| |

Bruschete cu sparanghel

Bruschete cu sparanghel, reteta simpla si nutritiva, de origine italiana, o gustare rapida si versatila.

bruschete cu sparanghel

O gustare pe cat de simpla pe atat de gustoasa…Bruschetta este de origine italiana, un antipasto (aperitiv, antreu) rapid si foarte savuros. Baza este paine unsa cu usturoi si prajita la cuptor pana capata o nota crocanta. Toppingurile sunt variate, aici puteti vedea un topping gustos cu mazare si menta. Cea mai populara este bruschetta cu rosii dar adevarul este ca putem folosi cam ce avem in frigider sau in gradina. In cazul acesta, tocmai ce blansasem niste sparanghel si am profitat ca sa-l folosesc pe post de topping pe bruschette, combinand-o cu niste mozarella fin taiata pe deasupra.

Bruschete cu sparanghel – reteta completa, printabila

Bruschete cu spranghel

Bruschete cu sparanghel

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
O gustare simpla si nutritiva
timp de pregatire 10 minutes
timp de gatire 4 minutes
timp total 14 minutes
fel de mancare Aperitive si gustari
bucatarie mediteraneana
portii 4 portii
calorii 30 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 4 felii paine prajite
  • 4 catei usturoi curatati
  • 1 legatura sparanghel cu tulpinile lemnoase inlaturate
  • cascaval sau parmezan ras (dupa gust)
  • 2 – 3 lingurite unt sau ulei de masline
  • 1 lingura otet balsamic
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust

Mod de preparare
 

  • Fierbem sparanghelul la aburi pana cand se inmoaie putin (3 – 4 minute maxim).
    blank
  • In mod normal, l-as taia in bucatele mici ca sa fie mai usor de consumat pe paine, de data asta n-am facut-o din pure motive fotografice, vroiam sa se vad bine bucatile de sparanghel.
  • Cat fierb legumele, pregatesc painea pe varianta rapida, am prajit-o in toaster, am uns-o cu putin ulei si am inceput a o freca cu catelul de usturoi ca sa se imbibe bine aroma in paine.
  • Cand sparanghelul e gata, il scoatem intr-un bol si, ca pentru salata, il amestecam cu o lingura de unt/ulei, otetul, sarea, piperul.
  • Se aseaza pe feliile de paine prajita si se serveste cu parmezan ras deasupra.

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

bruschete cu sparanghel

Minunat!

 

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.