B

Briose cu cascaval (reteta video atasata)

Briose cu cascaval reteta printabila si in format video

Zilele acestea am facut briose cu cascaval. Reteta pe care am testat-o, s-a dovedit un real succes, se face foarte repede. Briosele sunt bune, versatile si aratoase, se preteaza chiar si pentru o masa festiva ca centru de interes al unui platou cu aperitive.

Briose cu cascaval reteta printabila si in format video

Bonus este ca se fac si foarte repede. Eu le-am facut simple, doar cu cascaval. Dar puteti pune ingrediente pe care le aveti la indemana, avand grija sa creati un echilibru intre cantitati. Nu de alta dar ar fi pacat sa incarcati un aluat asa usor si aerat.

Sau, in final, face fiecare cum crede si cum ii place, eu doar imi spun opinia.

Si ca sa va conving cat de usor se fac aceste aperitive, va invit sa urmariti reteta video de mai jos, reteta printabila este in josul postarii, gata sa va ajute sa preparati aceste delicii sarate.

Briose cu cascaval – reteta completa, printabila si in format video

Daca va plac retetele mele video, va puteti abona la canalul meu dand click pe bannerul de mai jos.

 

Briose cu cascaval

Briose cu cascaval (reteta video atasata)

O reteta de briosa aperitiv, delicioasa si usor de preparat
Salveaza pe Pinterest Tipareste reteta
Fel de reteta Aperitive si gustari
Bucatarie usoara
Cuvinte cheie briose aperitiv, briose cu cascaval
Timp de pregatire 10 minutes
Timp de gatire 25 minutes
Timp total 35 minutes
Portii 4 portii
Calorii 800kcal
Author Laura

Reteta video

Ingrediente

  • 5 bucati ou
  • 6 linguri ulei
  • 8 linguri faina
  • 100 gr cascaval ras
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 lingurita sare
  • marar sau alta verdeata preferata

Optional

  • sunca maruntita, alte legume dupa pofta dar nu prea multe sa nu incarce aluatul

Mod de preparare

  • Mixam ouale cu sarea.
  • Turnam lingura cu lingura uleiul, faina cernuta iar, la sfarsit, praful de copt. Aluatul capata o consistenta asemanatoare cu cea de smantana.
  • Inglobam si cascavalul si verdeata maruntita.
  • Am turnat aluatul in forme de briose pe care le-am umplut doar pe jumatate caci e voinic foarte, la cuptor se cam dubleaza in volum.
  • Daca vrem sa adaugam si alte ingrediente, le presaram acum peste aluat: cam o jumatate de lingurita per briosa.
  • Am bagat la cuptorul deja incins. Sunt gata in cam 25 de minute - le verificam cu testul scobitorii.
  • Le putem manca ca atare sau le putem folosi ca recipient pentru alte umpluturi: taiem capacul, scobim putin interiorul si putem sprita diverse umpluturi in functie de preferinte: crema de branza, pasta de peste, salata boeuf......
  • Buuuunnnnn!

Alte retete cu cascaval pe blogul Casuta Laurei

Cascaval de casa – reteta cascavalului facut in casa, simplu si usor,prezentat pas cu pas – e mult mai simplu decat crezi

Crostini cu cascaval – o reteta aperitiv de origine italiana, simpla si hranitoare

Cum folosim caseta de retete de mai sus

CategoriesRetete culinare
  1. Pingback:Cascaval de casa - Casuta Laurei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.