B

Briose cu cascaval (reteta video atasata)

Briose cu cascaval reteta printabila si in format video

Briose cu cascaval, reteta de tip aperitiv, usor de facut, spornica, cu ingrediente ieftine, la indemana. Poate fi servit atat la o masa obisnuita ca gustare dar si la o masa mai festiva, eventual cu diverse umpluturi compatibile.


Briose cu cascaval – reteta VIDEO

Vezi mai jos reteta video. Aceste briose cu cascaval sunt super usor de facut

Zilele acestea am facut briose cu cascaval. Reteta pe care am testat-o, s-a dovedit un real succes, se face foarte repede. Briosele sunt bune, versatile si aratoase, se preteaza chiar si pentru o masa festiva ca centru de interes al unui platou cu aperitive.

Bonus este ca se fac si foarte repede. Eu le-am facut simple, doar cu cascaval. Dar puteti pune ingrediente pe care le aveti la indemana, avand grija sa creati un echilibru intre cantitati. Nu de alta dar ar fi pacat sa incarcati un aluat asa usor si aerat.

Sau, in final, face fiecare cum crede si cum ii place, eu doar imi spun opinia.

Cateva linkuri utile cu ingredientul vedeta cascavalul

blank

Cascavalul e un ingredient foarte versatil. Poate nu stiati dar el poate fi preparat in casa, am incercat eu insami reteta aici, e in varianta fara cheag.

Un aperitiv foarte iubit de romani este si cascavalul pane iar de sarbatori puteti incerca rulada de cascaval.

Iar pentru o masa casual si intre prieteni, cel mai bine merg niste crostini usor de preparat si usor de savurat.

Briose cu cascaval reteta printabila si in format video

Briose cu cascaval – reteta printabila

Du-ma sa vad reteta video.

Si ca sa va conving cat de usor se fac aceste aperitive, va invit sa urmariti reteta video de mai jos, reteta printabila este in josul postarii, gata sa va ajute sa preparati aceste delicii sarate.

blank

Daca va plac retetele mele video, va puteti abona la canalul meu dand click pe bannerul de mai sus.

Briose cu cascaval (reteta video atasata)

5 din 1 vot
Rețeta de Laura SeiceanFel: Gustari si aperitiveBucătărie usoaraDificultate usor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minute
Timp gătire

25

minute
Calorii

200

cal
Total time

35

minute

Briose aperitiv cu cascaval, o reteta usoara si rapida, perfecta atat pentru ocazii cat si pentru o gustare nepretentioasa. Se fac cu ingrediente la indemana, sunt pufoase si delicioase.

Ingrediente

  • 5 oua

  • 6 linguri ulei

  • 8 linguri faina

  • 100 g cascaval ras

  • 1/2 plic praf de copt

  • 1 lingurita sare

  • marar sau alta verdeata preferata

Mod de preparare

  • Mixam ouale cu sarea.
  • Turnam lingura cu lingura uleiul, faina cernuta iar, la sfarsit, praful de copt. Aluatul capata o consistenta asemanatoare cu cea de smantana.
  • Inglobam si cascavalul si verdeata maruntita.
  • Am turnat aluatul in forme de briose pe care le-am umplut doar pe jumatate caci e voinic foarte, la cuptor se cam dubleaza in volum.
  • Daca vrem sa adaugam si alte ingrediente, le presaram acum peste aluat: cam o jumatate de lingurita per briosa.
  • Am bagat la cuptorul deja incins. Sunt gata in cam 25 de minute – le verificam cu testul scobitorii.
  • Le putem manca ca atare sau le putem folosi ca recipient pentru alte umpluturi: taiem capacul, scobim putin interiorul si putem sprita diverse umpluturi in functie de preferinte: crema de branza, pasta de peste, salata boeuf……

Tips

  • Se mai pot adauga sunca maruntita, alte legume dupa pofta dar nu prea multe sa nu incarce aluatul.

Iubim comentariile, deci comenteaza

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.