Cafea Eskimocha, cafea aromata, cu savoare speciala

cafea Eskimocha
Cand gatesc o reteta noua, gustand-o, imi pun intrebarea: O voi mai gati? Raspunsul poate fi da, nu sau poate. Reteta asta e la categoria poate si desi de obicei pe blog nu public decat retetele din categoria da, fac o exceptie pentru ca, noh, e totusi cafea))))), reteta e totusi bunuta si o voi mai incerca o data cand vine caldura mare. Caci n-am respectat reteta intocmai, n-am inghetat cafeaua – si poate asta conteaza la gustul final mai mult decat cred. Oricum, reteta mi-a fost recomandata ca extraordinara – musai rece!

Cafea Eskimocha – reteta completa, printabila

Cafea Eskimocha

Salveaza pe Pinterest Tipareste reteta
Fel de reteta Bauturi de casa
Bucatarie clasica
Cuvinte cheie Cafea Eskimocha
Portii 3 portii
Author Laura

Ingrediente

  • 2, 5 ceasca cafea
  • 2/3 ceasca lapte ­
  • 1 1/2 lingurita zahar
  • 5 lingurite sirop de zahar
  • 2 lingurite chimen

Mod de preparare

  • Intai inghetam cafeaua: o preparam si o turnam in forme speciale, bagand-o la congelator.
  • Cand a inghetat, o scatem si o impartim in trei pahare. 
  • Intr-un shaker, punem laolalta laptele, siropul de portocale, zaharul si chimenul, astupam bine si scuturam cu ravna ingredientele toate la un loc vreo cateva minute. 
  • Impartim bauturica in cele trei cani si o savuram. Ole!

 

CategoriesRetete culinare
Tags

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.