|

Biscuiti sablati

Am tot zis ca ma apuc sa prepar in casa biscuiti sablati, ei bine, prima incercare a reusit :)))). Am avut succes cu aceasta reteta – mai ales la Andreiutu, mare rontaitor, mai pot lucra bineinteles la aspectul lor :))) .

Biscuiti sablati

Am tot zis ca ma apuc sa prepar acesti biscuiti, ei bine, prima incercare a reusit :)))), am avut succes â– mai ales la Andreiutu, mare rontaitor, mai pot lucra bineinteles la aspectul lor :))) .

Reteta  – de la Daring Bakers luata – este ok.

publicitate

Intre timp, am mai testat si alte retete si cea care mi s-a parut perfecta si extrem de gustoasa este reteta de fursecuri fragede. Un deliciu.

Biscuiti sablati – reteta completa, printabila

Biscuiti sablati

Biscuiti sablati

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
O reteta de biscuiti de casa
fel de mancare Desert
bucatarie clasica
portii 6 portii
calorii 266 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 200 gr. faina
  • 100 gr. unt
  • 6 linguri zahar plus inca o lingura
  • 2 ou
  • 1/2 lingurita vanilie zicea reteta / eu am pus o lingurita
  • 1/3 lingurita sare asta inseamna cam 2 grame
  • praf de copt

Mod de preparare
 

  • Cand vom incepe a le prepara, toate ingredientele vor fi la temperatura camerei, regula de baza de altfel pentru prajituri.
    blank
  • Intr-un bol, am amestecat faina tocmai cernuta prin sita cu praful de copt, untul si sarea.
    blank
  • Separam albusurile de galbenusuri, de albusuri nu avem nevoie in aceasta reteta, n-ar fi rau sa le bagati intr-o punga si sa le congelati pentru o folosire ulterioara sau, bineinteles, daca aveti ceva in minte puteti pregati ceva din ele pe loc.
  • Galbenusurile le amestecam intr-un al doilea bol cu vanilia si zaharul pana se omogenizeaza si capata o culoare pala si o consistenta usor pufoasa.
  • Adaugam treptat faina amestecata cu untul, mixam cu nadejde, va iesi un aluat de toata frumusetea, daca nu e bine legat (zice reteta), puneti putina apa - la mine n-a fost cazul.
    blank
  • Adunam aluatul in forma unei mingiuci, il invelim in folie alimentara si il baga la frigider pentru 30 de minute......
    blank
  • Incingem cuptorul.
  • Am intins aluatul cu facaletul, nu foarte subtire, si l-am taiat cu forme speciale, am adunat aluatul pe care nu l-am folosit si l-am intins din nou, taind forme in aluat si tot asa pana se termina.
    blank
  • Ca sa nu le stric forma in timpul transferului, i-am luat de pe masa cu o spatula de inox plata, mai simplu este sa taiati formele direct pe foaia de copt – lasati cu nitel spatiu intre ele , 
    blank
  • Biscuitii i-am pus sa se coaca in cuptor pe o foaie de copt vreo douazeci de minute.
  • Dupa ce i-am scos, i-am lasat sa se raceasca putin.

Notite bine de stiut

Cele treizeci de minute de stat al aluatului in frigider - la mine s-au prelungit la vreo trei ore (motive obiective), cand am scos aluatul din frigider era tare ca piatra, no problem, il lasati putin la temperatura camerei si apoi il framantati cu nadejde, curand veti putea lucra cu el.

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Biscuiti sablati

 Simpli si yummii!

publicitate

Similar Posts

3 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.