blank

Caminul nostru- colt de rai – reloaded edition

222

Mie imi place provocarea asta “Caminul nostru –colt de rai” – imi place intr-atat de mult incat m-am hotarat s-o tin eu, asa, de capul meu. Ma si gandeam eu cu mine insami: “Si zi, cum faci?”, ”Aaaaa”, ”Saptamanal, lunar?”,  ”Aaaaaaa”. Nu prea clar, nu? Un lucru mi-e foarte precis insa: perioada urmatoare va fi dedicata apropierii Craciunului.
Pe primul loc,obligatoriu, curatenia. Merg dupa planul deja obisnuit doar ca voi fi mai tipicara in pastrarea curateniei deja facute. Grea sarcina, mai ales ca cei doi nazdravani ai mei parca se vorbesc sa ma tina din punctul asta de vedere tot timpul in priza. Numai ieri terminasem de aranjat holul,era luna, ma duc la bucatarie cu  treaba,ii aud eu mosmodind ceva, cand vin peste zece minute, gasesc toti papucii intr-o rascoala generala – condusi de teribilii nazdravanei. probabil alinierea papucilor intr-o linie cat de cat ordonata, le deranjase simtul estetic, asa ca au facut vraiste. Mi-am cam iesit din pepeni, asa ca m-am pus pe latrat ordine mai ceva ca un general in febra luptei, cred ca am fost foarte convingatoare caci amandoi au prins viteza si nu mai apucau sa-si dea rand in vreme ce puneau inapoi la gramada inapoi la fel de vraiste cum stiu eu s-o faca. Nici macar Petre care este in plina criza de doi ani n-a indraznit sa protesteze impotriva acceselor mele de ordine obsesiv-compulsiva.
In al doilea rand, atmosfera. Deja asta incepe sa conteze pentru mine, poate chiar mai mult decat curatenia, vitejii mei cresc si as vrea sa pastreze o amintire cat mai luminoasa a acestor timpuri. Ce ar conta oare mai mult? Rasfaturile culinare (fie si ele mai de post)? Aromele calduroase de seri tarzii in iarna? Timpul petrecut impreuna? Si cum poti ca din toate acestea sa compui un mozaic de armonie? Am mai spus-o, simt ca trebuie in primul rand, sa fac un efort sa incetinesc ritmul – prea sunt in priza, in primul rand la lucru, apoi acasa, mereu e ceva de facut, mereu e ceva de ajustat si sunt mereu in urma. Cred ca voi fi mai selectiva cu activitatile ce mi le propun si, cel putin, pana la Revelion, voi elimina tot ce nu e musai necesar si ce mi-ar produce si mai multa oboseala. O sa gandesc la asta si revin. Pana atunci muzica, sa fim in ton cu anotimpul ..….

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.