Brownies din branza de vaci
Brownies din branza de vaci, reteta in stil Dukan, desert cu tarate de ovaz, branza de vaci si nutella intinsa deasupra prajiturii. Satios si gustos.
Singurul defect al acestor brownies este ca epuizezi in doua felii toata portia de tarate de ovaz de peste zi.
Ciudat lucru dar am ajuns ca nimic nu ma mai preocupa la aceasta dieta decat taratele de ovaz. Sunt in cantitate limitata pe zi. Sunt atat de multe retete minunate care le contin incat trebuie sa stau sa calculez…judicios carui preparat ii va reveni onoarea zilei. Si zau ca de mi-ar permite dieta, as manca la toate mesele cu tarate.
Reteta aceasta am gasit-o pe my dukan diet si mi-a placut suficient de mult incat s-o mai repet de doua ori – in ciuda dezavantajului legat de cantitatea limitata de tarate.
Brownies Dukan cu branza de vaci – reteta completa, printabila
Reteta VIDEO
Ingrediente
- 1 bucata ou
- 6 linguri tarate de ovaz date prin rasnita ca sa le facem faina
- 2 linguri indulcitor praf
- 6 linguri branza de vaci degresata
- 1 fiola esenta de rom
- 1 lingura cacao cu continut redus de grasime
- 1 lingurita praf de copt
Mod de preparare
- Toate ingredientele le amestecam intr-un bol pana se omogenizeaza intr- un aluat destul de vartos.
- Am tapetat cu hartie de copt un vas Jena – destul de micut (caci nu e mult aluat), de forma patrata, si am turnat inauntru aluatul de brownies.
- L-am nivelat (fac de obicei lucrul asta folosindu-ma de niste folie alimentara transparenta pe care o intind deasupra aluatului si prin care intind cu mainile fara sa ma murdaresc, in plus este cea mai usoara modalitate de a repartiza aluatul egal peste tot ).
- Scoatem foaia de plastic de deasupra aluatului si bagam la cuptor.
- Daca nu folositi un vas Jena ci unul obisnuit de copt, trebuie sa preincalziti cuptorul la 180 de grade inainte de a baga prajitura. Eu am bagat intai prajitura apoi am aprins focul. Oricum nu pot depasi 180 de grade – e maximul admis pentru ca vasul Jena sa ramana….intr-o bucata si refolosibil.
- Nasucul fin va va cam anunta cand e gata prajitura (o aroma minunata) – dureaza cam o jumatate de ora. Reteta zice sa o scoatem cat mai e putin lichida in centru – sfat pe care l-am ignorat cu gratie si l-am scos cand mi s-a parut mie ca e bine (nu ma omor dupa prajiturile lipicioase).
- O lasam sa se mai racoreasca vreo 10 minute si abia apoi o putem portiona in bucati – confrom dietei dukan putem manca maxim doua bucati/ zi.
Disclaimer
Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Reteta VIDEO
Ingrediente
- 1 bucata ou
- 6 linguri tarate de ovaz date prin rasnita ca sa le facem faina
- 2 linguri indulcitor praf
- 6 linguri branza de vaci degresata
- 1 fiola esenta de rom
- 1 lingura cacao cu continut redus de grasime
- 1 lingurita praf de copt
Mod de preparare
- Toate ingredientele le amestecam intr-un bol pana se omogenizeaza intr- un aluat destul de vartos.
- Am tapetat cu hartie de copt un vas Jena – destul de micut (caci nu e mult aluat), de forma patrata, si am turnat inauntru aluatul de brownies.
- L-am nivelat (fac de obicei lucrul asta folosindu-ma de niste folie alimentara transparenta pe care o intind deasupra aluatului si prin care intind cu mainile fara sa ma murdaresc, in plus este cea mai usoara modalitate de a repartiza aluatul egal peste tot ).
- Scoatem foaia de plastic de deasupra aluatului si bagam la cuptor.
- Daca nu folositi un vas Jena ci unul obisnuit de copt, trebuie sa preincalziti cuptorul la 180 de grade inainte de a baga prajitura. Eu am bagat intai prajitura apoi am aprins focul. Oricum nu pot depasi 180 de grade – e maximul admis pentru ca vasul Jena sa ramana….intr-o bucata si refolosibil.
- Nasucul fin va va cam anunta cand e gata prajitura (o aroma minunata) – dureaza cam o jumatate de ora. Reteta zice sa o scoatem cat mai e putin lichida in centru – sfat pe care l-am ignorat cu gratie si l-am scos cand mi s-a parut mie ca e bine (nu ma omor dupa prajiturile lipicioase).
- O lasam sa se mai racoreasca vreo 10 minute si abia apoi o putem portiona in bucati – confrom dietei dukan putem manca maxim doua bucati/ zi.
Disclaimer
Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
O lasam sa se mai racoreasca vreo 10 minute si abia apoi o putem portiona in bucati – confrom dietei dukan putem manca maxim doua bucati/ zi. Am savurat-o cu o lingurita de nutella Dukan intinsa cu generozitate si cu o cana de cafea strong alaturi. Yummiiiii!!!!
ce bine arata!
Interesanta reteta. Imi place ideeacu rasnitul taratei de ovaz pentru a inlocui faina. Am sa retin ideea!
Sa stii ca eu depasesc frecvent cantitatea de tarate (poate d-aia spabesc incet :))) insa nu cred ca moare nimeni daca mancam 3 lg in loc de 2 sau 1,5.. 😀
Spune-mi te rog, a iesit putn umeda?
Ca am facut si eu niste muffins cu cafea la care la fel am folosit branza. Si au iesit cam.. umede si nu m-am prapadit dupa gustul lor.. 🙁
Edith, teoretic ar cam ramane putin umeda, reteta originara zicea sa o scoti cat e inca lichida, eu am tinut pana s-a facut crusta, mai bine mai uscate decat umede si lipicioase. Bhhhh!!!! Muffins n-am facut inca:)))). Am ajuns la concluzia ca trebuie totusi bine scurs branza ca sa nu balteasca preparatul. O surg si la prajitura desteapta. Apropo, ai incercat-o?
Alinutza, mersi:)))), o felita virtuala si catre voi.
Fab, in retele in care se cere rasnit apoi conteaza, o data m-am lenevit cu rasnnitul si am stricat praji, era mult sub ce stiam eu ca trebuie sa fie.:( Deci conteaza.