Biscuiti dulci decorati cu royal icing si diverse bombonele

 Provocarea lunii la Daring Bakers este lansata de catre Mandy (What the Fruitcake): Biscuiti dulci decorati cu royal icing si diverse bombonele. Cele doua “obligatii” (ca sa zicem asa) ale provocarii erau sa folosim reteta de mai jos iar decoratia sa fie facuta pornind de la motivul septembrie s- orice ar insemna lucrul acesta pentru noi. Ca sa fiu sincera, luna septembrie nu are o semnificatie deosebita pentru mine, e mai mult ceva general: toamna, ultimele flori, fructe, inceputul scolii.
Biscuiti dulci decorati
Reteta de biscuiti se preteaza foarte mult la decorare si este preluata din retetarul lui Peggy Porschen. Sincer mi-ar fi placut sa fie mai frageda dar asta s-ar rezolva usor cu nitel amoniu alimentar. De incercat pentru urmatoarea data.
Reteta de royal icing este aceeasi pe care am folosit-o la reteta de Casuta din turta dulce, cel mai bine e sa preparati cate o tura de icing (adica icing dintr-un albus) iar daca constatati ca mai e nevoie, mai faceti o tura. Decoratiile n-au limita decat in priceperea bucataresei dar si mai fain, e ca poate fi o activitate foarte distractiva pentru piticii nostri. Cu decoratiile adecvate, acesti biscuiti pot servi si ca ornamente in bradul de Craciun sau intr-un pomisor decorativ de Pasti.
Scurt indrumar de folosit caseta de retete de mai jos
Caseta de retete este o modalitate eficienta si la obiect de a prezenta o reteta cu informatiile esentiale de care aveti nevoie. Totusi, fiind si varianta printabila, incerc sa fiu cat mai succinta – ca atare, nu uitati sa cititi intreaga postare pentru cat mai multe informatii, nu doar reteta din cutie.

  • Apasand pe butonul tipareste reteta, va va aparea o fereastra separata cu textul retetei gata de a fi tiparit la imprimanta. Din aceasta versiune gata de tiparire, am eliminat fotografiile, acestea consumand multa cerneala din toner si nefiind musai necesare.
  • Daca apasat cu mouse-ul pe numarul ce indica portiile, va va aparea o mica bara. Mergand in dreapta sau in stanga cu mouse-ul pe acea linie, puteti ajusta numarul de portii din reteta dupa dorinta si, in consecinta, asta va modifica automat si cantitatile indicate la ingrediente.
  • In dreptul ingredientelor si al etapelor de preparare, aveti niste patratele care sunt, de fapt, casete de bifat. Le puteti utiliza online cand va pregatiti ingredientele, le puteti bifa pe cele pe care le aveti deja si veti vedea imediat ce va mai lipseste. In acelasi fel, puteti bifa fiecare etapa de preparare imediat ce ati terminat-0, asigurandu-va ca n-ati ratat din greseala nici un pas.
  • La modul de preparare, acolo unde sunt indicati timpi de preparare tip 10 minute, 20 minute – treceti cu mouse-ul pe deasupra, va aparea o caseta care va va indemna sa dati click, daca o veti face, veti declansa un timer foarte util in caz ca vreti sa gatiti in timp ce consultati reteta. Acest timer va va insoti atatea minute cate sunt indicate.
  • Nu uitati sa apreciati reteta, bifand un numar de la 1 la 5 stelute dupa cum credeti si dupa cum v-a ajutat si v-a iesit reteta respectiva. M-as bucura sa lasati si un mesaj dar numai dand un rating retetei, bifand stelutele, ma ajutati atat pe mine in fata atotputernicului si pretentiosului Google cat si pe ceilalti cititori ce vor citi in viitor reteta. Multumesc din suflet pentru efort!
  • Toate aceste detalii sunt interactive si pot fi foarte utile pentru voi dar erau cumva prea subtile si rar sesizate de cititori. Ca atare, am hotarat sa fac acest mic indrumar, pe care sper sa-l pot pune la toate retetele, pentru a va ajuta. Spor la gatit si pofta buna!!!!
Biscuiti dulci decorati cu royal icing si diverse bombonele
0 from 0 votes
Tipareste reteta

