Bomboane Raffaello
|

Bomboane Raffaello cu lapte condensat

Bomboane Raffaello cu lapte condensat si fulgi de nuca de cocos, o reteta de desert rapid si extrem de delicios, perfecta pentru o gustare rapida dar si pentru o sarbatoare pretentioasa. Cum preparam bomboane Raffaello cu lapte condensat.
bomboane raffaello cu lapte condensat
De ceva vreme m-am inscris pe Facebook la o provocare Virtual Hug se numeste. Mi s-a parut un concept foarte dragut si anume sa alcatuim o postare in care sa trimitem imbratisari virtuale catre alt(cineva) blog. Mai multe amanunte despre regulamentul acestei provocari gasiti aici.
Desi m-am inscris de vreo trei luni (cred), n-am participat pana acum din motive de timp limitat dar de acum vreau sa ma mobilizez.
Prima catre care mi-am indreptat imbratisarile este chiar initiatoarea provocarii, Cristina, o bloggerita foarte volubila si simpatica, blogul ei este plin, mai nou, de retete Dukan, slabiciunea mea. Mi-am ales o reteta ce se anunta interesanta: Bomboane Rafaello.
Ca sa fiu sincera nu  e prima data cand le fac (dar dupa o alta reteta) si au totdeauna un succes garantat. Am fost curioasa daca voi avea acelasi succes cu o reteta Raffaello care nu contine unt.
Ei bine, dupa marturia voinicilor mei, cobai pe aceasta reteta (eu n-am gustat pe motiv de post), reteta e minunata.
O alta varianta de desert cu nuca de cocos, o prajitura de data asta, gasiti aici.

Bomboane Raffaello cu lapte condensat – reteta completa, printabila

Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello cu lapte condensat

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
Bomboane homemade Rafaello, cremoase cu muuulta nuca de cocos
fel de mancare Desert
bucatarie usoara
portii 20
calorii 600 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 350 gr lapte condensat
  • 3 linguri lapte praf
  • 150 gr nuca de cocos plus inca 50 grame pentru decor
  • foi de napolitana faramitate
  • cate o aluna in mijlocul fiecarei bomboane

Mod de preparare
 

  • Punem laptele condensat intr-o oala mai mica si-l infierbantam pe foc dar avem grija sa luam de pe foc inainte sa dea in fiert. 
  • Punem peste lapte fulgii de nuca de cocos, laptele praf si foaia de napolitana faramitata si amestecam pana compozitia devine omogena si inlaturam toate cocoloasele din compozitie. 
  • Lasam sa se raceasca, dupa care bagam la frigider sa se intareasca putin.
  • Din experienta mea in ce priveste laptele praf, consistenta si granulatia acestuia difera de la marca la marca, asa se face ca o cantitate data intr-o reteta s-ar putea sa difere de ce constati tu in practica: de pilda, la reteta asta, in principiu trebuia sa pun doua linguri de lapte, in practica am pus trei deoarece crema era inca prea lichida. Daca crema ar fi fost prea vartoasa, as mai fi adaugat 1 - 2 linguri de lapte.
  • Dupa doua ore, pregatesc 50 gr. fulgi de nuca de cocos intr-un bol.
  • Scoatem crema de la frigider si, cu o lingurita, incepem a scoate bilute de marime unei nuci. 
  • Punem in mijloc o aluna si formam bombonica in jurul acesteia dandu-i o forma (cat mai) rotunda.
  •  Tavalim dulcegaria prin nuca de cocos si o punem deoparte pe o tava pe care, dupa ce umplem de bombonelele ninse, o punem iarasi la rece pentru o noapte.
  • A doua zi sunt numai bune de servit:))))))))))

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Daca sunteti curiosi asupra variantei de reteta cu unt, incercati reteta Laurei Sava.
Bomboane Rafaello

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.