B

Biscuiti dulci decorati cu royal icing si diverse bombonele

Biscuiti dulci decorati cu royal icing si diverse bombonele

Biscuiti dulci decorati cu royal icing si diverse bombonele, reteta simpla dar de mare efect

Biscuiti dulci decorati

Provocarea lunii la Daring Bakers este lansata de catre Mandy (What the Fruitcake): Biscuiti dulci decorati cu royal icing si diverse bombonele.

Cele doua “obligatii” (ca sa zicem asa) ale provocarii erau sa folosim reteta de mai jos iar decoratia sa fie facuta pornind de la motivul septembrie – orice ar insemna lucrul acesta pentru noi. Ca sa fiu sincera, luna septembrie nu are o semnificatie deosebita pentru mine, e mai mult ceva general: toamna, ultimele flori, fructe, inceputul scolii.

Reteta de royal icing este aceeasi pe care am folosit-o la reteta de Casuta din turta dulce, cel mai bine e sa preparati cate o tura de icing (adica icing dintr-un albus) iar daca constatati ca mai e nevoie, mai faceti o tura.
Decoratiile n-au limita decat in priceperea bucataresei.
Dar si mai fain, e ca poate fi o activitate foarte distractiva pentru piticii nostri. Cu decoratiile adecvate, acesti biscuiti pot servi si ca ornamente in bradul de Craciun sau intr-un pomisor decorativ de Pasti.

Biscuiti dulci decorati  – reteta completa, printabila

Biscuiti dulci decorati cu royal icing si diverse bombonele

Biscuiti dulci decorati cu royal icing si diverse bombonele

Biscuiti decorati, facuti in casa
Salveaza pe Pinterest Tipareste reteta
Fel de reteta Desert
Bucatarie clasica
Cuvinte cheie biscuiti decorati cu royal icing
Author Laura

Reteta video

Ingrediente

  • 200 gr. unt la temperatura camerei
  • 400 gr. faina
  • 200 gr. zahar pudra
  • 1 ou mare
  • 5 ml. esenta de vanilie (sau orice alta aroma va place, eu una am folosit esenta de migdale)

Royal icing

  • 1 albus de ou
  • 250 gr. zahar pudra
  • coloranti alimentari, bombonele colorate, sclipici alimentar and so on optional si la alegere

Mod de preparare

Biscuitii

  • Amestecam untul cu zaharul si aromele dorite pana cand capata o consistenta omogena.
  • Nu trebuie sa fim prea scrupulosi caci daca il mixam prea tare, se va aera excesiv si isi va pierde forma o data puse la copt in cuptor.
  • Adaugam oul si-l mestecam pana se omogenizeaza cu restul ingredientelor.
  • Adaugam faina cernuta si amestecam usor pana cand aluatul devine nelipicios.
  • Impartim in trei parti aluatul si le dam forma unor mingiute.
  • Intindem cu sucitorul fiecare dintre cele trei mingiute de aluat pana cand ajunge sa aiba grosimea de 5 mm. Foaia o data intinsa o punem la frigider pentru minimum 30 de minute. Este o modalitate mai simpla caci se micsoreaza timpul de racire al aluatului iar taierea in diverse forme se face mai usor. Intinderea foii inainte de a fi introdus la frigider, usureaza de asemenea intinderea aluatului caci o data racit operatiunea se efectueaza ceva mai greu.
  • Dupa ce a trecut perioada de racire, asezam foaia pe masa, pe un strat subtire de faina si cu niste forme speciale (sau daca nu avem asa ceva, cu cutitul bine ascutit) taiem diverse forme in aluat. Asezam formele in tava tapetata fie cu hartie de copt fie ungem cu unt si presaram faina dupa care le introducem la frigider pentru inca 30 de minute sau chiar o ora.
  • Preincalzim cuptorul la 180 grade C. Coaceti pana cand marginile biscuitilor devin aurii, intre 8 – 15 min – depinde de marimea biscuitilor.
  • Ii lasam sa se raceasca la temperatura camerei dupa care putem incepe sa-i decoram dupa dorinta. Daca ii pastram, este bine s-o facem intr-o cutie bine inchisa pentru o perioada de pana la o luna.

Ornarea biscuitilor

  • Pentru decorarea, am pregatit putina royal icing dupa reteta pe care am folosit-o si la Casuta de turta dulce – adica un albus de ou amestecat cu 250 de grame de zahar pudra (asta pentru o consistenta mai groasa a glazurii).
  • Nu m-am mai complicat sa fac glazura si de alte culori ci am fost foarte comoda si am folosit niste glazura colorata de-a gata de la Doctor Oeutker plus ca am mai folosit bombonele de tot felul pe care le-am lipit de biscuiti cu cate un strop de royal icing.
  • Daca vreti sa va colorati propria glazura, cel mai bine este sa impatiti royal icing in cate culori vreti (plus lasti si glazura alba)
  • Si-am decorat....
    si am tot decorat....

Biscuiti dulci decorati cu royal icing si diverse bombonele

Rezultatul final:

Biscuiti dulci decorati cu royal icing si diverse bombonele
Biscuiti dulci decorati cu royal icing si diverse bombonele

CategoriesDesert
Laura

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.