Bruschete de mazare cu menta

Bruschete de mazare cu menta

Bruschete de mazare cu menta – sunt atat de simple de facut si atat de bune……
Bruschete de mazare cu menta
Cum am dat de menta proaspata in gradina mamei, cum am purces la a incerca a aceasta reteta. Miam miam! Reteta de din “Good food”, un numar de acum vreo doi ani. Daca nu aveti mazare proaspata, proaspata, folositi mazare congelata iar nu din cea conservata de la borcan. Are un gust proaspat si o culoare verde crud.

De asemenea, putem inlocui usturoiul cu praf de usturoi (din acela uscat de la naturisti) pentru o aroma prezenta dar totusi mai subtila

Bruschete de mazare cu menta – reteta completa, detaliata

Bruschete de mazare cu menta
0 from 0 votes
Tipareste reteta

Bruschete de mazare cu menta

O reteta usoara cu ingrediente naturale si la indemana

Tip de reteta Aperitive si gustari
Bucatarie italiana
Timp de preparare 3 minutes
Timp de gatire 10 minutes
timp total 13 minutes
portii 2 persoane
Autor Laura - www.casutalaurei.ro

Ingrediente

  • 300 gr. mazare
  • 1 mana frunze de menta proaspata de preferinta
  • 4 linguri ulei de masline
  • nitica branza telemea - inlocuita lejer in post cu fulgi de drojdie
  • 1 catel usturoi
  • felii de paine

Mod de preparare

  1. Fierbem mazarea in apa cu sare, cand s-a inmuiat, o scurgem, daca aveti nervi, o puteti curata si de pielita, eu una nu m-am mai complicat si nu cred ca am afectat prea mult prin asta rezultatul final.
  2. Pasam intr-un bol mazarea cu uleiul de masline, menta maruntita, asezonam dupa gust cu sare si piper.
  3. Prajim painea si, daca e sa procedam ca la carte, o frecam cu usturoi, eu n-am facut-o pentru ca urma sa ies din casa si nu vroiam sa “parfumez ” atmosfera. Paine poate fi facuta si la cuptor dar eu prefer s-o prajesc simplu pentru ca e mai rapid.
  4. Ungem feliile de paine cu pasta de mazare, presaram deasupra feliute subtiri de branza telemea, niste salatica alaturi ar fi ideal et voila – o bunatate de mancarica!
Scurt indrumar de folosit caseta de retete de mai jos
Caseta de retete este o modalitate eficienta si la obiect de a prezenta o reteta cu informatiile esentiale de care aveti nevoie. Totusi, fiind si varianta printabila, incerc sa fiu cat mai succinta – ca atare, nu uitati sa cititi intreaga postare pentru cat mai multe informatii, nu doar reteta din cutie.

  • Apasand pe butonul tipareste reteta, va va aparea o fereastra separata cu textul retetei gata de a fi tiparit la imprimanta. Din aceasta versiune gata de tiparire, am eliminat fotografiile, acestea consumand multa cerneala din toner si nefiind musai necesare.
  • Daca apasat cu mouse-ul pe numarul ce indica portiile, va va aparea o mica bara. Mergand in dreapta sau in stanga cu mouse-ul pe acea linie, puteti ajusta numarul de portii din reteta dupa dorinta si, in consecinta, asta va modifica automat si cantitatile indicate la ingrediente.
  • In dreptul ingredientelor si al etapelor de preparare, aveti niste patratele care sunt, de fapt, casete de bifat. Le puteti utiliza online cand va pregatiti ingredientele, le puteti bifa pe cele pe care le aveti deja si veti vedea imediat ce va mai lipseste. In acelasi fel, puteti bifa fiecare etapa de preparare imediat ce ati terminat-0, asigurandu-va ca n-ati ratat din greseala nici un pas.
  • La modul de preparare, acolo unde sunt indicati timpi de preparare tip 10 minute, 20 minute – treceti cu mouse-ul pe deasupra, va aparea o caseta care va va indemna sa dati click, daca o veti face, veti declansa un timer foarte util in caz ca vreti sa gatiti in timp ce consultati reteta. Acest timer va va insoti atatea minute cate sunt indicate.
  • Nu uitati sa apreciati reteta, bifand un numar de la 1 la 5 stelute dupa cum credeti si dupa cum v-a ajutat si v-a iesit reteta respectiva. M-as bucura sa lasati si un mesaj dar numai dand un rating retetei, bifand stelutele, ma ajutati atat pe mine in fata atotputernicului si pretentiosului Google cat si pe ceilalti cititori ce vor citi in viitor reteta. Multumesc din suflet pentru efort!
  • Toate aceste detalii sunt interactive si pot fi foarte utile pentru voi dar erau cumva prea subtile si rar sesizate de cititori. Ca atare, am hotarat sa fac acest mic indrumar, pe care sper sa-l pot pune la toate retetele, pentru a va ajuta. Spor la gatit si pofta buna!!!!

Published by

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

Comments · 4

  1. Bine ai revenit. Sper sa ma adun si eu din socuri si electrosocuri. Mai ales ca “am primit un semn”, sa nu mai las pozele peste tot si sa nu le postez. Azi dimineata, fiica mea a vrut sa faca “poze la plantute”, pe balcon. Si, de ce nu ar apasa ea “delete all”, cand sa stearga doar o poza? Iti dai seama prima reactie a mea care a fost.M-am inmuiat toata.Sotul a spus ca e ceva predestinat, trebuia sa le fac din nou, la cat de bune au fost, retetele sterse. MA doare sufletelul cand stiu ce era acolo.Si tortul pentru ziua mamei, si aia, si aia…ca sa-si ceara scuze, mi le-a desenat o parte.
    HAz de necaz.
    Pupam voinicul cel mic!

Lasă un răspuns

*

30 Shares
Share24
Pin6
+1
WhatsApp