Carne desmechada
Un preparat inspirat din bucataria sud-americana, plin de savoare si usor de facut
Carne desmechada

Carne desmechada, Ropa vieja, reteta cu origini sud-americane, carne gatita simplu, aromata natural, usor de preparat si cu un gust lejer, fresh, plin de prospetime.

Carne desmechada

Reteta asta am gasit-o in colectia “Delicii in bucatarie”, volumul cu retete din America Centrala si de sud.
 
E simpla de facut si savuroasa.
 
Dand un google de traducere, am inteles ca desmechada inseamna cremvust, nu mi s-a parut ca are prea multa legatura cu reteta propriu-zisa.
 
Care reteta este una simpla cu ingrediente naturale, fara a fi prea incarcata. Savoarea ei vine din combinatia de gusturi simpla dar, de cele mai multe ori, cele mai gustoase retete sunt simple.
 
In reteta originara, se foloseste carne de vita. Eu am folosit carne de porc din motive de comoditate. Oricum e savuroasa si cu un aer de prospetime. Mai ales daca e gatita, in suc propriu, intr-o tigaie fara ulei cum am facut eu. 
 
Am observat ca in strainatate, e recomandata ca fiind potrivita si ca umplutura de tacos sau fajitas, langa o salata si sosuri racoritoare. Eu as spune ca e buna pe orice sandwich, cu niste salatica sau muraturi si un strop de cascaval. Mmmm…

Carne desmechada, Ropa vieja – reteta completa, printabila

Carne desmechada

Carne desmechada

Un preparat inspirat din bucataria sud-americana, plin de savoare si usor de facut
Salveaza pe Pinterest Tipareste reteta
Fel de reteta fel principal
Bucatarie sud americana
Cuvinte cheie carne desmechada
Pasionata de bucatareala?Hai in Cafeneaua cu retete, sa schimbam retete, impresii si o vorba buna!!
Portii 4 portii
Calorii 45kcal
Author Laura

Reteta video

Ingrediente

  • 1 kgr. cotlete de porc
  • 2 ceapa
  • 4 rosii (eu am folosit rosii cherry asa ca am pus mai multe)
  • 1 catel usturoi
  • ulei
  • sare
  • piper
Esti in criza de timp?Comanda ingredientele online. Rapid si fara batai de cap!!

Mod de preparare

  • Intai am pus la marinat carnea peste noapte cu sare, catelul de usturoi maruntit, o ceapa tocata si doua rosii taiate marunt, am acoperit-o cu o folie alimentara si am lasat-o peste noapte in frigider.
  • A doua zi, am scos tigaia in care pot gati fara ulei  (puteti folosi o tigaie ne-aderenta), am pus in ea carnea (cu marinada cu tot), am mai adaugat cateva rosioare, am asezonat-o cu sare, piper, am pus-o pe foc mic si am acoperit-o cu un capac.
  • Am amestecat din cand in cand cu o lingura de lemn. 
  • Cand carnea e facuta, am potrivit la gust cu sare, piper (daca mai e cazul) si se serveste.
Ai testat reteta?Voi fi incantata sa vad rezultatul. Pune o poza cu reteta pe instagram, foloseste tagul @casutalaurei sau foloseste hashtag #casutalaurei si ne putem bucura impreuna!

Informatii nutritionale

Nutrition Facts
Carne desmechada
Amount Per Serving (250 g)
Calories 45 Calories from Fat 9
% Daily Value*
Fat 1g2%
Saturated Fat 1g5%
Cholesterol 1mg0%
Sodium 9mg0%
Potassium 372mg11%
Carbohydrates 10g3%
Fiber 2g8%
Sugar 6g7%
Protein 2g4%
Vitamin A 1025IU21%
Vitamin C 21mg25%
Calcium 25mg3%
Iron 0.5mg3%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Carne desmechada
 

Ce ziceti? Simplu, nu? Gustul a fost super, cu o nota de fresh revigoranta.

CategoriesCarne de porc
Laura

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *