Cafea Eskimocha

_DSC2604
Cand gatesc o reteta noua, gustand-o, imi pun intrebarea: O voi mai gati? Raspunsul poate fi da, nu sau poate. Reteta asta e la categoria poate si desi de obicei pe blog nu public decat retetele din categoria da, fac o exceptie pentru ca, noh, e totusi cafea))))), reteta e totusi bunuta si o voi mai incerca o data cand vine caldura mare. Caci n-am respectat reteta intocmai, n-am inghetat cafeaua – si poate asta conteaza la gustul final mai mult decat cred. Oricum, reteta mi-a fost recomandata ca extraordinara – musai rece!
Pentru trei portii, avem nevoie de:

– 2, 5 ceasca cafea
– 2/3 ceasca de lapte
– o lingurita jumatate de zahar
– 5 lingurite sirop de zahar
– 2 lingurite de chimen

Intai inghetam cafeaua: o preparam si o turnam in forme speciale, bagand-o la congelator.
Cand a inghetat, o scatem si o impartim in trei pahare. Intr-un shaker, punem laolalta laptele, siropul de portocale, zaharul si chimenul, astupam bine si scuturam cu ravna ingredientele toate la un loc vreo cateva minute. Impartim bauturica in cele trei cani si o savuram. Ole!
_DSC2624

Published by

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

Lasă un răspuns

*

2 Shares
Share
Pin1
+11
WhatsApp