Carne desmechada
Un preparat inspirat din bucataria sud-americana, plin de savoare si usor de facut
Carne desmechada
Carne desmechada, reteta cu origini sud-americane, usor de preparat si cu un gust lejer, fresh, plin de prospetime. Carne desmechada
Reteta asta am gasit-o in colectia “Delicii in bucatarie”, volumul cu retete din America Centrala si de sud. E simpla de facut si savuroasa. Dand un google de traducere, am inteles ca desmechada inseamna cremvust, nu mi s-a parut ca are prea multa legatura cu reteta propriu-zisa. Oricum e savuroasa si cu un aer de prospetime, mai ales daca e gatita, in suc propriu, intr-o tigaie fara ulei cum am facut eu.

Carne desmechada – reteta completa, printabila

Carne desmechada

Carne desmechada

Un preparat inspirat din bucataria sud-americana, plin de savoare si usor de facut
Salveaza pe Pinterest Tipareste reteta
Fel de reteta fel principal
Bucatarie sud americana
Cuvinte cheie carne desmechada
Portii 4 portii
Author Laura
Ai testat reteta?Voi fi incantata sa vad rezultatul. Pune o poza cu reteta pe instagram, foloseste tagul @casutalaurei sau foloseste hashtag #casutalaurei si ne putem bucura impreuna!

Ingrediente

  • 1 kgr. cotlete de porc
  • 2 cepe
  • 4 rosii (eu am folosit rosii cherry asa ca am pus mai multe)
  • 1 catel usturoi
  • ulei
  • sare
  • piper
Vrei sa ne imprietenim?Hai si in Cafeneaua cu retete!

Mod de preparare

  • Intai am pus la marinat carnea peste noapte cu sare, catelul de usturoi maruntit, o ceapa tocata si doua rosii taiate marunt, am acoperit-o cu o folie alimentara si am lasat-o peste noapte in frigider.
  • A doua zi, am scos tigaia in care pot gati fara ulei  (puteti folosi o tigaie ne-aderenta), am pus in ea carnea (cu marinada cu tot), am mai adaugat cateva rosioare, am asezonat-o cu sare, piper, am pus-o pe foc mic si am acoperit-o cu un capac.
  • Am amestecat din cand in cand cu o lingura de lemn. 
  • Cand carnea e facuta, am potrivit la gust cu sare, piper (daca mai e cazul) si se serveste.
Carne desmechada
Ce ziceti? Simplu, nu? Gustul a fost super, cu o nota de fresh revigoranta.
CategoriesCarne de porc
Laura

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Notice: WP_Block_Type_Registry::register a fost denumit incorect. Tipul de bloc „jetpack/related-posts” este deja înregistrat. Te rog vezi Depanare în WordPress pentru mai multe informații. (Acest mesaj a fost adăugat în versiunea 5.0.0.) in /home2/casutala/public_html/wp-includes/functions.php on line 4667