Carne desmechada
Carne desmechada, Ropa vieja, reteta cu origini sud-americane, carne gatita simplu, aromata natural, usor de preparat si cu un gust lejer, fresh, plin de prospetime.
Carne desmechada, Ropa vieja – reteta completa, printabila
Carne desmechada
Reteta VIDEO
Ingrediente
- 1 kgr. cotlete de porc
- 2 ceapa
- 4 rosii (eu am folosit rosii cherry asa ca am pus mai multe)
- 1 catel usturoi
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare
- Intai am pus la marinat carnea peste noapte cu sare, catelul de usturoi maruntit, o ceapa tocata si doua rosii taiate marunt, am acoperit-o cu o folie alimentara si am lasat-o peste noapte in frigider.
- A doua zi, am scos tigaia in care pot gati fara ulei (puteti folosi o tigaie ne-aderenta), am pus in ea carnea (cu marinada cu tot), am mai adaugat cateva rosioare, am asezonat-o cu sare, piper, am pus-o pe foc mic si am acoperit-o cu un capac.
- Am amestecat din cand in cand cu o lingura de lemn.
- Cand carnea e facuta, am potrivit la gust cu sare, piper (daca mai e cazul) si se serveste.
Disclaimer
Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
o mancare foarte buna si sanatoasa!