru asta mixerul.
  • Lasam pireul sa se raceasca dupa care adaugam un ou, sarea, nucsoara si piperul. Amestecam ca sa se omogenizeze bine.
  • Intre timp, aprindem cuptorul si-l preincalzim la 200 grade C.
  • Umplem un pos cu piure si intr-o tava pe care am tapetat-o cu hartie de copt, formam "bezele" din cartofi.
  • Bagam tava la cuptor pentru vreo 20 minute, la 200 de grade.
  • Cand bezelele de cartofi sunt usor rumene, sunt gata.

Notite bine de stiut

Se servesc imediat.

Nutrition

Serving: 200gCalories: 240kcal
Ai incercat reteta asta?Lasa o vorba si spune-ne parerea ta!

Iubim comentariile, deci comenteaza

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.