Bomboane Raffaello cu lapte condensat
Bomboane Raffaello cu lapte condensat – reteta completa, printabila

Bomboane Raffaello cu lapte condensat
Reteta VIDEO
Ingrediente
- 350 gr lapte condensat
- 3 linguri lapte praf
- 150 gr nuca de cocos plus inca 50 grame pentru decor
- foi de napolitana faramitate
- cate o aluna in mijlocul fiecarei bomboane
Mod de preparare
- Punem laptele condensat intr-o oala mai mica si-l infierbantam pe foc dar avem grija sa luam de pe foc inainte sa dea in fiert.
- Punem peste lapte fulgii de nuca de cocos, laptele praf si foaia de napolitana faramitata si amestecam pana compozitia devine omogena si inlaturam toate cocoloasele din compozitie.
- Lasam sa se raceasca, dupa care bagam la frigider sa se intareasca putin.
- Din experienta mea in ce priveste laptele praf, consistenta si granulatia acestuia difera de la marca la marca, asa se face ca o cantitate data intr-o reteta s-ar putea sa difere de ce constati tu in practica: de pilda, la reteta asta, in principiu trebuia sa pun doua linguri de lapte, in practica am pus trei deoarece crema era inca prea lichida. Daca crema ar fi fost prea vartoasa, as mai fi adaugat 1 - 2 linguri de lapte.
- Dupa doua ore, pregatesc 50 gr. fulgi de nuca de cocos intr-un bol.
- Scoatem crema de la frigider si, cu o lingurita, incepem a scoate bilute de marime unei nuci.
- Punem in mijloc o aluna si formam bombonica in jurul acesteia dandu-i o forma (cat mai) rotunda.
- Tavalim dulcegaria prin nuca de cocos si o punem deoparte pe o tava pe care, dupa ce umplem de bombonelele ninse, o punem iarasi la rece pentru o noapte.
- A doua zi sunt numai bune de servit:))))))))))
Disclaimer
Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.