Broccoli cu usturoi si pasta de ardei
Broccoli cu usturoi si pasta de ardei – reteta de salata simplu de facut, cu broccoli blansat, usturoi si pasta de ardei.

Lui Andreiutu ii place broccoli. Prin urmare, profit de acest noroc neasteptat si ii gatesc destul de des.
Normal, nu mananca o capatana intreaga asa ca imi ramane si mie sa mananc jumatate. Imi place mult cu smanatana. Dar acum cu postul a trebuit sa caut o reteta vegetariana. Am gasit una care nu e numai simpla ci si gustoasa si usor de facut.
Pentru cei mai sensibilosi cu stomacul, nici nu e nevoie sa prajeasca usturoiul ci doar sa-l incalzeasca usor cat sa vina la unison cu broccoli cald.
O recomandare…
Stiu ca multa lume se fereste de broccoli, considerandu-l o leguma insipida. Nu e deloc asa. Trebuie doar preparat cum trebuie.
Si cea mai buna metoda de a obtine un broccoli minunat, sarat cat trebuie si de o culoare verde minunata, este sa il blansam, sa il oparim mai pe romaneste. Intregul procedeu l-am descris amanuntit aici , va garantez ca veti privi aceasta leguma cu alti ochi.
V-am povestit ca blansarea este o metoda de a gati legumele verzi, face ca culoare verde sa se intensifice, legumele vor arata grozav. In plus, fiind oparite in apa cu sare, isi vor trage fix atata sare cata este nevoie ca sa aiba un pus de gust. Mai multe detalii gasiti si la postarea despre blansarea sparanghelului.
O alta reteta cu broccoli incercata este supa crema de broccoli cu somon afumat, simpla si hranitoare-
Broccoli cu usturoi si pasta de ardei – reteta completa, printabila

Broccoli cu usturoi si pasta de ardei
Reteta VIDEO
Ingrediente
- 200 gr. broccoli
- 3 - 4 catei usturoi zdrobiti in putin ulei si putintel otet ( 1/3 lingurita)
- 2 - 3 linguri pasta de ardei In reteta originara era de-a dreptul un chilli rosu, e drept fara samburi, mie mi s-a parut (de fapt imi este) mai la indemana pasta de ardei.
- ulei
Mod de preparare
- Intai si intai fierb broccoli pentru cateva minute in steamer (daca nu aveti asa ceva cinci minute fierband intr-o oala cu apa si sare va fi suficient).
- Intre timp zdrobim usturoiul, adaugam putin a sare, ulei, otet, nu e nevoie sa-l frecam ca sa se transforme in pasta.
- Cand e gata broccoli, il scurgem, luam o tigaie (in cazul meu, wokul), punem cateva linguri de ulei (3 -4 - de masline preferabil), cand se incalzeste, adaugam usturoiul, pasta de ardei, broccoli si mestecam cu o lingura de lemn (cu grija sa nu zdrobim "boboceii" verzi), in cateva minute este gata de savurat.
- Pofta buna!
Disclaimer
Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Interesant!Chiar ieri a sosit proaspat si eram la cumparaturi,dar nu am luat!
Pe viitor DA !
Laura, foarte buna combinatia! Eu sunt din club cu Andreiutu, imi place brocoli. Mai mult decat conopida… Asa ca voi face neaparat reteta asta grozava. Stii ca merge langa ceva fileuri de piept de pui, aruncate si ele in usturoi si pasta, inainte de brocoli? Si merge la dieta in zi de proteine!
@Mariana, sa stii ca e foarte sanatos, are multa vitamina C si fier
@ Elena, abia astept sa se termine postul si fac o salatica mai ampla.:)))))))))))))
Sa stii ca m-am gadit si eu.
Astia din media in general nu prea promoveaza credinta ortodoxa sau religia in felul in care ar trebui.
Am sa ma uit cu atentie pe carti daca le gasesc.
imi place tare mult broccoli! iar reteta ta suna fabulos!
super o sa fac si cu fileuri de pui bv bv bv bv bv