O reteta de zi cu zi, din seria celor rapide dar gustoase. Putem folosi atat carne cat si legume

Cand citesti denumirea acestei retete – bocconcini de pui – are un clar iz italienesc. Dar cand te uiti la ingrediente si la modul de preparare, e mai degraba o varianta de tempura.

Bocconcini cu pui

In fapt, bocconcini inseamna …o bucatura, felii mici care sa poate fi mancate dintr-o prima tura. Bocconcini sunt de asemenea acele mici mingiute de mozzarella de marimea unui ou. In cazul retetei acesteia, bocconconi de refera mai degraba la marimea bucatelelor de carne (sau legume) prajite rapid in crusta crocanta de faina. Desi initial ma gandeam sa rebotez ceva mai adecvat reteta, m-am hotarat, intr-un final, sa pastrez denumirea data in reteta de inspiratie pe care o puteti gasi in seria Adevarul – Delicii in Bucatarie, volumul 11.

Bocconcini de pui – reteta completa, printabila

Bocconcini de pui

O reteta de zi cu zi, din seria celor rapide dar gustoase. Putem folosi atat carne cat si legume
Salveaza pe Pinterest Tipareste reteta
Fel de reteta fel principal
Bucatarie rapida
Cuvinte cheie Bocconcini de pui
Timp de pregatire 20 minutes
Timp de gatire 10 minutes
Timp total 30 minutes
Pasionata de bucatareala?Hai in Cafeneaua cu retete, sa schimbam retete, impresii si o vorba buna!!
Portii 4
Calorii 265kcal
Author Laura

Reteta video

Ingrediente

  • 500 gr carne de pui
  • 80 gr faina
  • 50 gr faina de orez
  • 20 gr gris
  • seminte de susan optional
  • apa minerala
  • ulei pentru prajit
Esti in criza de timp?Comanda ingredientele online. Rapid si fara batai de cap!!

Mod de preparare

  • Dezosam carnea, o inlaturam pielea dupa care taiem fasii pe care le saram si piperam. In caz ca folositi in loc de carne legume, procedati la fel, le curatati, splatai si taiati felii subtiri.
  • Intr-un bol mai adanc, amestacm cele doua tipuri de faina, apoi turnam peste ele in fir subtire apa minerala foarte rece, amestecand intre timp, ca sa omogenizam compozitia. Adaugam apa treptat, aluatul trebuie sa aiba consistenta unuia de clatite.
  • Incingem uleiul in wok (daca nu aveti wok, folositi o tigaie neaderenta).
  • Punem carnea in aluatul deja pregatit si o amestecam.
  • Scoatem fiecare bucata de carne, o scurgem usor de aluat si o bagam in baia fierbinte de ulei cu mare grija sa nu va ardeti.
  • Cand incep sa se rumeneasca pe o parte, le intoarcem putin si pe cealalta, apoi le scoatem.
  • Nu trebuie sa se prajeasca prea mult asa ca fiti pe faza.
Ai testat reteta?Voi fi incantata sa vad rezultatul. Pune o poza cu reteta pe instagram, foloseste tagul @casutalaurei sau foloseste hashtag #casutalaurei si ne putem bucura impreuna!

Notes

Puteti inlocui carnea cu legume taiate felii subtiri - recomand dovleceii, morcovii, ciupercile, sfecla rosie, ceapa etc.

Informatii nutritionale

Nutrition Facts
Bocconcini de pui
Amount Per Serving
Calories 265 Calories from Fat 90
% Daily Value*
Fat 10g15%
Saturated Fat 3g15%
Cholesterol 45mg15%
Sodium 84mg4%
Potassium 144mg4%
Carbohydrates 29g10%
Fiber 1g4%
Sugar 1g1%
Protein 14g28%
Vitamin A 85IU2%
Vitamin C 1mg1%
Calcium 10mg1%
Iron 1.8mg10%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
    1. Laura says:

      Le pui alaturi de faina de orez si cea de grau in amestecul ala prin care se da puiul. 20 gr. e aproximativ o lingura.

  1. Pingback:Pui cu susan, savuros, rapid, usor de preparat - Casuta Laurei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *