Brownies din branza de vaci

Brownies din branza de vaci

Brownies din branza de vaci

Singurul defect al acestor brownies este ca epuizezi in doua felii toata portia de tarate de ovaz de peste zi. Ciudat lucru dar am ajuns ca nimic nu ma mai preocupa la aceasta dieta decat taratele de ovaz – sunt in cantitate limitata pe zi si sunt atat de multe retete minunate care le contin incat trebuie sa stau sa calculez…judicios carui preparat ii va reveni onoarea zilei. Si zau ca de mi-ar permite dieta, as manca la toate mesele cu tarate.
Reteta aceasta am gasit-o pe my dukan diet si mi-a placut suficient de mult incat s-o mai repet de doua ori – in ciuda dezavantajului legat de cantitatea limitata de tarate.

Avem nevoie de:
– un ou
– 6 linguri de tarate de ovaz date prin rasnita ca sa le facem faina.
– 2 linguri indulcitor praf
– 6 linguri iaurt cu vanilie – zice reteta, eu am pus 6 linguri de branza de vaci plus niste esenta de rom pentru mai multa savoare
– o lingura cacao cu continut redus de grasime
– o lingurita praf de copt

_DSC3040
Toate ingredientele le amestecam intr-un bol pana se omogenizeaza intr- un aluat destul de vartos.
_DSC3041

Am tapetat cu hartie de copt un vas yena – destul de micut (caci nu e mult aluat), de forma patrata, si am turnat inauntru aluatul de brownies si l-am nivelat (fac de obicei lucrul asta folosindu-ma de niste folie alimentara transparenta pe care o intind deasupra aluatului si prin care intind cu mainile fara sa ma murdaresc, in plus este cea mai usoara modalitate de a repartiza aluatul egal peste tot ). Scoatem foaia de plastic de deasupra aluatului si bagam la cuptor. Daca nu folositi un vas yena ci unul obisnuit de copt, trebuie sa preincalziti cuptorul la 180 de grade inainte de a baga prajitura. Eu am bagat intai prajitura apoi am aprins focul. Oricum nu pot depasi 180 de grade – e maximul admis pentru ca vasul yena sa ramana….intr-o bucata si refolosibil.

_DSC3061

Nasucul fin va va cam anunta cand e gata prajitura (o aroma minunata) – dureaza cam o jumatate de ora. Reteta zice sa o scoatem cat mai e putin lichida in centru – sfat pe care l-am ignorat cu gratie si l-am scos cand mi s-a parut mie ca e bine (nu ma omor dupa prajiturile lipicioase).
O lasam sa se mai racoreasca vreo 10 minute si abia apoi o putem portiona in bucati – confrom dietei dukan putem manca maxim doua bucati/ zi. Am savurat-o cu o lingurita de nutella de casa intinsa cu generozitate si cu o cana de cafea strong alaturi. Yummiiiii!!!!

Published by

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

Comments · 5

  1. Sa stii ca eu depasesc frecvent cantitatea de tarate (poate d-aia spabesc incet :))) insa nu cred ca moare nimeni daca mancam 3 lg in loc de 2 sau 1,5.. 😀
    Spune-mi te rog, a iesit putn umeda?
    Ca am facut si eu niste muffins cu cafea la care la fel am folosit branza. Si au iesit cam.. umede si nu m-am prapadit dupa gustul lor.. 🙁

  2. Edith, teoretic ar cam ramane putin umeda, reteta originara zicea sa o scoti cat e inca lichida, eu am tinut pana s-a facut crusta, mai bine mai uscate decat umede si lipicioase. Bhhhh!!!! Muffins n-am facut inca:)))). Am ajuns la concluzia ca trebuie totusi bine scurs branza ca sa nu balteasca preparatul. O surg si la prajitura desteapta. Apropo, ai incercat-o?

  3. Alinutza, mersi:)))), o felita virtuala si catre voi.
    Fab, in retele in care se cere rasnit apoi conteaza, o data m-am lenevit cu rasnnitul si am stricat praji, era mult sub ce stiam eu ca trebuie sa fie.:( Deci conteaza.

Lasă un răspuns

*

12 Shares
Share11
Pin1
+1
WhatsApp