| |

“Bruschete” de Marginime

“Bruschete” de Marginime, reteta traditionala, din familie, o reteta simpla, de post, cu ingrediente interesante si foarte ieftine. Si un rezultat gustos.

 

De cand am facut ciorba de perisoare, am in camara o sticla cu moare de varza. Azi dimineata mi-am amintit de o gustare pe care am invatat-o de la mama care, la randul ei,  o stia de la bunica si tot asa, se mananca in post in satele din Marginimea Sibiului si poate nu numai aici. Eu una le-am botezat bruschete de Marginime, altfel le spunem paine in moare -moare de varza mai precis. Poate parea o combinatie ciudata dar noua ne place la nebunie.

Ei, s-ar putea sa para ciudata la prima vedere, incercati si daca nu va place, a doua oara nu mai gustati. Eu una sunt fana pe vecie.

Am zis ca daca tot le botez bruschette, una din felii am uns-o cu usturoi, am gustat-o, e ok dar nu e cine stie ce imbunatatire fata de reteta originara.

Oricum e bine sa stiti ca moarea de varza este foarte sanatoasa, incalzeste corpul in timpul iernii, vindeca constipatia, ajuta in hipertensiune. Este foarte una si in bucatarie, mie imi place sa acresc ciorbele cu ea, daca coacem musaca la cuptor in moare, e muuuuult mai gustoasa iar carnatii si slanina fierte in moare sunt delicioase.

[su_divider top=”no” style=”double” divider_color=”#9dbd6f”]

Bruschete de Marginime – reteta completa,printabila

[su_divider top=”no” style=”double” divider_color=”#9dbd6f”]

Bruschete de Marginime

Bruschette de Marginime

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
calorii

Ingrediente
  

  • 1 cana moare de varza
  • 8 felii paine eu prefer graham dar poate fi de oricare
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper
  • ulei preferabil de masline

Mod de preparare
 

  • Taiem ceapa solzisori subtiri si o punem la calit in ulei pana se inmoaie si devine stravezie, saram, piperam.
  • Prajim painea si punem intr-o farfurie adanca moare de varza in care inmuiem painea abia prajita pe o parte si pe cealalta, sa se patrunda dar nu sa se imbibe.
  • Punem pe o alta farfurie si intindem deasupra ceapa si uleiul calit. Un deliciu.

Notite bine de stiut

Am servit bruschetele cu niste branza tofu. Sa ne fie de bine.
 

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Bruschete de Marginime

[su_divider top=”no” style=”double” divider_color=”#9dbd6f”]

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.