Biscuiti din tarate de ovaz

Biscuiti din tarate de ovaz

Acesti biscuiti din tarate de ovaz sunt o varianta marca Dukan  foarte potrivita pentru o gustare satioasa si sanatoasa.

Biscuiti din tarate de ovaz
Am incercat cateva retete dukanesti de biscuiti. Asta mi s-a parut de departe cea mai reusita si am repetat-o de mai multe ori. Este crocanta in exterior, moale in interior, usor dulce, consistenta. E drept nu sunt ca biscuiteii aspectuosi, ingrasatori obisnuiti dar sunt sanatosi si hranitori. Reteta o am de pe www.dietadukan.ro.

Biscuiti din tarate de ovaz – reteta completa, printabila

Scurt indrumar de folosit caseta de retete de mai jos
Caseta de retete este o modalitate eficienta si la obiect de a prezenta o reteta cu informatiile esentiale de care aveti nevoie. Totusi, fiind si varianta printabila, incerc sa fiu cat mai succinta – ca atare, nu uitati sa cititi intreaga postare pentru cat mai multe informatii, nu doar reteta din cutie.

  • Apasand pe butonul tipareste reteta, va va aparea o fereastra separata cu textul retetei gata de a fi tiparit la imprimanta. Din aceasta versiune gata de tiparire, am eliminat fotografiile, acestea consumand multa cerneala din toner si nefiind musai necesare.
  • Daca apasat cu mouse-ul pe numarul ce indica portiile, va va aparea o mica bara. Mergand in dreapta sau in stanga cu mouse-ul pe acea linie, puteti ajusta numarul de portii din reteta dupa dorinta si, in consecinta, asta va modifica automat si cantitatile indicate la ingrediente.
  • In dreptul ingredientelor si al etapelor de preparare, aveti niste patratele care sunt, de fapt, casete de bifat. Le puteti utiliza online cand va pregatiti ingredientele, le puteti bifa pe cele pe care le aveti deja si veti vedea imediat ce va mai lipseste. In acelasi fel, puteti bifa fiecare etapa de preparare imediat ce ati terminat-0, asigurandu-va ca n-ati ratat din greseala nici un pas.
  • La modul de preparare, acolo unde sunt indicati timpi de preparare tip 10 minute, 20 minute – treceti cu mouse-ul pe deasupra, va aparea o caseta care va va indemna sa dati click, daca o veti face, veti declansa un timer foarte util in caz ca vreti sa gatiti in timp ce consultati reteta. Acest timer va va insoti atatea minute cate sunt indicate.
  • Nu uitati sa apreciati reteta, bifand un numar de la 1 la 5 stelute dupa cum credeti si dupa cum v-a ajutat si v-a iesit reteta respectiva. M-as bucura sa lasati si un mesaj dar numai dand un rating retetei, bifand stelutele, ma ajutati atat pe mine in fata atotputernicului si pretentiosului Google cat si pe ceilalti cititori ce vor citi in viitor reteta. Multumesc din suflet pentru efort!
  • Toate aceste detalii sunt interactive si pot fi foarte utile pentru voi dar erau cumva prea subtile si rar sesizate de cititori. Ca atare, am hotarat sa fac acest mic indrumar, pe care sper sa-l pot pune la toate retetele, pentru a va ajuta. Spor la gatit si pofta buna!!!!
Biscuiti din tarate de ovaz
0 from 0 votes
Tipareste reteta

Biscuiti din tarate de ovaz

Biscuiti dulci cu tarate de ovaz, o reteta perfecta pentru micul dejun sau pentru o gustare
Tip de reteta aluaturi
Bucatarie Dukan
Timp de preparare 5 minutes
Timp de gatire 15 minutes
timp total 20 minutes
Autor Laura - www.casutalaurei.ro

Ingrediente

  • un ou. Eu am pus doua caci aveam niste oua mici ideea e sa incorporeze celelalte ingrediente, fara sa devina un aluat ….nici macar semilichid.
  • 4 linguri de tarate de ovaz. Daca vreti niste biscuiti mai fini puteti macina putin taratele, mie imi plac mai brute.
  • 2 linguri tarate de grau fine
  • 1 lingura indulcitor praf
  • o jumatate de lingura cacao
  • o jumatate de lingurita praf de copt
  • esenta preferata – cateva picaturi eu am pus de migdale

Mod de preparare

  1. Preincalzim cuptorul si punem niste foaie de copt in tava cuptorului.
  2. Intr-un bol, amestecam toate ingredientele pana rezulta o pasta vartoasa.
  3. Cu o lingura, luam portii din aluat (astfel, in functie de cat aluat luati vedeti si cati biscuitei o sa iasa) si-l asezam pe foaia de copt pregatita deja.
  4. Aplatizam biscuiteii, eventual avem grija sa aiba o forma rotunda, sau patrata, sau triunghiulara. I-am lasat cam la o grosime  de 1/2 de cm.
  5. Dureaza cam un sfert de ora pana sunt gata.


Yummmiiiiiii cu iaurt, cafea, lapte! Perfecti pentru micul dejun.

Published by

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

Comments · 1

Lasă un răspuns

*