Biscuiti dulci decorati cu royal icing si diverse bombonele
Biscuiti dulci decorati cu royal icing si diverse bombonele, reteta simpla dar de mare efect
Provocarea lunii la Daring Bakers este lansata de catre Mandy (What the Fruitcake): Biscuiti dulci decorati cu royal icing si diverse bombonele.
Cele doua “obligatii” (ca sa zicem asa) ale provocarii erau sa folosim reteta de mai jos iar decoratia sa fie facuta pornind de la motivul septembrie – orice ar insemna lucrul acesta pentru noi. Ca sa fiu sincera, luna septembrie nu are o semnificatie deosebita pentru mine, e mai mult ceva general: toamna, ultimele flori, fructe, inceputul scolii.
Biscuiti dulci decorati – reteta completa, printabila
Biscuiti dulci decorati cu royal icing si diverse bombonele
Reteta VIDEO
Ingrediente
- 200 gr. unt la temperatura camerei
- 400 gr. faina
- 200 gr. zahar pudra
- 1 ou mare
- 5 ml. esenta de vanilie (sau orice alta aroma va place, eu una am folosit esenta de migdale)
Royal icing
- 1 albus de ou
- 250 gr. zahar pudra
- coloranti alimentari, bombonele colorate, sclipici alimentar and so on optional si la alegere
Mod de preparare
Biscuitii
- Amestecam untul cu zaharul si aromele dorite pana cand capata o consistenta omogena.
- Nu trebuie sa fim prea scrupulosi caci daca il mixam prea tare, se va aera excesiv si isi va pierde forma o data puse la copt in cuptor.
- Adaugam oul si-l mestecam pana se omogenizeaza cu restul ingredientelor.
- Adaugam faina cernuta si amestecam usor pana cand aluatul devine nelipicios.
- Impartim in trei parti aluatul si le dam forma unor mingiute.
- Intindem cu sucitorul fiecare dintre cele trei mingiute de aluat pana cand ajunge sa aiba grosimea de 5 mm. Foaia o data intinsa o punem la frigider pentru minimum 30 de minute. Este o modalitate mai simpla caci se micsoreaza timpul de racire al aluatului iar taierea in diverse forme se face mai usor. Intinderea foii inainte de a fi introdus la frigider, usureaza de asemenea intinderea aluatului caci o data racit operatiunea se efectueaza ceva mai greu.
- Dupa ce a trecut perioada de racire, asezam foaia pe masa, pe un strat subtire de faina si cu niste forme speciale (sau daca nu avem asa ceva, cu cutitul bine ascutit) taiem diverse forme in aluat. Asezam formele in tava tapetata fie cu hartie de copt fie ungem cu unt si presaram faina dupa care le introducem la frigider pentru inca 30 de minute sau chiar o ora.
- Preincalzim cuptorul la 180 grade C. Coaceti pana cand marginile biscuitilor devin aurii, intre 8 – 15 min – depinde de marimea biscuitilor.
- Ii lasam sa se raceasca la temperatura camerei dupa care putem incepe sa-i decoram dupa dorinta. Daca ii pastram, este bine s-o facem intr-o cutie bine inchisa pentru o perioada de pana la o luna.
Ornarea biscuitilor
- Pentru decorarea, am pregatit putina royal icing dupa reteta pe care am folosit-o si la Casuta de turta dulce – adica un albus de ou amestecat cu 250 de grame de zahar pudra (asta pentru o consistenta mai groasa a glazurii).
- Nu m-am mai complicat sa fac glazura si de alte culori ci am fost foarte comoda si am folosit niste glazura colorata de-a gata de la Doctor Oeutker plus ca am mai folosit bombonele de tot felul pe care le-am lipit de biscuiti cu cate un strop de royal icing.
- Daca vreti sa va colorati propria glazura, cel mai bine este sa impatiti royal icing in cate culori vreti (plus lasti si glazura alba)
- Si-am decorat....si am tot decorat....
Disclaimer
Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Foarte frumos! Felicitari!
Multumesc frumos, Miha, adevarul este ca a fost fun, timp sa ai ca distractia e asigurata.:))))
very very cute cookies! love the presentation
Salut,
felicitari pentru blog! Daca vrei sa facem link exchange, scrie-mi, te rog, pe http://hapleablog.wordpress.com
Succes in continuare.
Ciao Laura ! Your cookies are really gorgeous !! I wish I could read you !!!
Your cookies are very cute! Great job.
Cheers,
Rosa
I love your cookies, the designs look like they are knitted on the cookies. They look wonderful.This is my first time on daring bakers and I am so glad I joined.
http://www.cuminandcardamom.blogspot.com