Carne marinada – tandoori style
Carne marinada in sos tandoori, o reteta culinara de inspiratie indiana, cu multe condimente abil ingemanate, o mancare plina de arome si savoare. Se recomanda a se consuma langa o salata verde, proaspata. Cum se prepara carne marinada in sos tandoori?

Carne marinada in sos tandoori – reteta completa, printabila

Carne marinada in sos tandoori
Reteta VIDEO
Ingrediente
- 1 kgr. carne de pui sau miel (circa 250 gr. carne per portie)
Amestecul de marinada
- 6 lingurite iaurt
- 2 lingurite amestec Garam Masala
- 1 lingurita chimen macinat
- 1 lingurita coriandru macinat
- 1 lingurita curcuma
- 1 catel usturoi pisat
- frunze de menta maruntite
- frunze de coriandru maruntite
- 1 lingurita ghimbir ras
Salata ulei de susan
- 1 capatana salata
- 1 mango copt
- 1 castravete
- 1 lingura frunze de coriandru tocate marunt
- 1 lingura frunze de menta tocate marunt
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingurita ulei de susan
- 1 lingurita otet balsamic
- sare dupa gust
- piper dupa gust
Mod de preparare
Marinada
- Retete e foarte simpla: se amesteca toate ingredientele de mai sus pana la completa omogenizare.
Pregatirea carnii
- Am dezosat pulpele de pui, am taiat carnea in bucati de marime potrivita, le-am cufundat in marinada preparata mai sus.
- Ungem bine carnea pe toate partile dupa care o asezam intr-un bol de sticla sau lut, avand grija sa acoperim carnea cu marinata, o acoperim cu o folie alimentara si o bagam la frigider pana dorim s-o gatim (sa stea la rece macar cateva ore).
- Cu vreo doua ore inainte de masa, am scos carnea de la frigider.
- In mod normal, in India si Pakistan de unde este originara aceasta reteta, carnea se pregateste in tandoor, un cuptor din lut in forma cilindrica in care se incing carbuni. Evident ca nu am asa ceva, m-am gandit ca totusi pot imprumuta mancarii o oarecare savoare daca folosesc vasul roman de lut. Normal, nu e acelasi lucru ca originalul dar oricum…
- Asadar am luat vasul roman (tinut in prealabil in apa), am turnat in el carnea marinata, am mai adaugat putina supa de pui, sare, piper, am acoperit cu capacul si am dat la cuptor – pe acesta l-am aprins doar dupa ce am introdus vasul roman, eu asa stiu ca se face.
- Ma asteptam sa fie gata in doua ore. Noroc ca m-am gandit sa vad ce face dupa o ora, vroiam sa si intorc carnea - n-am mai facut-o, era gata.
Salata
- Se decojeste si se taie marunt fructul de mango.
- Castravetele se feliaza subtire.
- Se desprind frunzele de salata de pe capatana, se spala si se clatesc in mai multe ape penru a inlatura orice impuritati.
- Se pun laolalta intr-un bol, adaugam restul ingredientelor, amestecam cu grija dar bine.
- Potrivim la gust cu sare, piper si amestecam usor pentru omognenizare.
Notite bine de stiut
- Trebuie sa precizam ca orice marinata se pregateste din timp, pentru ca aromele sa se imbibe in carne, este bine ca aceasta sa stea macar cateva ore daca nu chiar o zi intreaga in saramura, in frigider.
- Daca nu aveti vas roman, puteti gati carnea intr-o tava de friptura pe care o sigilati bine cu folie de aluminiu. Dupa o ora, indepartati folia (cu grija sa nu va ardeti de la aburul fierbinte din tava) si mai bagati carnea la cuptor sa se rumeneasca.
Disclaimer
Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Am inceput prin a prepara amestecul de condimente in casa



Arata minunat! Laura, ce ma bucur ca te-am convins sa participi! Si ce reteta… M-am uitat la carnita si parca simteam aromele! Felicitari!