Cafea irlandeza
|

Cafea irlandeza

Ce ziceti sa va serbesc cu niste cafea irlandeza?- o reteta simpla, numai buna de facut cand e frig afara – brrrrrrrrrrrrrrr!- si-ti doresti sa bei ceva mai simandicos care sa te binedispuna.

Cafea irlandeza

Pentru o prima testare, am avut mai multe retete intre care sa aleg, am ales-o in final pe cea din Libertatea pentru femei – Retete nr. 5 / 2009.

Este foarte buna, eu as fi pus mai putin alcool dar asta se poate rezolva foarte usor, puneti cate putin si gustati.

A doua oara veti sti ce cantitate va prieste cel mai mult.

Cafea irlandeza – reteta completa, printabila

Cafea irlandeza

Cafea irlandeza

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
O cafea de incalzit iarna rece si mofturoasa....
timp de pregatire 5 minutes
timp de gatire 5 minutes
timp total 10 minutes
fel de mancare Bauturi de casa
bucatarie usoara
portii 4 portii
calorii 68 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 500 ml apa
  • 5 lingurite cafea
  • 5 lingurite zahar
  • 100 ml whisky cam mult zic eu
  • frisca
  • 1 lingurita scortisoara pudra

Mod de preparare
 

  • Intr-un ibric, preparam o cafea tare din primele trei ingrediente la care adaugam un varf de cutit praf de scortisoara.
  • Cand da in fiert, o tragem deoparte si turnam doua-trei lingurite de apa rece ca sa limpezim  licoarea :).
  • O strecuram , adaugam whisky (daca vi se pare o cantitate prea mare adaugati incetul cu incetul si gustati). 
  • Turnam in pahare, umpland doar jumatate (asa-i frumos, deci nu va lacomiti ca mine sa umpleti trei sferturi :)))).
  • Vom adauga frisca batuta spuma pana la buza paharului peste care vom presara praf de scortisoara.
  • Delicios!!

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Mmmm, bun, bun!

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.