B

Bruschete de mazare cu menta, reteta usor de facut si aromata – VIDEO

Bruschete de mazare cu menta

Bruschete de mazare cu menta – gustari aperitive, de inspiratie italiana, reteta atat de simpla de facut si atat de buna, o reteta versatila – poate fi de post sau vegetariana, adaugand crema de branza sau parmezan.

bruschete cu mazare si menta

Cum am dat de menta proaspata in gradina mamei, cum am purces la a incerca a aceasta reteta. Miam miam! Reteta de din “Good food”, un numar de acum vreo doi ani. Daca nu aveti mazare proaspata, proaspata, folositi mazare congelata iar nu din cea conservata de la borcan. Are un gust proaspat si o culoare verde crud. De fapt, sunt mai multe sanse sa folositi din cea congelata, dat fiind ca cea proaspata nu e chiar asa disponibila.

Bruschetele ca gustare au origine italiana, era una din acele feluri incluse in …mancarea saracului. Contin cele mai de baza ingrediente: paine si legume, maiestru potrivite pentru un rezultat delicios. Painea era din cea comuna, in Italia se recomanda paini diferite de la regiune la regiune dar in toate variantele, feliile de paine erau prajite – pe plita sobei de obicei, apoi stropite cu ulei de masline si frecate cu un catel de usturoi. Ca gustare, seamana destu de mult cu acele crostini, diferenta sta in dimensiune, crostini fiind ganditi ca niste aperitive ce pot fi mancate din minim de muscaturi.

Aceste delicioase bruschete cu mazare si menta sunt usor de facut si foarte versatile. Mazarea este una din legumele disponibile mai tot timpul anului, mai ales datorita faptului ca se preteaza atat de bine la congelare. Vom face din ea o pasta pe care o emulsionam cu ulei de masline de cat mai buna calitate.

De asemenea, putem inlocui usturoiul cu praf de usturoi (din acela uscat de la naturisti) pentru o aroma prezenta dar totusi mai subtila.

Bruschete de mazare cu menta – reteta completa, detaliata


Bruschete de mazare cu menta

 

 

Bruschete de mazare cu menta

Bruschete de mazare cu menta

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
O reteta usoara cu ingrediente naturale si la indemana
timp de pregatire 3 mins
timp de gatire 10 mins
timp total 13 mins
fel de mancare Aperitive si gustari
bucatarie italiana
portii 2 persoane
calorii 146 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 300 gr. mazare
  • 1 mana frunze de menta proaspata de preferinta
  • 4 linguri ulei de masline
  • nitica branza telemea - inlocuita lejer in post cu fulgi de drojdie
  • 1 catel usturoi
  • 4 felii paine

Mod de preparare
 

  • Fierbem mazarea in apa cu sare, cand s-a inmuiat, o scurgem, daca aveti nervi, o puteti curata si de pielita, eu una nu m-am mai complicat si nu cred ca am afectat prea mult prin asta rezultatul final.
  • Pasam intr-un bol mazarea cu uleiul de masline, menta maruntita, asezonam dupa gust cu sare si piper.
  • Prajim painea si, daca e sa procedam ca la carte, o frecam cu usturoi, eu n-am facut-o pentru ca urma sa ies din casa si nu vroiam sa “parfumez ” atmosfera. Paine poate fi facuta si la cuptor dar eu prefer s-o prajesc simplu pentru ca e mai rapid.
  • Ungem feliile de paine cu pasta de mazare, presaram deasupra feliute subtiri de branza telemea, niste salatica alaturi ar fi ideal et voila – o bunatate de mancarica!

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

blank
Laura

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

  1. blank

    Bine ai revenit. Sper sa ma adun si eu din socuri si electrosocuri. Mai ales ca “am primit un semn”, sa nu mai las pozele peste tot si sa nu le postez. Azi dimineata, fiica mea a vrut sa faca “poze la plantute”, pe balcon. Si, de ce nu ar apasa ea “delete all”, cand sa stearga doar o poza? Iti dai seama prima reactie a mea care a fost.M-am inmuiat toata.Sotul a spus ca e ceva predestinat, trebuia sa le fac din nou, la cat de bune au fost, retetele sterse. MA doare sufletelul cand stiu ce era acolo.Si tortul pentru ziua mamei, si aia, si aia…ca sa-si ceara scuze, mi le-a desenat o parte.
    HAz de necaz.
    Pupam voinicul cel mic!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.