Biscuiti dulci decorati cu royal icing si diverse bombonele

Biscuiti decorati, facuti in casa

Tip de reteta Desert
Autor Laura - www.casutalaurei.ro

Ingrediente

  • 200 gr. unt la temperatura camerei
  • 400 gr. faina
  • 200 gr. zahar pudra
  • 1 ou mare
  • 5 ml. esenta de vanilie (sau orice alta aroma va place, eu una am folosit esenta de migdale)

Royal icing

  • 1 albus de ou
  • 250 gr. zahar pudra
  • coloranti alimentari, bombonele colorate, sclipici alimentar and so on optional si la alegere

Mod de preparare

Biscuitii

  1. Amestecam untul cu zaharul si aromele dorite pana cand capata o consistenta omogena.

  2. Nu trebuie sa fim prea scrupulosi caci daca il mixam prea tare, se va aera excesiv si isi va pierde forma o data puse la copt in cuptor.

  3. Adaugam oul si-l mestecam pana se omogenizeaza cu restul ingredientelor.

  4. Adaugam faina cernuta si amestecam usor pana cand aluatul devine nelipicios.

  5. Impartim in trei parti aluatul si le dam forma unor mingiute.

  6. Intindem cu sucitorul fiecare dintre cele trei mingiute de aluat pana cand ajunge sa aiba grosimea de 5 mm. Foaia o data intinsa o punem la frigider pentru minimum 30 de minute. Este o modalitate mai simpla caci se micsoreaza timpul de racire al aluatului iar taierea in diverse forme se face mai usor. Intinderea foii inainte de a fi introdus la frigider, usureaza de asemenea intinderea aluatului caci o data racit operatiunea se efectueaza ceva mai greu.

  7. Dupa ce a trecut perioada de racire, asezam foaia pe masa, pe un strat subtire de faina si cu niste forme speciale (sau daca nu avem asa ceva, cu cutitul bine ascutit) taiem diverse forme in aluat. Asezam formele in tava tapetata fie cu hartie de copt fie ungem cu unt si presaram faina dupa care le introducem la frigider pentru inca 30 de minute sau chiar o ora.

  8. Preincalzim cuptorul la 180 grade C. Coaceti pana cand marginile biscuitilor devin aurii, intre 8 – 15 min – depinde de marimea biscuitilor.

  9. Ii lasam sa se raceasca la temperatura camerei dupa care putem incepe sa-i decoram dupa dorinta. Daca ii pastram, este bine s-o facem intr-o cutie bine inchisa pentru o perioada de pana la o luna.

Ornarea biscuitilor

  1. Pentru decorarea, am pregatit putina royal icing dupa reteta pe care am folosit-o si la Casuta de turta dulce – adica un albus de ou amestecat cu 250 de grame de zahar pudra (asta pentru o consistenta mai groasa a glazurii).

  2. Nu m-am mai complicat sa fac glazura si de alte culori ci am fost foarte comoda si am folosit niste glazura colorata de-a gata de la Doctor Oeutker plus ca am mai folosit bombonele de tot felul pe care le-am lipit de biscuiti cu cate un strop de royal icing.

  3. Daca vreti sa va colorati propria glazura, cel mai bine este sa impatiti royal icing in cate culori vreti (plus lasti si glazura alba)

  4. Si-am decorat....

    si am tot decorat....

 

Rezultatul final:

Biscuiti dulci decorati cu royal icing si diverse bombonele
Biscuiti dulci decorati cu royal icing si diverse bombonele
Biscuiti dulci decorati cu royal icing si diverse bombonele

Published by

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

Comments · 7

Lasă un răspuns

*

21 Shares
Share15
Pin6
+1
WhatsApp