Budinca de chia
Budinca de chia , retete de desert rapida, usor de facut, foarte hranitoare si lejera. Cum preparam o budinca de seminte chia va voi povesti de indata.
De multe ori, am pus in jurnalul gospodaresc saptamanal acest desert ca fel servit mai ales la micul dejun si de fiecare data, imi aminteam ca inca nu am publicat reteta. In fapt, reteta e foarte simpla si permite multe variatii, putand deveni chiar un desert mai fitos cu ingredientele potrivite.
Despre semintele chia am mai vorbit.
Ce este important sa stiti cand le utilizati, este ca ele nu pot fi digerate si absorbite de catre corpul uman decat daca au fost in prealabil inmuiate 10 minute in lichid. Daca nu le inmuiati inainte, ele nu vor fi absorbite de corp si asta inseamna ca le-am consumat degeaba. Gustul lor este neutru, putand fi solosite atat la mancaruri sarate cat si la deserturi. In budinca de fata, am inmuiat semintele jumatate cu lapte de cocos si jumatate cu sirop din compot. De data asta, am folosit compot de piersici, se pot folosi si fructe crude sau suc de fructe.
Cu alte cuvinte, o reteta care permite multe variatii. Imaginatie ne mai trebuie.
Budinca de chia – reteta completa, printabila
Budinca de chia
Reteta VIDEO
Ingrediente
- 250 ml lapte de cocos In principiu, lapte vegetal folosesc dar se poate utiliza si lapte normal sau iaurt
- 2 linguri seminte de chia
- 1 - 3 linguri sirop de artar sau miere
optional
- afine dupa preferinte
- nuca
- seminte
- felii banane
- capsuni
- scortisoara
- granola
Mod de preparare
- Se amesteca lichidul cu semintele de chia si cu indulcitorul, se lasa deoparte 10 minute.
- Eu am amestecat doar jumatate din cantitatea de chia cu lapte, cealalta jumatate am amestecat-o cu lichid din compot. Aici combinatiile sunt la liber, puteti amesteca lapte cu fructe, le puteti face in mai multe culori si pune in straturi ulterior....
- Cand s-a ingrosat, se aseaza in paharele de servit.
- Apoi se amesteca din nou.
- Se pun deasupra fructe, musli sau seminte in combinatiile preferate.
- Se poate consuma imediat sau se lasa la frigider 2 / 3 ore sau chiar peste noapte.
Disclaimer
Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Ce bine arata!
🙂