blank
| |

Bocconcini de pui

Cand citesti denumirea acestei retete – bocconcini de pui – are un clar iz italienesc. Dar cand te uiti la ingrediente si la modul de preparare, e mai degraba o varianta de tempura.

Bocconcini cu pui

In fapt, bocconcini inseamna …o bucatura, felii mici care sa poate fi mancate dintr-o prima tura. Bocconcini sunt de asemenea acele mici mingiute de mozzarella de marimea unui ou. In cazul retetei acesteia, bocconconi de refera mai degraba la marimea bucatelelor de carne (sau legume) prajite rapid in crusta crocanta de faina. Desi initial ma gandeam sa rebotez ceva mai adecvat reteta, m-am hotarat, intr-un final, sa pastrez denumirea data in reteta de inspiratie pe care o puteti gasi in seria Adevarul – Delicii in Bucatarie, volumul 11.

Bocconcini de pui – reteta completa, printabila

blank

Bocconcini de pui

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
O reteta de zi cu zi, din seria celor rapide dar gustoase. Putem folosi atat carne cat si legume
timp de pregatire 20 minutes
timp de gatire 10 minutes
timp total 30 minutes
fel de mancare fel principal
bucatarie rapida
portii 4
calorii 265 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 500 gr carne de pui
  • 80 gr faina
  • 50 gr faina de orez
  • 20 gr gris
  • seminte de susan optional
  • apa minerala
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare
 

  • Dezosam carnea, o inlaturam pielea dupa care taiem fasii pe care le saram si piperam. In caz ca folositi in loc de carne legume, procedati la fel, le curatati, splatai si taiati felii subtiri.
  • Intr-un bol mai adanc, amestacm cele doua tipuri de faina, apoi turnam peste ele in fir subtire apa minerala foarte rece, amestecand intre timp, ca sa omogenizam compozitia. Adaugam apa treptat, aluatul trebuie sa aiba consistenta unuia de clatite.
  • Incingem uleiul in wok (daca nu aveti wok, folositi o tigaie neaderenta).
  • Punem carnea in aluatul deja pregatit si o amestecam.
  • Scoatem fiecare bucata de carne, o scurgem usor de aluat si o bagam in baia fierbinte de ulei cu mare grija sa nu va ardeti.
  • Cand incep sa se rumeneasca pe o parte, le intoarcem putin si pe cealalta, apoi le scoatem.
  • Nu trebuie sa se prajeasca prea mult asa ca fiti pe faza.

Notite bine de stiut

Puteti inlocui carnea cu legume taiate felii subtiri - recomand dovleceii, morcovii, ciupercile, sfecla rosie, ceapa etc.

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Similar Posts

5 Comments

    1. Le pui alaturi de faina de orez si cea de grau in amestecul ala prin care se da puiul. 20 gr. e aproximativ o lingura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.