Bruschete de mazare cu menta – gustari aperitive, de inspiratie italiana, reteta atat de simpla de facut si atat de buna……

Cum am dat de menta proaspata in gradina mamei, cum am purces la a incerca a aceasta reteta. Miam miam! Reteta de din “Good food”, un numar de acum vreo doi ani. Daca nu aveti mazare proaspata, proaspata, folositi mazare congelata iar nu din cea conservata de la borcan. Are un gust proaspat si o culoare verde crud.

De asemenea, putem inlocui usturoiul cu praf de usturoi (din acela uscat de la naturisti) pentru o aroma prezenta dar totusi mai subtila.

Bruschete de mazare cu menta – reteta completa, detaliata

Bruschete de mazare cu menta

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
O reteta usoara cu ingrediente naturale si la indemana
timp de pregatire 3 mins
timp de gatire 10 mins
timp total 13 mins
fel de mancare Aperitive si gustari
bucatarie italiana
portii 2 persoane
calorii 146 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente

  • 300 gr. mazare
  • 1 mana frunze de menta proaspata de preferinta
  • 4 linguri ulei de masline
  • nitica branza telemea - inlocuita lejer in post cu fulgi de drojdie
  • 1 catel usturoi
  • 4 felii paine

Mod de preparare

  • Fierbem mazarea in apa cu sare, cand s-a inmuiat, o scurgem, daca aveti nervi, o puteti curata si de pielita, eu una nu m-am mai complicat si nu cred ca am afectat prea mult prin asta rezultatul final.
  • Pasam intr-un bol mazarea cu uleiul de masline, menta maruntita, asezonam dupa gust cu sare si piper.
  • Prajim painea si, daca e sa procedam ca la carte, o frecam cu usturoi, eu n-am facut-o pentru ca urma sa ies din casa si nu vroiam sa “parfumez ” atmosfera. Paine poate fi facuta si la cuptor dar eu prefer s-o prajesc simplu pentru ca e mai rapid.
  • Ungem feliile de paine cu pasta de mazare, presaram deasupra feliute subtiri de branza telemea, niste salatica alaturi ar fi ideal et voila – o bunatate de mancarica!