Ce aflati din aceasta postare

Bruschete de mazare cu menta – gustari aperitive, de inspiratie italiana, reteta atat de simpla de facut si atat de buna……
Cum am dat de menta proaspata in gradina mamei, cum am purces la a incerca a aceasta reteta. Miam miam! Reteta de din “Good food”, un numar de acum vreo doi ani. Daca nu aveti mazare proaspata, proaspata, folositi mazare congelata iar nu din cea conservata de la borcan. Are un gust proaspat si o culoare verde crud.
De asemenea, putem inlocui usturoiul cu praf de usturoi (din acela uscat de la naturisti) pentru o aroma prezenta dar totusi mai subtila.
Bruschete de mazare cu menta – reteta completa, detaliata

Bruschete de mazare cu menta
Reteta VIDEO
Ingrediente
- 300 gr. mazare
- 1 mana frunze de menta proaspata de preferinta
- 4 linguri ulei de masline
- nitica branza telemea - inlocuita lejer in post cu fulgi de drojdie
- 1 catel usturoi
- 4 felii paine
Mod de preparare
- Fierbem mazarea in apa cu sare, cand s-a inmuiat, o scurgem, daca aveti nervi, o puteti curata si de pielita, eu una nu m-am mai complicat si nu cred ca am afectat prea mult prin asta rezultatul final.
- Pasam intr-un bol mazarea cu uleiul de masline, menta maruntita, asezonam dupa gust cu sare si piper.
- Prajim painea si, daca e sa procedam ca la carte, o frecam cu usturoi, eu n-am facut-o pentru ca urma sa ies din casa si nu vroiam sa “parfumez ” atmosfera. Paine poate fi facuta si la cuptor dar eu prefer s-o prajesc simplu pentru ca e mai rapid.
- Ungem feliile de paine cu pasta de mazare, presaram deasupra feliute subtiri de branza telemea, niste salatica alaturi ar fi ideal et voila – o bunatate de mancarica!
Arata minunat.Cu siguranta am sa le incerc.
Sa aveti o zi frumoasa.
Bine ai revenit. Sper sa ma adun si eu din socuri si electrosocuri. Mai ales ca “am primit un semn”, sa nu mai las pozele peste tot si sa nu le postez. Azi dimineata, fiica mea a vrut sa faca “poze la plantute”, pe balcon. Si, de ce nu ar apasa ea “delete all”, cand sa stearga doar o poza? Iti dai seama prima reactie a mea care a fost.M-am inmuiat toata.Sotul a spus ca e ceva predestinat, trebuia sa le fac din nou, la cat de bune au fost, retetele sterse. MA doare sufletelul cand stiu ce era acolo.Si tortul pentru ziua mamei, si aia, si aia…ca sa-si ceara scuze, mi le-a desenat o parte.
HAz de necaz.
Pupam voinicul cel mic!
Să mor de râs…dacă am nervi să curăţ pieliţa….sigur că nu am timp de aşa ceva….imediat mă pun pe treabă să o fac. Sărumâna.